12 Këshilla të Vogla për Ty që ke Filluar të Mos e Duash Veten

©shutterstock

Relaksohuni. Vendoseni dorën në zemrën tuaj, ndjeni rrahjet e zemrës tuaj. Thuaj ‘të dua’, në heshtje apo me zë të lartë, në zemrën tuaj.

Mendoni se si ju ka ndihmuar të mbaheni gjallë, që para se të kishit lindur, përsëritni këto ‘të dua’ për të paktën një minutë ose dy, dhe çdo herë thuajini ato në mënyrë më kuptimplotë dhe tërheqëse.

Duajeni gjithçka që lind brenda jush, në vend që të refuzoni ose mohoni aspektet e vetes, përqafojini ato. Mos ikni prej tyre pasi kështu ato vazhdojnë; duke u rezistuar.

Pranoni fëmijën tuaj të brendshëm dhe kuptoni se kur veproni “tepër” ose veproni “përtej” .. është thjesht fëmija juaj i brendshëm që bërtet për dashurinë dhe vëmendjen tuaj.

Praktikoni momente mirënjohjeje gjatë gjithë ditës tuaj. Edhe në kohë të tilla si kur jeni të stresuar, merrni një moment dhe mendoni për gjithçka për të cilën jeni mirënjohës. Shprehni mirënjohjen tuaj me zë të lartë, ndaj Universit … “Unë jam mirënjohës për ______” ose, “Faleminderit për ______”. Bëjeni këtë zakon … madje mund të bëni një listë çdo ditë me të paktën 10 gjëra për të cilat jeni mirënjohës.

Rishkruani mendjen tuaj nënndërgjegjeshme, përmes përsëritjes, duke i përsëritur vetes fjalët me një kumbim të thellë ose fjalët që dëshironi që të tjerët t’ju ​​thonë më shumë.

Ushtrohuni. Vrapimi, kërcëni, luani një lloj sporti. Dilni në Natyrë .. eksploroni si një fëmijë që sapo ka lindur dhe nuk di asgjë përveç asaj që sheh. Pikturoni, vizatoni, shkruani poezi ose shprehuni në çfarëdo mënyre që dëshironi. Shprehni perlën unike që jeni dhe ndani dhuratat tuaja me botën. Konsideroni të praktikoni shikimin e diellit sa më shpesh që të keni mundësi … rekomandohen 15 minutat e para të lindjes së diellit dhe 15 minuta para perëndimit të diellit për fillestarët.

Praktikoni frymëmarrje të ndërgjegjshme gjatë gjithë ditës tuaj. Vëreni sa shpesh nuk jeni në dijeni të frymëmarrjes tuaj gjatë ditës, dhe megjithatë po merrni frymë. Kapeni veten duke bërë kështu, dhe bëni mbushje të ngadalta dhe të thella përmes hundës, mbajeni për një ose dy sekonda, pastaj nxirrni ngadalë nga goja. Ju erdhët në këtë jetë me një frymë dhe do të largoheni me një. Kombinoni “lindjen” dhe “vdekjen” dhe në thelb vendosni fjalën “frymë”. Fryma ndikon në emocionet tona, si dhe në mendimet tona.

Ki respekt për thirrjet që të vijnë nga brenda, çfarëdo që të jenë. Pavarësisht nëse do të lexoni një libër, bëni fotografi, ndihmoni dikë … gjithçka. Nderoje atë.

Ndërprisni lidhjet me ata në jetën tuaj që duket se janë “vampirë energjie” ose janë toksikë për mirëqenien tuaj. Pjesë e dashurisë për veten është respekti për veten, krijimi i kufijve. Shpenzoni energjinë tuaj, ose rrethojeni veten me ata që ju lartësojnë dhe frymëzojnë.

Ndryshoni rutinën tuaj. Në vend që të jetoni një ekzistencë kaq të strukturuar, kthehuni në mënyrën tuaj natyrale të të jetuarit spontanisht.

Pini shumë ujë gjatë gjithë ditës, ndoshta më shumë seç mund ta keni bërë tashmë. Hiqni dorë nga ngrënia e ushqimeve të përpunuara, dhe madje edhe mishi nëse nuk e keni bërë tashmë dhe ndiheni të thirrur ose jeni gati për ta bërë atë ndryshim.

Kur të tjerët thonë gjëra të këqija, lënduese ose mosrespektuese ndaj jush, kuptoni se ata po flasin për përvojën e tyre për ju, jo në të vërtetë për ju vetë, dhe kur fjalë të tilla thuhen, thoni në heshtje vetes fjalë me energji ndryshe ose fjalët që dëshironi që të tjerët t’ju ​​thonë më shumë. Ndoshta ‘të dua’, ose ‘faleminderit’. Dhe nëse bëni gjëra për të tjerët dhe ata nuk thonë faleminderit, thuajini vetes.

Komplimentoni veten çdo ditë. Shikoni të gjitha gjërat që keni bërë dhe po bëni siç duhet. Përqafoni tërësinë e asaj që jeni .. shikojini të gjitha si shprehje të barabarta të së tërës, madje edhe pjesët negative që mund të mos ju pëlqejnë apo dëshironi të mos ishin të tilla. Nderojini ato; ndoshta ato vazhdojnë sepse janë refuzuar më shumë sesa janë pranuar. Komplimentoni edhe të tjerët, dhe shihni se secili Shpirt po luan një rol unik po aq të rëndësishëm sa ai i çdo Shpirti tjetër.