“I thanë gomarit: “Do të çojmë në parajsë!”. Ai pyeti: A ka atje…”/Thëniet më...

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi vendosur të publikojmë një koleksion të zgjedhur të thënieve kroate. I thanë gomarit: “Do të çojmë në parajsë!”. Ai...

“Vlera e një njeriu, është në tre gjëra: Ta fshehësh varfërinë, aq sa …”/...

Imam Shafi’u ka qënë një dijetar islam dhe një nga personat e parë që hodhën themelet e jurisprudencës. "Vlera e një njeriu, është në tre...

“Kush ka gruan e hijshme duhet të ketë më shumë se dy…”/ Thëniet më...

Koleksionit tonë të thënieve nga popujt e ndryshëm të botës nuk kishte sesi t'i mungonte Skocia. Për kënaqësinë e lexuesve tanë, kemi përzgjedhur thëniet më...

“Nëse i do fëmijët, jepu shumë dajak, nëse s’i do, jepu …”/ Thëniet më...

Shpesh i quajmë si rracën më të ditur, jo më pak herë i vëmë në fronin e pushteti financiar që drejton botën. Izraeli është një...

Një grua ka nevojë për 4 kafshë në jetën e saj: një Jaguar në...

Një grua ka nevojë për katër kafshë në jetën e saj: një Jaguar në garazh, një tigër në shtrat, një shqarth në lëkurë dhe...

“Burrin e presin 4 obligime: të krijojë familje, të trashëgojë një djalë, dhe…”/Urtësi e...

Perandoria Perse njihet si një ndikuese e madhe në historinë dhe në trajektoren e ngjarjeve të botës, e ashtu si çdo gjë tjetër që...

“Njeriu e kallëzon fytyrën e vet në 3 raste: kur është i pasur, kur...

Njeriu e kallëzon fytyrën e vet në tre raste: kur është i pasur, kur është i tërbuar dhe kur është i dehur. Dëshirë pas dëshire...

“Besnikëria është më e vështirë se virgjëria”/Thesaret e Urtësisë Franceze

Franca e Napoleonit, Franca e shumë e shumë mendjeve të ndritura, e kulturës, e finesës dhe stilit, vijon të jetë një ndër kombet me...

“Grinduni me kë të doni e sa të doni, por vetëm në mëngjes ose...

Grinduni me kë të doni e sa të doni, por vetëm në mëngjes ose pas dreke. Kurrë kur jeni në tavolinë. Mund të lexoni...

“Lëvdoje djalin kur t’i dalë mjekra, vajzën kur të martohet, ndërsa veten…”/Thëniet më të...

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi vendosur të sjellim sot një koleksion të përzgjedhur urtësie të popullit finlandez. Lexim të këndshëm! Lëvdojë birin tënd kur t’i...

Qëndro me ne

71,274FansaPëlqeje
3,233NdjekësitNdjek
1,420AbonentëAbonohu