“Si erdhe kaq shpejt nga ara”, e pyeti miku… “Sepse nuk ndoqa rrugën e qenit”, iu përgjigj fermeri…

©Pierre Gonnord

Një ditë një i njohur i një fermeri shkoi për të vizituar shtëpinë e tij, por fermeri nuk ishte i pranishëm në shtëpi në atë kohë.

Gruaja e fermerit ishte aty. Ajo e përshëndeti mysafirin dhe i tha: “Ai ka shkuar në ara. Do të dërgoj dikë që ta thërrasë. Deri atëherë mund të prisni.

Brenda pak kohë, fermeri arriti në shtëpi nga fushat dhe së bashku erdhi qeni i tij i përkëdhelur.

Qeni po gulçonte shumë dhe duke parë këtë, i ftuari i fermerit e pyeti: “A është fusha jote larg?”

Fermeri u përgjigj: “Jo. është afër. Por pse po pyet për këtë?”

Miku i tha: “Jam i befasuar kur shoh që ti dhe qeni yt u kthyet bashkë, por nuk dukesh fare i lodhur ndërsa qeni yt po gulçon shumë.”

Fermeri buzëqeshi dhe u përgjigj: “Unë dhe qeni im kemi ardhur në shtëpi nga e njëjta rrugë dhe megjithatë qeni im është i lodhur dhe unë nuk jam.

Arsyeja për këtë është se unë kam ardhur në shtëpi nga rruga e drejtë, por qeni im është i detyruar nga zakoni i tij. Duke parë qen të tjerë përreth, vrapoi pas tyre për t’i përzënë dhe u kthye tek unë duke lehur dhe pastaj sapo pa një qen tjetër, filloi të vraponte kohë pas kohe.

Dhe për shkak të këtij zakoni të tij, kjo sekuencë vazhdoi gjatë gjithë rrugës. Kjo është arsyeja pse ai është i lodhur.”

Po ta shohësh me vëmendje, kjo situatë i ndodh edhe njeriut të sotëm.

Arritja e qëllimit të jetës nuk është e vështirë, por njerëzit negativë që takohen gjatë rrugës e nxisin një person të largohet nga rruga e drejtë për të “lehur” kundër atyre njerëzve negativë që takon gjatë jetës së tij.

Njeriu devijohet nga qëllimi i tij dhe ky devijim po e lodh atë dhe kjo është pengesa më e madhe në arritjen e qëllimit dhe energjia e dikujt harxhohet nga njerëzit negativë që takohet gjatë rrugës.

Shpërfillini këta lloj njerëzish, vazhdoni të ecni drejt në drejtim të arritjes së qëllimit dhe më pas një ditë do të arrini në destinacion.

Tani duhet të merrni një vendim nëse do të ecni drejt si një fermer apo si qeni i tij!