“Dje u largua ai person që po pengonte kompaninë tonë”, shkruhej në fletë… Por punonjësit nuk kishin idenë kush ishte ai…

©shutterstock

Një ditë në një kompani, kur të gjithë punonjësit e zyrës arritën, gjetën një fletë të postuar në derë.

Me mesazhin e shkruar në të:

Dje vdiq ai person, i cili po pengonte përparimin tuaj në kompani. Në sallën e seminareve është organizuar një varrim për nder të tij. Të gjithë pritet të jenë të pranishëm në mbledhjen e homazhit pikërisht në orën 11.

Në fillim të gjithë u pikëlluan kur lexuan lajmin e vdekjes së një prej kolegëve të tyre, por pas njëfarë kohe ky kuriozitet filloi të lindte te të gjithë ata – Në fund të fundit, kush ishte ai që po pengonte përparimin e tyre dhe të kompanisë?

Të nesërmen, në orën 11, punonjësit filluan të vinin në sallën e seminarit. Njerëzit vazhdonin të vinin dhe ndërsa turma e njerëzve po shtohej, lëvizja në sallën e seminareve po shtohej gjithashtu.

E vetmja gjë që kalonte në mendjen e të gjithëve ishte – Kush ishte në fund të fundit, duke frenuar përparimin e shoqërisë. Në një farë mënyre është mirë që vdiq.

Sapo filloi takimi i homazheve një nga një të gjithë punonjësit kuriozë filluan t’i afroheshin arkivolit. Sapo dikush të shihte aty, fytyra e tij do të shtangej, nga ajo që shihnin.

Brenda atij arkëmorti mbahej një pasqyrë. Kushdo që shikonte në të, do të shihte veten e tij në të.

Në një etiketë poshtë pasqyrës shkruhej diçka që po trondiste shpirtin e të gjithëve:

Ka vetëm një person që po pengon përparimin tuaj dhe ai jeni ju vetë. Ju jeni personi që mund të krijoni revolucion në jetën tuaj. Ju jeni personi që mund të ndikojë në lumturinë, mirëkuptimin dhe suksesin tuaj.

Ju jeni i vetmi person që mund të ndihmoni veten.

Jeta juaj nuk ndryshon kur shefi juaj ndryshon, jeta juaj nuk ndryshon kur miqtë tuaj ndryshojnë, jeta juaj nuk ndryshon kur partneri ose partneri juaj ndryshon, jeta juaj ndryshon kur ndryshon “vetja” juaj.

Kur kaloni kufijtë e bindjeve tuaja, kur kuptoni se ju dhe vetëm ju jeni përgjegjës për jetën tuaj, atëherë jeta juaj ndryshon. Marrëdhënia më e rëndësishme që keni me dikë është ajo me veten tuaj.