“Je e shëmtuar, askush nuk luan me ty”, i tha shoku i bankës… Mësuesja bëri atë që s’e priste asnjë!

“Vetëm shiko flokët e tu, ti je e shëmtuar, askush nuk dëshiron të luajë me ty”, i tha një djalë i vogël në klasën e saj.

Ishte dita e saj e parë në shkollë.

Ajo nuk mund të thoshte asgjë, por qau.

Vetëm atëherë mësuesja erdhi. Ajo dëgjoi bisedën dhe pa vajzën duke qarë, kështu që ajo nxitoi tek ajo dhe i tha, “Mos i merr ato fjalë në zemër, e dashur, ti je e mrekullueshme”.

Vajza e vogël ngriti sytë dhe tha: “Vërtetëë, mësuese?”

Mësuesja buzëqeshi, “Po”.

Pastaj zilja ra, kështu që mësuesja i tha vajzës të shkonte në vendin e saj dhe të fillonte mësimin.

Atë mbrëmje, mësuesja mendoi të bënte diçka të veçantë që do ta bënte vajzën të ndihej më mirë.

Kështu, të nesërmen mësuesja vendosi të heqë dorë nga flokët e saj të bukur të gjatë, dhe ndryshoi hairstyle-in e saj për tu dukur ashtu si vajza e vogël në klasën e saj.

Kur vajza pa mësuesen, ajo vrapoi për ta përqafuar dhe tha se ishte e bukur.

Mësuesja buzëqeshi dhe i tha nxënëses së saj të vogël, “Sot unë jam e bukur, ashtu si ti, e dashur”.

Vajza e vogël u befasua.

Në fund, gjithçka që ka rëndësi është mirësia. Një akt mirësie, sado i madh ose i vogël, mund të mbushë një shpirt dhe të zbukurojë një zemër.