“Shiko sa të pistë çarçafët që po nder fqinja jonë!” – i tha gruaja… Pas 3 ditësh pendohen rëndë!

Burrë e grua ishin zhvendosur në një shtëpi të re në një zonë të qetë.

Një ditë, teksa po konsumonin mëngjesin, gruaja shikon poshtë dritares dhe shikon fqinjën që po nderte rrobat në tel.

– “Shiko sa të pistë janë çarçafët që po nder në tel fqinja jonë!”

Burri shikon skenën, por nuk thotë asnjë fjalë.

Çdo dy ditë përsëritej e njëjta skenë…

Kaloi muaji dhe një ditë gruaja vëren se çarçafët e fqinjës në tel ishin të pastër dhe i thotë të shoqit:

– “Shiko, më në fund fqinja mësoi sesi lahen rrobat!”

Dhe bashkëshorti iu përgjigj:

– “Nuk është ashtu siç mendon… Sot u zgjova më herët dhe pastrova xhamat e dritares tonë”

Mbaj mend: Para se të gjykosh të tjerët, ktheje gishtin nga vetja!