10 Sakrifica që Prindërit Bëjnë për Fëmijët, të Cilat i Harrojmë Shumë Shpesh…

©shutterstock

Kur jemi të rinj, e marrim si të mirëqenë dashurinë e prindërve tanë dhe nuk i vlerësojmë aq sa ata meritojnë. Por, ndërsa plakemi, kuptojmë se prindërit tanë janë mbështetësit më të mëdhenj në jetën tonë. Ata me gjithë kënaqësi hoqën dorë nga shumë gjëra për të na rritur në mënyrën më të mirë të mundshme.

Për t’ju formuar në personin e mahnitshëm që jeni sot, prindërit tuaj kaluan shumë vështirësi, kështu që në rast se keni nevojë për një arsye tjetër për t’i dashur edhe më shumë prindërit tuaj, ne do të donim t’ju jepnim 10 të tilla.

Ata u siguruan që ty mos të të mungonte asgjë, edhe kur ata ishin në vështirësi.

 

Për prindërit, fëmijët e tyre janë gjithçka dhe ata do të bënin gjithçka për të vënë një buzëqeshje fytyrave të tyre. Në vend që të blejnë për vete gjëra të reja dhe më të mira, prindërit i vendosin fëmijët e tyre të parët dhe sigurohen që ata janë të lumtur dhe të kënaqur. Prindërit tuaj e vendosin gjithmonë rehatinë tuaj mbi të tyren.

Ata sakrifikuan gjumin e tyre, kështu që ju të mund të keni rehatinë që doni.

© Mom at Sixteen / Sonar Entertainment

Të kesh një fëmijë është e barabartë me humbjen e gjumit (me vite), por nuk është kjo ajo që duam të vemë në pah. Kur një anëtar i ri hyn në familje, ka disa ndryshime të mëdha që ndodhin, duke përfshirë planifikimin financiar.

Prindërit të cilët presin të fillojnë të punojnë më shumë për të fituar më shumë para për shpenzimet që do të bëhen në të ardhmen. Në fakt, prindërit e ardhshëm janë aq punëtorë dhe të vendosur për ta bërë të ndritshme të ardhmen e fëmijëve të tyre, saqë punojnë më me produktivitet dhe bëhen punonjës më të mirë. Prindërit tuaj punuan me netë pa gjumë pa u lodhur, kështu që ju të kishit kushtet e duhura.

Ata kanë hequr dorë nga dëshirat e tyre.

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Të jesh prind në vetvete është si një punë me kohë të plotë, kështu që kur lind një fëmijë, ndjekja e preferencave personale bëhet pothuajse e pamundur. Të kujdesesh për fëmijët, të kalosh kohë cilësore me ta, t’i mësosh ata … lista nuk ka mbarim, e cila është arsyeja pse njerëzit përfundojnë duke hequr dorë nga dëshirat dhe pasionet e tyre kur mirëpresin një fëmijë.

Ata lanë gjithçka dhe u kujdesën për ju kur ishit të sëmurë.

© Patch Adams / Universal Pictures

Ka një arsye pse kur jeni i sëmurë, ju mendoni automatikisht për prindërit tuaj. Që kur u sollët në këtë botë, prindërit tuaj kanë qenë gjithmonë një “pishtar në këmbë” kur bëhej fjalë për shëndetin dhe mirëqenien tuaj. Ata kanë kaluar ditë dhe netë duke u kujdesur për ju, duke i lënë të gjitha gjërat në jetën e tyre në pritje.

Ata kaluan më shumë kohë me ju dhe e vendosën jetën e tyre sociale në pritje.

© Definitely Maybe / Universal Pictures

Është thelbësore që prindërit të kalojnë kohën me fëmijët e tyre, në mënyrë që të ndërtojnë një marrëdhënie afatgjatë, të bukur. Por për ta bërë këtë, prindërit tanë duhej ta linin mënjanë jetën e tyre shoqërore, takimin me miqtë, të daljen në festa dhe qëndrimin jashtë deri natën vonë.

Ata ndanë edhe kafshatën e tyre të fundit të ushqimit me ju edhe kur ishin të uritur.

 

Kjo është personale dhe diçka për të cilën prindërit tuaj kurrë nuk do t’ju tregojnë, veçanërisht nëna juaj. Shpesh, kur fëmijët kërkojnë ushqim, prindërit përfundojnë duke u dhënë pjesën e tyre. Në fakt, kur ka vetëm ushqim të mjaftueshëm për një person, nënat do t’ua japin fëmijëve të tyre dhe do të shkojnë në shtrat me stomak bosh.

Privatësia u bë një luks që nuk mund ta përballonin.

© Force Majeure / Magic Pictures

Për një çift, intimiteti nuk ekziston më pas lindjes së fëmijëve. Fëmijët i ndjekin prindërit e tyre rreth e përqark, kudo, u bëjnë pyetje të shumta dhe gjithmonë kërkojnë të flejnë me ta gjithashtu, dhe prindërit i pranojnë të gjitha këto gjëra me dashuri, me një buzëqeshje në fytyrat e tyre.

Ata kursyen për të ardhmen tuaj në vend që të shpenzojnë më shumë për veten e tyre.

Legally Blonde
© Legally Blonde / MGM

Kur rritemi dhe fillojmë të punojmë vetë, e kuptojmë se sa e vështirë është të bësh para. Prindërit tanë kanë punuar më shumë për të siguruar jetesën për të gjithë familjen dhe në vend që ta shpenzonin atë vetë, ashtu siç e merituan, ata kursyen për ne dhe të ardhmen tonë.

Ata mbajtën qetësinë kur ne shkatërruam gjërat e tyre të preferuara.

© Sex and the City / Warner Bros

Të jesh prind kërkon shumë durim. Ju mund të shikoni fëmijët tuaj rastësisht duke thyer gjërat tuaja të shtrenjta, duke e ndërruar kanalin tek kukullat e tyre të preferuara, kur dëshironit dëshpërimisht të shikoni atë shfaqjen e re, duke iu treguar sekretet tuaja të turpshme mysafirëve tuaj, etj.

Prindërit tuaj ju thanë, “nuk ka gjë” kur shkatërruat gjënë e tyre të preferuar dhe u shtirën sikur kjo nuk i dëmtoi ata thellë.

Ata japin jetën.

© Ramona and Beezus / Fox Movies

Ndërsa rritemi, na bëhet e qartë se askush nuk do të na dojë më shumë se prindërit tanë. Ata na mësojnë kuptimin e vërtetë të dashurisë vetëmohuese dhe të pakushtëzuar. Prindërit u kushtojnë një pjesë të madhe të jetës së tyre vetëm fëmijëve të tyre dhe nuk do ta shkëmbenin këtë me asgjë tjetër.

Shkoni dhe jepuni prindërve tuaj të dashur një përqafim të madh të ngrohtë dhe tregojuni atyre se sa e vlerësoni gjithçka që kanë bërë për ju!

A jeni të afërt me prindërit tuaj? Cila është kujtimi juaj më e dashur me ta? Ndani tregimet tuaja me ne në komente.