Zotëria paguan për zambakët e një vajze në dyqanin e luleve, më vonë i sheh në varrin e gruas së tij…

©shutterstock

Një burrë i pikëlluar për gruan e tij hyn në një dyqan për të blerë lule përpara se të shkonte për të vizituar varrin e saj.

Por sapo hyn brenda gjen dyqanxhiun duke refuzuar t’i shërbejë një vajze e cila nuk kishte paratë. Në një moment dashamirësie të frymëzuar nga gruaja e tij e ndjerë, burri paguan për lulet e vajzës. Ai nuk e kishte as më të voglën ide se si do t’i kthehej së shpejti ajo mirësi.

Zambakë për Lauren

Të dielat dikur ishin të veçanta për Nik dhe Lauren. Ishte dita e tyre për t’u çuar vonë nga shtrati, për të ngrënë petulla, për të qeshur dhe për të shijuar shoqërinë e njëri-tjetrit. Ata ishin të emocionuar për të krijuar një familje. Kështu që kur Lauren mori testin pozitiv të shtatzënisë, ata festuan. Ata e kaluan atë të dielë duke u përqafuar në shtrat dhe duke fantazuar se si do të jetë jeta si prindër.

Megjithatë, vetëm disa muaj më vonë, Lauren e zgjoi Nikun duke e kapur për krahun dhe duke qarë nga dhimbja. Ai e çoi me urgjencë në spital dhe kaloi orë rraskapitëse në dhomën e pritjes. Më në fund, një mjek doli për të folur me të, i cili do t’i thoshte diçka që Nik nuk donte ta dëgjonte. Lauren kishte vdekur dhe fëmija i tyre i palindur kishte vdekur me të. Ishte e diel. Jeta u thye në dysh përgjithmonë për Nik.

Kishin kaluar dy vjet, por për Nikun ishte sikur Lauren të kishte ikur dje. Mjegulla e pikëllimit e përpiu. Sado që u përpoq, nuk mund ta largonte atë ndjesinë se ishte i paplotë. Se ai nuk mund të shërohej kurrë. Ai vijonte në rutinën e vizitës së varrit të Lauren çdo javë, deri në atë pikë sa luleshitësi dinte të përgatiste buqetën e tij përpara se të mbërrinte. Ai kombinoi të preferuarat e Lauren, zambakët e luginës të rrethuar nga fryma e foshnjës. Kishte gjithashtu një degëz jasemini, e cila i kujtonte Nikut erën e parfumit të saj.

Ndihma e një vajze në dyqanin e luleve

Por një javë, Nik hyri për të gjetur një vajzë në fund të adoleshencës së saj duke debatuar me luleshitësin. Ajo po i lutej për një buqetë zambakësh, duke qarë se i duheshin për dikë të rëndësishëm. Por luleshitëse nuk pranoi sepse ajo nuk kishte para të mjaftueshme. Përveç kësaj, ajo buqetë ishte e rezervuar për një nga të rregulltit e tij. Megjithatë, vajza nuk u dorëzua, ajo i ofroi të fshinte dyshemenë ose të bënte ndonjë punë që i duhej dyqanit për të plotësuar pjesën munguese të faturës. Asgjë nuk ndryshoi me luleshitësin.

Më në fund, Nik hyri brenda. Vajza po bënte pazare për buqetën e bërë për të, por Nik i pagoi dhe ia dha asaj. Vajza u emocionua teksa mbante buqetën, duke thënë se era i kujtonte personin që ka humbur. Nik bleu një buqetë me zambakë gjithashtu dhe doli nga dyqani.

Ai nuk e kishte problem të hiqte dorë nga buqeta origjinale. Lauren ishte një person jashtëzakonisht bujar; ajo madje punoi si punonjëse sociale për të rinjtë në rrezik. Ajo gjithmonë kërkonte mënyra për të ndihmuar njerëzit dhe nëse do të ishte në pozicionin e Nikut, do t’i kishte blerë lulet vajzës pa e menduar dy herë. Mendimi për Lauren dhe veprat e saj të mira zgjoi pikëllimin e zjarrtë brenda Nikut. Gjatë rrugës për në varreza, ai u përpoq të mendonte vetëm për kujtime të lumtura, por edhe ato ishin të zhytura në dhimbje. Ato i kujtonin atij se sa shumë kishte humbur.

Takimi përsëri pranë varrit të Lauren

Papritur, ai vuri re një vajzë të gjunjëzuar pranë varrit të Lauren-it ndërsa ajo vendosi një buqetë me zambakë dhe frymën e foshnjës mbi gurin e varrit. Ishte vajza nga dyqani i luleshitësit. Kur Nik u afrua, vajza u befasua që edhe ai e kishte njohur Lauren, dhe aq më tepër kur ai shpjegoi se ajo ishte gruaja e tij.

Vajza, e cila u prezantua si Georgina, tha se nuk e dinte se Lauren kishte vdekur deri një ditë më parë. Ishte një tronditje. Ishte e vështirë të besoja se dikush kaq i lumtur dhe plot jetë mund të kishte vdekur. Georgina ishte një nga adoleshentet e shumtë me të cilët Lauren kishte punuar. Ajo e ndihmoi Georginën të largohej nga një shtëpi abuzive dhe e çoi atë një vend të sigurt për të jetuar. Georgina kishte vënë re se Lauren kishte gjithmonë një vazo me zambakë në zyrën e saj. “Nga burri im,” thoshte ajo. Më në fund e takoi atë ballë për ballë.

Nik e ftoi Georginën të pinte një filxhan kafe në mënyrë që të flisnin më shumë. Ishte e pabesueshme të dëgjoje më shumë për gruan e tij nga dikush që nuk e kishte takuar kurrë më parë. Georgina ra dakord dhe ata kaluan orë të tëra në një kafene të vogël duke folur për Lauren. Ditëlindja e 18-të e Georgina-s po afrohej, që do të thotë se ajo do të duhej të dilte jashtë kujdestarisë. Ajo u përpoq të gjente Lauren për këshilla se çfarë të bënte më pas. Fatkeqësisht, Lauren nuk mund ta ndihmonte më. Por Nik vendosi të vazhdojë punën e Lauren. Ai i ofroi Lauren një dhomë në shtëpinë e tij nëse ajo donte.

Trashëgimia e saj vazhdon

Të dy vazhduan të takoheshin, duke u bërë miq të ngushtë. Dhe kur Georgina mbushi 18 vjeç, ajo e pranoi ofertën dhe u transferua në shtëpinë e tij dhe të Lauren, dhe ndoqi kolegjin aty pranë. Një vit më vonë, Nik e adoptoi zyrtarisht. Ai e kishte kuptuar se Georgina ishte fëmija që ai dhe Lauren kishin shpresuar. Ndërsa Lauren e ndihmoi atë kur ishte e re, ai premtoi se do të ishte familja e Georgina-s për pjesën tjetër të jetës së tyre, duke mbajtur trashëgiminë e mirësisë së Lauren-it.