“I riu bën gabime, i rrituri lufton me to, plakut i vjen…”/ Thëniet më...

Diskutimi është një nga mënyrat për t'i bërë kundërshtarët të pohojnë lajthitjet e tyre. I riu bën gabime, i rrituri lufton me to, plakut i...

“Të kuptosh ç’është e drejtë, të ndjesh ç’është e bukur, të dëshirosh…”/ Thëniet më...

Më e vështira është të rrosh thjeshtë. Jeta e vërtetë e njeriut fillon në pesëdhjetë vjeç. Në këtë moshë njeriu zotëron atë mbi të cilat...

“Dy tiranë të mëdhenj ka në botë: koha dhe …”/ Thëniet më të Bukura...

Minutat janë të gjatë dhe vitet të shkurtër. Koha është mësues i madh. Koha është mësuese e shkëlqyer, por mjerisht, ajo i vret nxënësit e saj. Të...

“Do të doja të flija me çarçafë prej fletësh karboni për të bërë një...

Për bukurinë çdokush mendon sipas mënyrës së vet, por për shëmtinë janë të gjithë dakord. Artisti e krijon artin me po atë domosdoshëri që krimbi...

“Ju jetoni vetëm një jetë, por nëse e jetoni atë siç duhet…”/ Thënie për...

Jeta është e bukur por jo gjithmonë e lehtë. Ajo ka probleme gjithashtu, dhe sfida qëndron në ballafaqimin e tyre me guxim, duke e...

“Mendja është buka që të ngop; shakaja është speci që të zgjon…”/ Thëniet më...

Njeriu nuk matet me metër. Shpesh mendja gjeniale gjendet në kokën e vogël. Mendja është buka që të ngop; shakaja është speci që të zgjon...

“Të vetmet pasione që nuk japin kënaqësi janë zilia dhe…”/ Thëniet më të Bukura...

Ndenja e vërtetë ëshët e pandashme: ajo pse është e tërë, ose nuk është fare. Paaftësia për t'u entuziasmuar është shenjë rëndomësie. Entuziasmi është pohimi dashamirës...

“Duke bërë si më thanë të tjerët, u verbova. Duke shkuar ku të tjerët...

Nektari i poezisë perse, Rumi, mban një peshë të madhe të filozofisë universale se njeriu kalon nën një proces të gjatë të njohjes së...

“Në fillim të injorojnë! Tallen me ty! Pastaj të dalin kundër dhe pastaj…/ Thëniet...

Gandhi ishte një nga mendjet më të shkëlqyera të shekullit të kaluar. Ai ishte i njohur për vlerat e tij intelektuale të vetë-disiplinës e...

“Nuk mjafton vetëm të jesh i mirë; por duhet të kesh edhe…”/ Thëniet më...

Do të ishte një mungesë e madhe që në gjithë morinë e thënieve që publikojmë për lexuesit tanë, të mos përfshinim një koleksion të...

Qëndro me ne

61,127FansaPëlqeje
3,232NdjekësitNdjek
1,420AbonentëAbonohu