“Kur të vjen gjumi nuk e zgjedh jastëkun, kur bie në dashuri, nuk e...

Lexuesit tanë i mirëpresin me kënaqësi thëniet që sjellim për ta. Pavarësisht vendit nga burojnë këto mençuri, në thelbin e tyre ato i flasin...

“Janë dy njerëz pa të meta, njëri ka vdekur, tjetri nuk ka…”/ Thëniet më...

Proverbat janë quajtur filozofi të përmbledhura. Një aforizëm i mirë nuk është kurrë jashtë kohës, dhe nga mençuria e popullit anglez do të burojnë...

“Nëse nuk je i pasur, orvatu të kesh miq të pasur; nëse je i...

Urtësitë për ditën e sotme i kemi zgjedhur nga një vend relativisht fqinj, dhe mendojmë se populli bullgar ka prodhuar një thesar të vyer...

“Nuk ka shpresa për një civilizim, i cili e fillon ditën me tingullin e...

Jeta është një shkollë e papërfunduar, njeriu orë e çast mëson gjëra të reja. Prandaj kemi vendosur të mos ndalemi por të vijojmë të...

“Kur nisesh në rrugë, këshillohu me pleq, kur kthehesh në shtëpi, të rejat merri...

Proverbat janë stolia e të folurit, por edhe shumë qetësuese e ngushëlluese gjithashtu. Këtë koleksion të mençurisë së popullit zviceran lexojeni me kënaqësi, frymëzohuni...

“Shiko gruan, do të mësosh çfarë burri ka; shikoje burrin, do të mësosh çfarë...

Janë aq të bukura saqë na duhet të ta themi që tani, do ta kesh shumë të vështirë të zgjedhësh apo të veçosh vetëm...

“E çuan llafazanin në ferr dhe tha: “Sa të njoma qenkan …”/ Thëniet më...

Sot, për kënaqësinë e lexuesve tanë, kemi sjellë një koleksion nga mençuria e kulluar e një populli të largët e të lashtë. Mos harroni të...

“Burrat mendojnë thjesht me trurin e tyre, gratë mendojnë vetëm me…”/ Thëniet më të...

Nuk mund të kalonte më shumë kohë dhe të mos sillnim një tjetër koleksion përfaqësues të mençurisë latine. Për Ju, me kënaqësi, dhe gjithnjë në...

“E vërteta është çfarë tha fqinji, e jo çfarë ta thotë…”/ Thëniet më të...

Me këtë koleksion të mençurisë induse kemi vendosur të paraqitemi sot para lexuesve tanë. Jemi të bindur se do t'i lexoni me kënaqësi të...

“Kush është i veshur keq pret me padurim të vijë…”/ Thëniet më të Bukura...

Mençuritë e popujve të ndryshëm që kemi sjellë për lexuesit tanë janë vërtetë të shumta, dhe mënyra e vetme që t'i mbajnë në mendje...

Qëndro me ne

70,721FansaPëlqeje
3,233NdjekësitNdjek
1,420AbonentëAbonohu