10 Gabime Veshjesh që Meshkujt Duhet t’i Shmangin Patjetër

@shutterstock @depositphotos

Moda ndryshon gjatë gjithë kohës por është stili ai që qëndron. Njerëzit vërejnë edhe detajet më të vogla në pamjen e dikujt, veçanërisht kur i takoni për herë të parë.

Për shembull, 52% e grave thanë se gjykojnë personalitetin e një mashkulli në varësi të këpucëve që ai ka mbathur Dhe këpucët nuk janë i vetmi send i modës që njerëzit i kushtojnë vëmendje. Sigurisht, nuk ka asnjë rregull universal se si të “dukesh mirë”, por ka disa këshilla themelore që mund t’i bëjnë burrat të duken më trendy dhe tërheqës.

Ne e kuptojmë që  mund të jetë mjaft e ndërlikuar të ndjekim të gjitha tendencat e modës, kështu që ne kemi mbledhur 10 gabime veshjesh që meshkujt duhet të shmangin që të duken më të lezetshëm pa u përpjekur shumë.

Ju vishni një këmishë serioze me pantallona të zakonshme.

Të gjitha këmishat serioze, veçanërisht ato të bardha, janë krijuar për tu veshur me pantallona kostumesh. Kjo do të thotë që nëse dëshironi të dukeni elegant, nuk duhet të vishni kurrë këmisha të tilla me xhinse ose pantallona të tjera joserioze.

Nëse jeni duke kërkuar një pamje më të rastësishme, zgjidhni këmisha me ngjyrë me një përshtatje më të ngushtë.

Ju nuk vishni çorape.

© deposithotos.com

Këpucët dhe sandalet e plazhit janë këpucët e vetme që mund t’i vishni pa çprape pa prishur këpucët. Këmbët tuaja djersiten gjatë ditës dhe djersa futet në këpucë, duke i dëmtuar ato dhe duke krijuar një erë të keqe.

Nëse nuk doni të tregoni pjesën e sipërme të çorapeve tuaja, thjesht zgjidhni çorape speciale që nuk duken. Ata do të mbulojnë këmbët tuaja, por jo kyçin e këmbës tuaj, kështu që ju do të jeni në gjendje të krijoni atë pamje të modës “zbathur” pa marrë ndonjë flluskë apo këmbë që mbajnë erë.

Gjatësia e gabuar e këmishës.

@depositphotos

Një këmishë rastësore mund të jetë një mundësi e shkëlqyeshme për çdo rast: shumë meshkuj zgjedhin këmisha të gjata si një mundësi për të mbuluar disa zona problematike të trupit. Por këto këmisha janë dizajnuar që të futen brenda.

Kështu që nëse doni ta mbani look-un tuaj me pak formal, zgjidhni bluza me te shkurtra. Rregulli kryesor është që ajo të mos kalojë kyçin e dorës suaj ose të mos shkojë më poshtë se xhepi i pantallonave.

Ju nuk e merrni parasysh llojin e trupit tuaj kur zgjidhni një kravatë

© depositphotos.com

Në përgjithësi konsiderohet se një kravatë e mirë nuk duhet të jetë më e gjerë se rreth 9.5 cm ose të mos shkojë më poshtë se tokëza e rripit tuaj. Sidoqoftë, kur po zgjidhni një kravatë, është thelbësore t’i kushtoni vëmendje llojit të trupit tuaj dhe rrobave që do të vishni me të gjithashtu.

Ju zbërtheni shumë pulla në këmishë.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Megjithëse të mb[rtheni të gjitha pullat në këmishë tuaj jo gjithmonë duket se është një opsion i mirë (përveç në situatat kur puna juaj kërkon një kod të rreptë të veshjes), duke treguar shumë lëkurë nuk do të bëjë as mashtrimin.

