10 Rregullat e Dekorimit që i Japin Bukuri dhe Kuptim Shtëpisë Tuaj

©bst

Mesatarisht, punësimi i një Interior Designer-i mund t’ju kushtojë diku nga 2,000 deri në 5,000 dollarë. Kjo duket si diçka që jo të gjithë mund ta përballojnë. Sidoqoftë, nëse ende dëshironi të rinovoni shtëpinë tuaj, është e mundur ta bëni atë vetë pa shpenzuar gjithë ato para.

Ne jemi vërtet të interesuar për të dekoruar dhe dizajnuar, kështu që kemi mbledhur disa rregulla të njohura që projektuesit mendojnë se ia vlen të thyhen.

Jo përzierja dhe përputhja e stileve të ndryshme të projektimit

© depositphotos.com © depositphotos.com

Projektimi i vendit tuaj sipas një stili specifik nuk është arsye për të përjashtuar elementet nga zhanret e tjera. Për shembull, një dizajn tradicional mund të shkojë shumë mirë me elemente moderne. Nëse keni shqetësime se një veprim i tillë do të ndikojë në kohezionin e shtëpisë tuaj, projektuesit sugjerojnë t’i përmbaheni ngjyrave specifike të ambientit.

Kombinimi i përhershëm i copave të mobiljeve

© depositphotos.com © depositphotos.com

Të paturit e të gjitha pajisjeve të një stili specifik është tashmë një prirje e vjetëruar, thonë projektuesit. Ju mund të keni mobilje me stil absolutisht të ndryshëm – një kolltuk modern mund të kombinohet me një kolltuk të cilësisë së mirë dhe një tryezë prej druri me karrige metalike. Kjo vetëm sa do ta bëjë brendësinë tuaj më interesante dhe më të ndritshme.

Projekte minimaliste

© pixabay.com © depositphotos.com

Ndjenja popullore “më pak është më shumë” nuk është më një trend popullor, thonë projektuesit. Një “mbingarkesë vizuale” e ashtuquajtur është “e zeza e re” dhe kërkon që ju të përdorni sa më shumë elementë të ndryshëm të jetë e mundur, të tilla si metali, druri, vepra arti, copa të vogla mobiljesh, dhe çfarëdo tjetër që ndjeheni të shtoni. Ngjyrat monokromike dhe të brendshmet neutrale nuk duken interesante – në vend të kësaj, modeli juaj duhet të jetë më ekspresiv.

Vendosja e mobiljeve ngjitur me muret

© pixabay.com © pixabay.com

Duke shtyrë të gjitha mobiljet kundër mureve të dhomës tuaj nuk do të kurseni ose krijoni më shumë hapësirë. Përkundrazi, do ta bëjë brendësinë tuaj të duket e vështirë dhe e mërzitshme. Një mundësi më e mirë është të krijoni zona të ndryshme tematike dhe grupe të theksuara të zbukurimeve. Kjo do ta bëjë brendësinë tuaj më të personalizuar dhe unike.

Mos kombinimi i ngjyrave

© shutterstock.com

Dizajnuesit insistojnë të bazojnë brendësinë tuaj në një gamë të caktuar ngjyrash kur dekoroni një hapësirë. Kjo vlen për të gjithë përbërësit, të tilla si mobiljet, perdet, shtrati dhe më shumë dhe jo vetëm muret. Ngjyrat e ndritshme nuk u përshtaten shumë mirë ngjyrave pastel, kështu që ju duhet të zgjidhni vetëm njërën prej tyre.

Por kjo nuk do të thotë që do të mbeteni me diçka të mërzitshme – shumë ngjyra të ndryshme mund të kombinohen me të vërtetë mirë kur zgjidhen si duhet.

Mos matja e hapësirës

Ky është një gabim shumë i zakonshëm në dizajn. Për të shmangur mbingarkesat ose nën-mobilimin e hapësirës tuaj, para se të blini mobilje ose pajisje të tjera, duhet të matni të gjitha dimensionet në lidhje me dhomën, si dhe sendet. Gjithashtu, specialistët këshillojnë mbajtjen e rrugëve të lira duke lejuar 36 inç (90 cm) midis çdo pjesë të mobiljeve.

Përdorimi i një dhome vetëm për atë që ishte menduar

© depositphotos.com © depositphotos.com

Nuk është e nevojshme t’i përmbaheni rregullave zyrtare kur është fjala për të përdorur një dhomë të caktuar. Vetëm sepse ju ose arkitekti juaj i keni dhënë një emër të caktuar një hapësire nuk do të thotë që mund ta përdorni vetëm në një mënyrë. Ju mund t’i jepni më shumë qëllime dhomave të ndryshme, për shembull duke përdorur dhomën tuaj të ngrënies si bibliotekë ose duke bërë një vend të vogël pune në dhomën tuaj të ndenjes.

Vetëm një burim drite

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da The Modern Vault (@themodernvault) in data:

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Agata Rauch Consulting (@agatarauchconsulting) in data:

Ndriçimi është një komponent shumë i rëndësishëm i çdo dizajni pasi funksionon si burim drite, ashtu edhe si dekorim. Në mënyrë tipike, një burim drite lartësor nuk është i mjaftueshëm për një dhomë të tërë pasi mund t’i bëjë gjërat të duken shumë të errëta.

Përkundrazi, përdorimi i llambave të ndryshme mund të jetë i dobishëm për ndriçimin specifik (si llambat e tryezës) ose për ndriçimin e theksuar për të theksuar tiparet e dizajnit tuaj.

Lënia e hapësirave të fragmentuara midis mobiljeve tuaja të shtrimit

 

Të kesh shumë hapësira të vogla në mur do ta vështirësojë përdorimin e hapësirës së murit dhe do ta bëjë dhomën tuaj më funksionale. Në vend të kësaj, specialistët sugjerojnë vendosjen e pjesëve të mobiljeve më afër njëra-tjetrës për ta bërë vendin tuaj të duket më i butë.

Nuk ndiqni estetikën tuaj personale

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Kala Peterson (@kalapetersondesign) in data:

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da GP & J Baker (@gpjbaker) in data:

Kur dekorojmë shtëpitë tona, të gjithë kërkojmë frymëzim nga faqet e internetit të stilistëve të tjerë ndërsa ajo që në të vërtetë duhet të bëjmë është të kërkojmë në shpirtrat tanë!

Për të pasur një dizajn të përsosur që do të përmbushë estetikën tuaj, duhet të lejoni që personaliteti juaj të jetë udhëzuesi juaj. Dhe prapë mund të mbështeteni te projektuesit profesionistë për këshilla shtesë.