10 Rregulla Parash që ju Ndihmojnë të Bëni Një Jetë të Qetë

©shutterstock©alamy

Ka shumë truke të ndërlikuara dhe efikase se si të investoni para dhe të fitoni më shumë. Por shumicën e kohës, ato janë efektive vetëm për njerëzit që janë të talentuar për të bërë biznes. Por nuk do të thotë që të gjithë njerëzit e tjerë që duan të jenë të pasur nuk kanë një shans. Ata thjesht duhet të mësojnë për disa hile dhe qasje të tjera.

Ne i duam zgjidhjet e thjeshta, por efektive, dhe truket që shqyrtojmë në këtë artikull janë pikërisht ato!

Investoni tek vetja juaj

Investimi më i mirë që mund të bëni në të ardhmen tuaj është një investim në veten tuaj. Dhe sa më shpejt ta kuptoni këtë, aq më mirë sepse duhet të bëni sa më shumë gjëra të ndryshme sa jeni të rinj sa të keni mundësi.

Sigurisht, kjo ka të bëjë me mësimin dhe përjetimin e gjërave të reja. Ne nuk nënkuptojmë që duhet të fitoni një diplomë klasike të kolegjit, por përkundrazi, provoni të mësoni për diçka për të cilën jeni të interesuar me të vërtetë.

Leximi i librave, një kurs në internet, një çertifikatë ose regjistrimi në programet e rritjes personale janë të gjitha opsione të shkëlqyera. Dhe sa më shumë të investoni në veten tuaj, aq më të vlefshëm bëheni. Në botën moderne, çdokush ka qasje në shumë mësime dhe kurse falas: përpiquni të kuptoni se në cilin drejtim duhet të futeni.

Mos harroni rregullin e 8-8-8

Të gjithë e dimë se mesatarisht, ne punojmë 8 orë në ditë, flemë 8 orë në natë dhe kemi rreth 8 orë kohë të lirë. Ne ua shesim orarin tonë të punës njerëzve të tjerë dhe orët e gjumit ua japim trupave tanë. Pra, e vetmja mënyrë për t’u bërë më të mirë në diçka është të kaloni 8 orët e fundit të ditës me mençuri. Bëni diçka që mund të jetë e dobishme në perspektivën afatgjatë, si të zotëroni aftësitë që keni tashmë ose të fitoni të reja në vend që të shikoni vetëm disa video macesh në internet.

Jini më të kujdesshëm në lidhje me huazimin e parave për miqtë dhe të afërmit.

Edhe pse i duam të afërmit dhe miqtë tanë dhe shqetësohemi për ta, ne ende shpresojmë të marrim paratë, të cilat ua huazojmë, apo jo? Por problemi është, ata mund të kenë një mënyrë të ndryshme të të menduarit. Është e mundur që njerëzit që ju kërkojnë para shpresojnë se do ta harroni me kohën këtë borxh. Dhe e vërteta është, ju nuk keni pse të jeni kaq bujar.

Për shkak të këtij keqkuptimi, një marrëdhënie e mirë mund të marrë fund. Kështu që ju ose nuk duhet të huazoni para fare, ose pranoni që ato të kthehen brenda një periudhe kohe të caktuar.

Shpenzoni më pak dhe do të jeni më të lirë dhe fleksibël.

Artikujt për pasurinë shpesh rekomandojnë të shpenzoni më pak. Dhe kjo këshillë në të vërtetë ka shumë më tepër kuptim sesa duket. Thjesht imagjinoni të keni një punë që ju e urreni, duke jetuar në një vend që nuk ju pëlqen dhe të jeni në gjendje të ndryshoni gjithçka vetëm kur dëshironi. Kur të filloni të kurseni më shumë para, do të bëheni më fleksibël. Dhe nga ana tjetër, ju mund të bëni gjëra që janë me të vërtetë të rëndësishme për ju.

Ndiqni rregullin e 24 orëve.

Kur blejmë diçka, mund të nxitemi nga emocionet tona. Kur blejmë diçka të madhe, madje, mund të humbasim mendjen. Dhe kur jemi duke blerë diçka të vogël, është e lehtë të humbasësh mendjen pasi paratë që po shpenzojmë nuk janë domethënëse dhe shërbejnë si një mënyrë e shpejtë për t’u argëtuar. Por kur i shtoni të gjitha këto gjëra dhe i shikoni gjërat me të cilat përfundoni, kuptoni se këto blerje nuk ishin shumë të arsyeshme.

