“Zëmërohem shumë dhe njerëzit nuk më duan afër”, iu ankua ajo zotërisë… Zotëria hyri brenda dhe u kthye me një shishe

©Wikimedia Commons

Një herë në një fshat, jetonte një grua me natyrë shumë të trazuar.

Ajo zemërohej për çdo gjë të vogël dhe u thoshte gjëra të këqija njerëzve përreth kur ishte e zemëruar.

Njerëzit që jetonin në lagje ishin të mërzitur me të dhe kishin frikë të flisnin me të. Edhe në shtëpinë e saj, ky zemërim ishte bërë shkak për mosmarrëveshje.

Një ditë gruaja kuptoi se zemërimi i saj po bëhej problem i madh për të dhe shpesh ajo ndjehej keq nga pendimi.

Por kur ishte e zemëruar, ajo humbiste çdo kontroll dhe ndijehej e pafuqishme.

Një ditë një Mahatma (i ndritur) erdhi në fshat. Gruaja vendosi ta vizitonte dhe ta pyeste se si ta kapërcejë zemërimin e saj.

Ajo shkoi të takonte ndriturin dhe i tha: “Zotëri! Unë jam e shqetësuar nga zemërimi im. Unë nuk jam në gjendje të kontrolloj zemërimin tim. Në zemërim, shpesh u them gjëra të këqija njerëzve dhe më vonë pendohem.

Për shkak të zemërimit tim, as anëtarët e familjes nuk ndihen rehat të flasin me mua. Unë jam shumë e dëshpëruar për këtë. Të lutem më jep ndonjë ilaç që mund të më ndihmojë të ndaloj zemërimin.”

Zotëria hyri brenda dhe solli një shishe. Duke ia dhënë, ai tha: “Që tani e tutje, sa herë që zemërohesh, pi një gllënjkë nga ky ilaç dhe prit pak. Ky ilaç do t’ju ndihmojë.”

Gruaja ishte e lumtur pasi mori ilaçin. Ajo e falënderoi dhe u kthye në shtëpinë e saj.

Që nga ajo ditë, sa herë që inatosej, pinte nga ajo dhe dalëngadalë zemërimi i saj filloi t’i shuhej.

Pas 10 ditësh, kur mjekimi mbaroi, ajo përsëri arriti shkoi te zotëria dhe i tha: “Zotëri i mirë! Më ke dhënë një ilaç të mrekullueshëm. Zemërimi im shuhet sapo e pi. Tani ajo pije ka mbaruar. Ju lutem më jepni më shumë prej saj.”

I ndrituri buzëqeshi dhe tha: “Bijë, nuk kishte ilaç në atë shishe. Ajo ishte e mbushur me ujë të thjeshtë.”

Gruaja u befasua kur e dëgjoi këtë dhe i tha: “Por…”

I ndrituri i tha: “Sa herë që zemëroheshe dhe pije nga ajo shishe, nuk mund të flisje asgjë për shkak të atij uji në gojë.

Dhe kjo është mënyra e vetme për të hequr qafe zemërimin tuaj. Gjithmonë heshtni sa herë që zemërohesh dhe të gjitha problemet e tua për shkak të zemërimit nuk do të ndodhin më.”

Mësimi:

Mënyra e vetme për të hequr qafe problemet e shkaktuara nga zemërimi është të heshtni kur jeni të zemëruar.