“Kush i ka duart më të bukura”, e pyetën vajzat e reja… E moshuara u kërkoi një nder të vogël para se të përgjigjej!

©shutterstock

Kohë më parë, thuhet se, disa gra të pasura dhe të bukura ishin ulur në breg të lumit duke shijuar natyrën.

Pas pak kur lanë duart dhe këmbët në ujin e freskët dhe të pastër të lumit, panë reflektimin e tyre.

Duke parë reflektimin e tyre në ujë, ato filluan të admirojnë bukurinë e tyre. Pikërisht atëherë njëra prej tyre tha: “Shiko sa të bukura janë duart e mia”.

Gruaja e dytë pohoi se duart e saj ishin më të bukura. E treta pohoi të njëjtën gjë. Shumë shpejt mes tyre filloi një debat.

Ato panë që pranë tyre po kalonte një grua e moshuar. Ajo po ecte me shkop, dhe rrobat e saj ishin të pista. Ajo dukej shumë e lodhur dhe e uritur.

Duke e parë atë, një nga zonjat e pasura u sugjeroi të tjerave të pyesnin plakën se cila i kishte duart më të bukura. Të gjitha ranë dakord. Pastaj njëra prej zonjave të pasura e thirrën.

Kur u afrua plaka, të gjitha i treguan duart dhe e pyetën: “Na thuaj kush i ka duart më të bukura?”

Zonja e moshuar tha: “Unë jam shumë e uritur dhe e etur, nuk kam fuqi, më jepni më parë diçka për të ngrënë dhe pastaj do të mund t’ju përgjigjem.”

Ata refuzuan t’i jepnin ushqim dhe i kërkuan të largohej.

Në një largësi jo fort të madhe një tjetër grua e varfër po qëndronte ulur dhe pa të gjitha këto që ndodhën. Ndaj, ajo shkoi te gruaja e moshuar dhe e ftoi në vendin ku ajo punonte dhe e bëri të ulej rehat.

Pastaj hapi kutinë e drekës dhe i dha plakës gjysmën e ushqimit dhe i dha ujë për të pirë. Pastaj lau duart dhe këmbët e plakës dhe i fshiu me rrobat e saj, duke i dhënë ngushëllim të madh plakës.

Pasi e moshuara u ndje pak më mirë, ajo u kthye tek ato zonjat e pasura dhe duke treguar nga kjo grua e varfër tha: “Kjo ka duart më të bukura.”

Të gjitha zonjat qeshën dhe thanë: “Çfarë dini për bukurinë!”

Kjo e moshuar u përgjigj: “Duart e bukura u takojnë atyre që bëjnë vepra të mira dhe u shërbejnë nevojtarëve. Bukuria e duarve rritet me vepra të mira dhe jo me stoli.”