“Me të vërtetë i ndershëm është ai, që e pyet veten gjithnjë, nëse është…”/...

Nuk përbën risi nëse themi që ndërgjegjja individuale dhe ajo kolektive kanë pësuar një krisje të madhe në këto kohë. Në çdo rast, pavarësisht...

“Vështirë të besosh se tjetri po thotë të vërtetën, kur e dini, se po...

Sot kemi vendosur të sjellim për kënaqësinë e lexuesve tanë një buqetë të bukur me thënie mbi fuqinë e të vërtetës dhe çiltërsisë. Çiltërsia dhe...

“Personi që punon gjatë gjithë ditës nuk ka kohë për të fituar para”/ Parime...

Vetë emri i manjatit të naftës John Rockefeller është sinonim i pasurisë dhe suksesit. Ai e bëri pasurinë e tij duke mos filluar me...

“Në ditët e javës nuk e përdorim dhe aq me vend moralin tonë. Të...

Çështjet e moralit kanë mbërthyer botën sot, ndërsa teknologjia avancon, rendi shoqërohet lëkundet në drejtime dhe forma të panjohura, mjaft tema që lidhen me...

“Njeriu serioz ka pak ide. Njeriu që ka shumë ide nuk është asnjëherë…”/ Thënie...

Çdogjë që njerëzimi ka arritur të ndërtojë, të krijojë, të sjellë në ekzistencë, çdogjë pra, ka nisur si një shkëndijë e vockël, si një...

“Tiranët në krye të familjes dhe ata në krye të shtetit ndryshojnë vetëm nga…”/...

Pse është kaq gjë e rrallë liria? Sepse është e mira më e madhe. Sepse të gjithë e duan. Sepse të gjithë punojnë, përpiqen,...

“Shumiza e njerëzve kërkon shoqëri jo për të dëgjuar të tjerët por për të...

Natyra njerëzore është një univers më vete, ka ligjet dhe rregullsitë e saj, ka ato që ndryshojnë me kohën, por ka edhe nga ato...

“Njerëzve që u pëlqen sallami dhe ligjet, është mirë të mos i shohin sesi...

Do të ishte naive që të mos e themi menjëherë faktin se ne jemi një popull shumë politikë-dashës. Dashuria jonë për politikën, qoftë kur...

“Historia është një roman që ka ndodhur vërtetë, ndërsa romani një histori që mund...

Historia është një pjesë e rëndësishmë e mënyrë sesi jemi gatuar, si kemi krijuar identitetin tonë, dhe kemi kuptuar mënyrën nëpërmjet të cilës kemi...

“Kur një njeri lajthit mund ta vëre re cilido, kur ai gënjen, këtë nuk...

Epoka dhe kohërat në të cilat jetojmë kanë marrë një emërtesë apo përcaktim shkencor, e quajnë "post-truth". Me këtë po kërkohet të përcillet ideja...

Qëndro me ne

71,274FansaPëlqeje
3,233NdjekësitNdjek
1,420AbonentëAbonohu