13 Gjëra që e Bëjnë Çdo Mysafir të Ndjehet Mirë dhe i Dashur në Shtëpinë Tuaj

©shutterstock, ©shutterstock,

Të gjithëve na pëlqen ndonjëherë të presim mysafirë në shtëpi.

Edhe përkundër këtij fakti, ky nuk është një aktivitet i lehtë. E gjitha sepse duhet të bëni shumë përpjekje dhe të mendoni përmes shumë detajeve për të mos u harruar asgjë.

Në fund të fundit, ne të gjithë duam që mysafirët tanë të kenë kujtime të këndshme nga vizita në shtëpizat tona.

Me fjalë të tjera, çfarë e bën një shtëpiake apo zot shtëpie mikpritës dhe një tjetër jo?

Ata ofrojnë vende të rehatshme uljeje për mysafirët.

© Depositphotos.com, © Antonio Borrillo / Wikimedia Commons, © CC0 1.0

Në mënyrë ideale, mysafirët janë ulur në një tryezë të madhe ngrënieje me karrige të ngjashme të buta. Por në jetën reale, jo të gjithë ne kemi shtëpi mjaftueshëm të mëdha për të përshtatur mobilje kaq të mëdha.

Më shpesh, kur mbërrijnë mysafirët, ne nxjerrim karriget e vjetra të palosshme nga dhoma e magazinës. Nëse kjo ndodh, mikpritësit do të zënë gjithmonë vendet më të papërshtatshme vetë dhe kurrë nuk do t’i lejojë mysafirët e tyre t’i zënë ato.

Ata shtrojnë tryezën para mbërritjes së mysafirëve.

© Depositphotos.com

Vendi i parë midis listës së gabimeve që prishin përshtypjen e një feste është mungesa e ushqimit në tryezë ose pritja shumë e gjatë për të shërbyer ushqim ose pije. Të kërkosh nga mysafirët që të të ndihmojnë të shtrosh tryezën është e pasjellshme. Në mënyrë ideale, gjithçka duhet të jetë gati kur të vijnë.

Ata nuk i detyrojnë të ftuarit të luajnë

© Shutterstock.com

Lojërat e tavolinës i ndihmojnë mysafirët të njihen më mirë me njëri -tjetrin. Por jo të gjithë i duan ato- disa njerëz preferojnë komunikimin tradicional dhe edhe nëse vetë mikpritësi dëshiron të luajë shumë, ata nuk duhet të këmbëngulin dhe të bëjnë presion që të ftuarit të marrin pjesë. Ofrimi i këtij aktiviteti një herë dhe kuptimi i refuzimit është i mjaftueshëm.

Ata nuk kërkojnë ndihmë për pastrimin.

© Depositphotos.com

Pastrimi pas largimit të mysafirëve nuk është një detyrë e lehtë veçanërisht nëse pritësit kaluan shumë kohë duke gatuar dhe përgatitur për festën më parë. Por akoma, nuk rekomandohet të kërkoni nga mysafirët të qëndrojnë dhe të ndihmojnë me pastrimin. Për sa i përket mirësjelljes, është mirë të përgjigjeni me një refuzim të sjellshëm nëse vetë mysafirët ofrojnë ndihmë.

Ata hedhin plehrat para mbërritjes së mysafirëve.

© Shutterstock.com

A keni pasur ndonjëherë një situatë kur keni nevojë të përdorni një kosh plehrash kur jeni në shtëpinë e dikujt? Ndoshta po sepse është një situatë mjaft normale. Kur shohim një kosh plot me mbetje, përshtypja jonë shkatërrohet (edhe pse pak). Është më mirë të hidhni të gjithë plehrat para ardhjes së mysafirëve, edhe nëse koshi është gjysmë i zbrazët, dhe të vendosni një qese të re plehrash në kosh.

Ata zbrazin lavastoviljen.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Është e nevojshme të ndryshoni pjatat e mysafirëve tuaj. Është më mirë të mos shpenzoni kohë duke larë pjatat sepse mikpritësi do të duhet të lërë mysafirët e tyre pa vëmendjen e tyre për një kohë mjaft të gjatë. Në të njëjtën kohë, grumbulli i enëve të pista në lavaman duket jo estetike.

Kjo është arsyeja pse nëse keni një makinë larëse enësh në shtëpi, është më mirë ta zbrazni paraprakisht për të futur shpejt enët e pista në të dhe për t’u kthyer te mysafirët. Nëse nuk keni një, duhet të mendoni paraprakisht për një vend ku mund të vendosni enët e pista në mënyrë që ato të mos jenë të dukshme për mysafirët tuaj.

Ata nuk duken të lodhur.

