“Burri dhe gruaja duhet të kenë një sy dhe një dorë: kur dora dhemb,...

Edhe sikur të mos keni qenë në Japoni, ju patjetër keni dëgjuar për kulturën e pasur që ka ky popull. Pavarësisht se është një nga...

“Kur babi i jep djalit, të dy qeshin, kur i biri i jep babait,...

Një aforizëm i mirë nuk është kurrë jashtë kohës. Kjo është edhe arsyeja përse ne vijojmë të sjellim në çdo kohë thënie nga meçuritë...

“Femra është si hija: nëse vrapon pas saj, – largohet, nëse vrapon para saj…”/Thënie...

Duam apo s’duam fatet e vendeve janë të ndërlidhura me ato të fqinjëve të tyre, na pëlqen apo nuk na pëlqen, Shqipëria dhe Greqia...

“Ligjeve shumë të butë rrallë u binden; ndërsa ligjet shumë të rrepta rrallë…”/ Thëniet...

Ne e vlerësojmë të drejtën, sepse jemi të bindur se është e vetmja mënyrë që njerëzimi të përparojë pa i mohur asgjë askujt. Drejtësia...

“Duke u nisur nga fakti që çdo lindje është e mundimshme do të ishte...

Me këtë koleksion të urtësisë së kulluar nga vende të ndryshme të botës, duam ta japim pak minuata ndjekësve tanë lexim të këndshmë. Si gjithnjë,...

“Të qash në çastin e duhur është më mirë se të qeshësh në çastin…”/...

Perandoria Perse pati një epokë të artë në historiën e njerëzimit, ku zhvillimi arriti një kulminacion të ri, dhe ku ligjet e prosperitetit u...

“Lavdëro djalin kur të ketë mjekër, vajzën kur të martohet dhe veten…”/ Thëniet më...

Do të ishte e pakuptimtë të kërkonim mençuritë nga të gjithë popujt e botës e të mos shfletonim ato të fqinjëve tanë. Për kënaqësinë e...

“Në qoftë se ngrihesh për të kërcyer, duhet patjetër të hedhësh…”/ Thëniet më të...

Mençuritë që do të ndajmë sot me lexuesit tanë i kemi gjetur nga thesari i një vendi fqinj. Për kënaqësinë tuaj, kemi përgatitur këtë koleksion...

“4 gjëra nuk kthehen mbrapa: fjala e robit, glasa e zogut, shigjeta e hedhur...

Duam t’i garantojmë lexuesit tanë që në krye të këtij artikulli se nuk kanë për të lexuar gjë tjetër më të mirë për sot....

“Politikanët që ankohen nga media janë si kapitenët e anijeve që ankohen nga…”/ Thëniet...

Të bindur se lexuesit tanë i mirëpresin me shumë kënaqësi thëniet dhe proverbat nga njerëz të mëdhenj apo nga urtësitë e popujve, vendosëm të...

Qëndro me ne

71,274FansaPëlqeje
3,233NdjekësitNdjek
1,420AbonentëAbonohu