Kështu që, për të zvogëluar shpenzimet që nuk ju duhen, duhet të ndiqni rregullin 24-orësh. Prisni vetëm 1 ditë për të bërë një blerje. Emocionet tuaja do të qetësohen dhe do të jeni në gjendje të kuptoni përfundimisht se si ndiheni vërtet. Do të habiteni nga numri i gjërave që vendosni të mos blini.

Çdo ditë, shpenzoni 1 minutë për të kontrolluar shpenzimet tuaja.

Ky truk është çuditërisht i thjeshtë por ju lejon të mbani nën kontroll shpenzimet tuaja çdo ditë. Në mes të çdo dite, shpenzoni 1 minutë duke kontrolluar dhe menduar për çdo blerje të vetme që keni bërë brenda asaj periudhe. Kjo do t’ju lejojë të zbuloni çdo fushë problematike, të ngadalësoni shpenzimet tuaja dhe të përcaktoni shumën normale të parave që ju nevojiten për çdo ditë.

Para çdo blerje, bëni një krahasim.

Një mënyrë tjetër për të ngadalësuar dhe menduar për atë që bleni për të shmangur zhgënjimin në të ardhmen është të mbani një ide të thjeshtë në kokën tuaj. Për shembull, kur shihni një triko të mrekullueshme prej leshi kashmiri në një dyqan, por nuk keni nevojë për të ose çmimi është shumë i lartë, duhet të merrni një vendim të vështirë. Mendoni për këtë: “A është kjo triko më e rëndësishme sesa një pushim i shkëlqyeshëm muajin tjetër?”

Mos bini pre e hileve të marketingut.

Kompanitë e mëdha përdorin shumë hile të ndryshme për të na detyruar të blejmë gjëra të cilat nuk na duhen vërtet. Ajo që është edhe më befasuese është se shumica e trukeve të marketingut janë të njohura për ne, por ato ende funksionojnë dhe ne ende besojmë tek zbritjet dhe shitjet e rreme.

Për të ndaluar së rëni pre e këtyre, duhet të mbani në mendje një ide shumë të thjeshtë: sa herë që ka një zbritje, bëhet fjalë vetëm për produkte që kanë një çmim më të lartë në radhë të parë ose që nuk janë me cilësi të mirë. Në fund të fundit, prodhuesi është e vetmja palë që fiton nga kjo blerje.

Bëni pazar kur jeni vetëm.

Kur bëjmë pazar me miqtë tanë, shpenzojmë më shumë para për shumë arsye të ndryshme. Ne vizitojmë më shumë vende sesa kur jemi vetëm dhe kur provojmë rroba, ata na gëzojnë dhe na inkurajojnë të blejmë gjëra. Gjendja jonë e përgjithshme është gjithmonë më e mirë kur bëjmë blerje me miqtë tanë, kështu që duam të shpenzojmë më shumë.

Mashtrimi është i thjeshtë: kur doni të takoni miqtë tuaj, shkoni për një shëtitje në park së bashku. Blerja kurrë nuk duhet të shërbejë si argëtim.

Largoni çdo mendim toksik që lidhet me paratë.

Përkundër asaj që shumë njerëz besojnë, idetë tona kanë një fuqi të madhe. Dhe nuk ka të bëjë me magjinë, ka të bëjë me psikologjinë. Kur programoni veten të mendoni se është e pamundur të fitosh shumë para dhe të gjithë njerëzit e pasur janë njerëz të këqij, atëherë nuk do të arrini dot shumë.

Nëse nuk besoni se mund të bëheni të suksesshëm, shpejt lodheni në atë që bëni dhe mendoni se çdo gjë që bëni është e kotë, kështu që nuk arrini asgjë, duke dëshmuar se keni pasur të drejtë. Ashtu si një eksperiment, provoni dhe ndryshoni idetë tuaja negative për paratë dhe jetoni në këtë mënyrë për një muaj. Do të befasoheni nga rezultati.

Pavarësia financiare do të zgjidhë vetëm disa nga problemet tuaja.

A e dini se çfarë e përcakton nivelin tuaj të lumturisë dhe gëzimit? Nëse mendoni për këtë për një moment, do të kuptoni se nuk janë të paratë, por përkundrazi, aftësia për të shijuar gjërat që keni tashmë.

Të kuptuarit se paratë zgjidhin vetëm problemet më të parëndësishme, siç është organizimi i një dasme të madhe ose të shkuarit në një vendpushim të bukur, në një farë mënyre ju lejon të fitoni edhe më shumë. Sepse kur e kupton me të vërtetë këtë parim, do të ndaloni së ndjekuri paratë për të ndjekur një qëllim përfundimtar në jetën tuaj dhe do të bëni pikërisht atë që dëshironi vërtet të bëni. Dhe pjesa tjetër do të shkojë në vend.