© Shutterstock.com, © Pxfuel.com

Mikpritësi që dëshiron të shfaqë talentet e tij të kuzhinës ka gjithmonë një zgjedhje: Të gatuajë gjithçka vetë dhe të lodhet para fillimit të festës ose t’ia delegojë gatimin dikujt tjetër. Ndonjëherë është më mirë të përdorni shërbimet e ofrimit ose hotelierisë.

Mos u ankoni se sa e vështirë ishte për ju të bënit një tortë ose të gatuani salcë franceze – kjo është një shenjë e sjelljeve të këqija. Mysafirët tuaj në asnjë rast nuk duhet të ndihen të detyruar ose fajtorë.

Ata heqin të gjitha gjërat e panevojshme nga banjo.

© Depositphotos.com

Bollëku i peshqirëve, shisheve, kavanozëve dhe tubave është konfuzues. Një mysafir hyn në banjë dhe nuk kupton se si të lajë dhe thajë duart. Kjo është arsyeja pse është mirë kur ka vetëm një ose dy peshqir dore në banjë, dhe kur ka sapun të lëngshëm (është shumë më higjienik se sapuni i zakonshëm.)

Duhet të siguroheni që ka një sasi të mjaftueshme letre higjienike dhe aromatizues ajri. Të gjitha pjesët e tjera duhet të vendosen në raftet e mbyllura që nuk janë të dukshme për askënd. Çorapet dhe të brendshmet që thahen në radiator gjithashtu duhet të hiqen.

Ata përgatisin pajisjet dhe mjetet e nevojshme paraprakisht.

© Blackbeansandrice / Imgur

Të gjitha mjetet dhe takëmet e nevojshme për marrjen e ushqimit, përgatitjen e sanduiçeve dhe koktejet duhet të përgatiten paraprakisht. Në të njëjtën kohë, nuk keni nevojë të shtroni tryezën me pirunë nëse nuk do t’i shërbeni atyre.

Ata marrin parasysh praninë e fëmijëve.

© Depositphotos.com

Sipas rregullave të mirësjelljes, nikoqiri që fton mysafirë duhet ta bëjë të qartë nëse prania e fëmijëve në festë është e lejueshme. Nëse përgjigja është po, atëherë ata duhet të kujdesen për kohën e lirë të fëmijëve paraprakisht, edhe nëse ata vetë nuk kanë fëmijë.

Një mikpritës i kujdesshëm do të përgatisë një flash drive me karikatura, do të mendojë për aktivitete të ndryshme, do të përgatisë lodra ose një grup vizatimi. Në përgjithësi, ata do të bëjnë çmos për t’u siguruar që fëmijët të mos ndihen të mërzitur dhe të mos fillojnë t’u kërkojnë prindërve të tyre të kthehen në shtëpi.

Ata zgjedhin muzikën e duhur në sfond.

© Depositphotos.com

Muzika është një pjesë e rëndësishme e atmosferës festive, prandaj duhet ta zgjidhni me kujdes. Një mikpritës i mirë merr parasysh shijet e mysafirëve dhe nuk përpiqet t’u imponojë shijet e tyre muzikore.

Sigurisht, është e pamundur të përzgjedhësh muzikë në mënyrë që të gjithë ta duan atë – kjo është arsyeja pse është më mirë të zgjidhni diçka neutrale. Për shembull, mund të shkarkoni përmbledhje të hiteve të vjetra.

Ata sigurohen që temperatura brenda është e rehatshme.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Kur ftojmë një grup miqsh në shtëpi, duhet të jemi të kujdesshëm për të krijuar një temperaturë të rehatshme. Pritësit me përvojë rekomandojnë vendosjen e temperaturës disa gradë nën normale në verë nëse keni një kondicioner.

Ata mbyllin kafshët shtëpiake në një dhomë tjetër nëse shqetësojnë mysafirët.

© KakashiSensei11 / Imgur

Çdo pronar i kafshëve shtëpiake beson se kafsha e tij është e parezistueshme. Në të njëjtën kohë, ata duhet të marrin parasysh që jo të gjithë mysafirët mund të ndajnë ndjenja si ata, veçanërisht nëse kafsha është hiperaktive, ka erë të keqe, lë lesh kudo, kërcen në tryezë ose bën tinguj të fortë. Gjithashtu, disa nga të ftuarit mund të jenë alergjikë ndaj qenve ose maceve.

Prandaj, nëse nuk jeni të sigurt se të gjithë mysafirët tuaj do të jenë të kënaqur të shohin kafshën tuaj, mbylleni atë një dhomë tjetër ose caktoni një zonë të veçantë prej të cilës kafsha juaj nuk do të jetë në gjendje të largohet. Gjithashtu, sigurohuni që kafsha të ndihet rehat vetëm.