“Më jepni çfarë t’Ju dojë zemra”, iu lut murgu… “Jemi të varfër zotëri, nuk japim”, u përgjigj vajza!

©shutterstock

Një herë një murg po shkonte nga shtëpia në shtëpi për të kërkuar lëmoshë. Ai trokiste në një derë dhe thoshte: “Më jepni çfarë t’Ju lindë në zemër”).

Një vajzë e vogël doli nga njëra prej shtëpive dhe e trishtuar tha: “Zotëri, ne jemi të varfër, nuk kemi çfarë të japim”.

Murgu buzëqeshi dhe i tha: “Mos refuzo vajza ime. Nëse nuk keni asgjë tjetër, mund të më jepni pak baltë nga oborri i shtëpisë tuaj.”

Vajza mori një grusht baltë dhe e futi në tasin e murgut.

Ishte një dishepull që po shoqëronte murgun. Ai i pa të gjitha këto dhe e pyeti murgun: “Guru xhi, mund të kishim shkuar në një shtëpi tjetër për lëmoshë. Pse kërkove që ajo të të japë baltë si lëmoshë?”

Murgu u përgjigj: “Bir, nëse ajo do të kishte thënë jo sot, ajo nuk do të mund të jepte më kurrë. Sot, e dini se çfarë ndodhi kur ajo dha baltë? Ajo do të mësojë të japë, diçka thelbësore ndryshoi në zemrën e saj.

Sot, ajo dha baltën, por nëse në të është zgjuar shpirti i dhënies. Nëse bëhet e fortë, ajo do të japë fruta dhe lule në të ardhmen.”

Mësimi:

Bëjeni gjithmonë të Dhuruarit nëpërmjet Duarve të Fëmijëve të Vegjël të Familjes suaj, në mënyrë që Fryma e Dhënies të rrënjoset tek ata që nga Fëmijëria.