Gruaja që mbante një gjarpër si kafshë shtëpiake dhe sekreti tronditës që i zbuloi veterineri…

Një grua mbante një gjarpër si një kafshë shtëpiake, një piton që ajo e donte aq shumë.

Gjarpri ishte rreth 4 metra i gjatë dhe dukej i shëndetshëm.

Megjithatë, një ditë ai ndaloi së ngrëni.

Gruaja u dëshpërua, ajo u përpoq të bënte çdo gjë që ajo mendonte se gjarpri do ta donte. Megjithatë, gjarpri nuk pranoi të hante.

E trishtuar dhe e lodhur, gruaja e çoi kafshën e saj të dashur tek një veteriner si rruga e fundit. Veterineri dëgjoi me kujdes historinë e saj dhe pastaj pyeti gruan nëse gjarpri flinte gjumë me të gjatë natës, apo nëse mbështillet rreth saj, dhe nëse tenton të shtriqet përgjatë gjithë gjatësisë.

Gruaja u befasua nga gëzim dhe u përgjigj: “Pitoni im i përkëdhelur nuk mund të flejë pa mua. Sidoqoftë, që nga koha kur i gjori nuk ka ngrënë, ai shtriqet gjatë gjithë natës.

Unë mendoj se është në siklet, ju lutem të bëni diçka!”

Ajo që veterineri i tregoi e tronditi për vdekje.

Në thelb, pitoni nuk është i sëmurë, por ai është duke u përgatitur për të ngrënë pronaren!

Ai shpjegoi se çdo herë që gjarpri kërkonte të shtriqej dhe të qarkohej në trupin e zonjës, ai ishte duke kontrolluar madhësinë e saj dhe të peshonte sesa e mirë ishte ajo si vakt dhe sa i përgatitur duhej të ishte para sulmit.

Duke folur për arsyen e refuzimit të tij për të ngrënë, në të vërtetë ai po krijonte hapësirë ​​të mjaftueshme në barkun e tij, kështu që të ishte më e lehtë të gëlltiste dhe të treste vaktin e ardhshëm (vetë zonjën).

Morali i kësaj historie është se ndonjëherë është e vështirë të identifikohen synimet e vërteta të njerëzve. Vetëm për shkak se dikush “i ngushtë” është duke ju përqafuar dhe puthur nuk do të thotë domosdoshmërisht se qëllimet e tij ose të saj janë të mira.