Një çift rreth moshës 70 vjeç u paraqitën për divorc në zyrën e avokatit… të nesërmen ndodh ajo që s’pritej!

Një ditë të bukur, një çift i moshuar rreth moshës 70 vjeç shkuan në zyrën e një avokati.

Me sa duket, ata ishin atje për të paraqitur një divorc. Avokati mbeti shumë i habitur pas  bisedës me ta, pasi dëgjoi historinë e tyre …

Ky çift i kishte kaluar në grindje 40 vitet të tyre të martesës.

Ata qëndrojnë akoma për shkak të fëmijëve të tyre, nga frika se kjo mund të ndikojë në sjelljen e tyre. Tani, të gjithë fëmijët e tyre tashmë janë rritur, kanë familjen e tyre, nuk ka asgjë tjetër për çiftin e vjetër që të shqetësohen.

Ajo çfarë ata dëshironin ishte që të vazhdonin jetën e tyre të lirë nga të gjitha këto vite të pakënaqësisë nga martesa e tyre, kështu që të dy ranë dakord për një divorc …

Avokati po merrej me letrat, sepse ai mendonte për 40 vjet martese dhe moshën 70 vjeçare.

“Unë me të vërtetë ju dua, por me të vërtetë nuk mund të vazhdoj më, më vjen keq …”, tha gruaja.

“Dakort, e kuptoj …”, u përgjigj burri.

Duke parë këtë, avokati sugjeroi një darkë së bashku.

Gruaja mendonte: “Pse jo? Sepse ne ende do të jemi miq …”

Në tryezën e ngrënies, kishte rënënjë heshtje e rëndë. Pjatë e parë ishte pulë e pjekur. Menjëherë, plaku i mori shkopinjt për zonjën e vjetër…

“Merri këto janë të preferuarat e tua…”

Duke parë këtë, avokati mendoi se ende mund të kishte një shans për këtë marrëdhënie, por gruaja u vërenjt kur u përgjigj.

“Ky është gjithmonë problemi. Ti gjithmonë mendon aq shumë për veten dhe kurrë nuk mendoni se si ndihem. A nuk e dini se unë i urrej shkopinjtë?”

Ajo nuk e dinte që gjatë viteve, burri ishte përpjekur ta kënaqte me të gjitha mënyrat. Ajo nuk e dinte që shkopinjt ishin të preferuarit e burrit. Ai nuk e dinte që ajo kurrë nuk mendonte se e kuptonte.

Ai nuk e dinte se ajo i urren shkopinjtë edhe pse ai dëshiron vetëm më të mirën për të.

Atë natë, anjëri prej tyre nuk vuri gjumë në sy. Gjatë natës, ata ktheheshin sa nga një anë në tjetrën në mënyrë të përsëritur …

Pas disa orëve, plaku nuk mund të duronte më, ai e dinte se ende e donte atë dhe ai nuk mund të vazhdonte jetën pa të.

Ai dëshironte që ajo të kthehej, ai do t’i thotë asaj se i vjen keq.

Ai donte t’i thoshte asaj “Të dua” … Ai e ngriti telefonin, formoi numrin të saj … Kumbimi kurrë nuk u ndal… Ai asnjëherë nuk e ndaloi hirrjen …

Nga ana tjetër, ajo ishte e trishtuar. Ajo nuk mundte të kuptonte se si kishin arritur në këtë pikë pas gjithë këtyre viteve, ende nuk e kuptonte fare.

Ajo e do shumë atë, por ajo thjesht nuk mund ta marrë më … Telefoni bie, por ajo refuzon të përgjigjet duke e ditur se është ai …

“Ç’kuptim ka të flasësh tani që ka marrë fund… vetë e kërkova këtë fat. Nëse jo, do të humbas fytyrën…, mendoi ajo.

Me telefonin që ende po binte, ajo vendosi të hiqte spinën e telefonit … Ajo nuk mbante mend, dhe kishte probleme zemre …

Ditën tjetër, ajo mori vesh se ai kishte vdekur…

Ajo nxitoi poshtë në banesën e tij dhe pa trupin e tij të shtrirë në shtrat që mbante ende telefonin. Ai kishte kaluar një atak zemre kur ai po përpiqej të lidhej me linjën e saj telefonike…

Sa e trishtueshme ishte ajo, iu desh të pastronte sendet e tij.

Kur ajo po shikonte nëpër sirtare, ajo vuri re një letër të siguracionit social që datonte që nga dita kur u martuan dhe përfituesja ishte ajo vetë. Dhe së bashku në ato dosje, ishte ky shënim.

“Për gruan time më të dashur, kur ta lexosh këtë, unë jam i sigurt se nuk do jem më. Bleva këtë siguracion për ty. Megjithëse shuma është vetëm $100.000, unë shpresoj se do të jetë në gjendje të të ndihmojë dhe të vazhdoj premtimin që kam bërë kur u martuam. Unë nuk jam më, por dua që kjo shumë parash të vazhdojë të kujdeset për ty, ashtu siç unë do të kisha bërë në qoftë se do të kisha mundur të jetoja më gjatë. Unë dua që ti të dish se unë gjithmonë do të jemë pranë teje. Të dua!”

Lotët i rrodhën lumë…

1. Ne supozojmë se gjërat që janë të mira dhe i dëshirojmë për veten, janë të mira dhe të dëshirueshme edhe për partnerët tanë, një burrë mund të kthehet nga puna dhe ti japë një dhuratë gruas, por kjo nuk do të thotë aspak se asaj duhet t’i pëlqejë, ajo ndoshta vlerëson kohën që kalon me burrin e saj si dhuratën me të çmuar, pra ajo pret kohë dedikimi si dhuratë dhe nuk dëshiron një varëse të re bashkë me një pako çokollata, e anasjellta është e vërtetë gjithashtu, një grua mund të pandehë se burri dëshiron kohën të si dhuratën më të çmuar por ndërkohë ai mund të vlerësojë një dhuratë simbolike më tepër.

2. Kur e doni dikë, shprehuni dhe sigurohuni që ata ta dinë … Ju kurrë nuk e dini se çfarë do të ndodhë në minutën tjetër…

3. Mësoni të ndërtoni një jetë së bashku… Mësoni ta doni njëri-tjetrin … Sa jeni në kohë!