Në shumicën e rasteve, është e mjaftueshme të zbërtheni pullat 1 ose 2 nga jaka për të marrë një pamje më elegante. Nëse po merrni pjesë në një ngjarje joformale, si një barbeque, gjithashtu mund të zbërtheni 2 pulla të tjera të këmishës suaj.

Ju e teproni me aksesorët.

© shutterstock.com © shutterstock.com

Shumë meshkuj duan të kombinojnë të gjitha aksesorët që ata kanë në një veshje. Mbani në mend se të paturit e një stili ka të bëjë me aftësinë për të përzier pa probleme të gjitha detajet e vogla në pamjen tuaj pa e mbingarkuar atë.

Prandaj zgjidhni disa pajisje shtesë për të theksuar pamjen tuaj dhe theksuar karakteristikat tuaja të forta.

Ju gjithmonë zgjidhni xhinse të gjëra.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Xhinset e përshtatshme janë një nga pjesët më të rëndësishme të veshjeve tuaja pasi ato mund të vishen pothuajse në çdo rast. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të zgjidhni palën e përsosur të xhinseve në përputhje me llojin e trupit tuaj.

Për shembull, djemtë më të mëdhenj duhet të provojnë një palë xhinse me bel të lartë, ndërsa burrat më të dobët mund të gjejnë xhinse të rregullta që janë më plotësues të trupit të tyre.

Vetëm mos harroni se nëse jeni shumë i dobët ose keni pak peshë të tepërt, të zghidhni xhinse të gjëra në mënyrë që të fshehni papërsosmëritë tuaja.

Kanatierja juaj është e dukshme.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Arsyeja kryesore pse vishni një kanatiere është të mbroni këmishën tuaj nga njollat dhe djersitja. Kjo pjesë e veshjeve konsiderohet të jetë e brendshme dhe sipas rregullave të mirësjelljes, është më mirë të mos i ekspozoni të brendshmet tuaja!

Për më tepër, duke bërë kështu dëmtoni pamjen tuaj, duke krijuar linja shtesë horizontale dhe duke shtrembëruar proporcionet e trupit tuaj. Nëse ngjyra e këmishës është e ndryshme nga ngjyra juaj e lëkurës, ajo gjithashtu mund të tërheqëse vëmendje dhe të shtojë ngjyra të panevojshme në pamjen tuaj.

Ju mbërtheni pullat e gabuara në xhaketë tuaj.

© depositphotos.com

Rregullat e pullave të xhaketës janë mjaft të thjeshta. Nëse vishni një xhaketë me 1 pullë, mos e mbani fare veshur kur jeni ulur dhe mbërthejeni, kur qëndroni në këmbë apo lëvizje.

Me një xhaketë me dy pulla, duhet të mbërtheni vetëm pullën e sipërme. Me një xhaketë me 3 pulla, duhet të ndiqni rregullin e “nganjëherë, gjithmonë, kurrë”. Me fjalë të tjera, mbërtheni pullën e dytë dhe mbase dhe të sipërmen nëse endjeheni ta bëni.

Ju zgjidhni një pëlhurë me cilësi të dobët.

© depositphotos.com © depositphotos.com

Nëse nuk doni të shpenzoni një pasuri për t’u dukur që vishni rroba të shtrenjta zgjidhni fibra natyrale si pambuku në vend të poliestrës. Fijet sintetike zakonisht humbasin formën e tyre pas disa larjesh dhe shtrihen mjaft lehtë.

Për më tepër, disa rroba poliestre mund të duken shumë të shndritshme gjë që e bën pamjen tuaj më pak tërheqëse dhe më pak të sofistikuar. Fijet natyrale e lënë lëkurën tuaj të marrë frymë, kështu që nuk do të djersiteni aq shumë, veçanërisht gjatë verës, dhe rrobat tuaja do të duken të freskëta dhe të pastra edhe në fund të një dite të gjatë.

A dini ndonjë truk tjetër të modës që mund t’i ndihmojë meshkujt të krijojnë një pamje edhe më tërheqëse? Ndani idetë tuaja me ne në komente.