13 Këshilla nga Ata që Nuk u Zbrazen Xhepat Kurrë

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com,

Ju ndoshta keni vërejtur që shpenzimet tona shpesh rriten mbi nivelin e të ardhurave. Dhe ajo koha e dashur e ëndërruar në të cilën duam të kursejmë para çdo herë, nuk afrohet kurrë. Arsyeja për këtë qëndron në paaftësinë tonë për të menaxhuar paratë.

Ne kemi mbledhur 13 këshilla për ju për t’ju ndihmuar të mësoni se si vërtetë të kurseni para.

Fikni TV-në

© depositphotos , © depositphotos

Këshillat për të hequr qafe televizorin mund të duken tepër kategorike për shumë persona, por ndezja e tij më rrallë nuk do të dëmtojë askënd.

Pra, në jetën tuaj do të ketë një organizim me më me pak reklama dhe, padyshim, më pak shpenzime. Përveç kësaj, në këtë mënyrë do të keni më shumë kohë të lirë, të cilën mund ta përdorni për të krijuar biznesin tuaj ose për të mësuar një gjuhë të huaj, dhe gjithashtu kursen energji.

Përdorni rregullin 30-ditor

© depositphotos , © depositphotos

Me këtë rregull, ju mund të shpëtoni nga blerjet impulsive. Kur dëshironi të blini diçka (veçanërisht për blerjet e mëdha që nuk ishin përfshirë në planet tuaja), ndaloni dhe jepini vetes kohë për të menduar, për shembull, 30 ditë. Në shumicën e rasteve, pas një muaji dëshira zbehet dhe gjëja e dëshiruar më parë bëhet plotësisht e panevojshme.

Bëni një menu për javën

Mundohuni të mendoni paraprakisht mbi menunë për javën e ardhshme: kjo do t’ju ndihmojë të vendosni për blerjen e produkteve të nevojshme për javën. Dhe përveç kësaj, do të lehtësojë përgatitjen e ushqimit, do ta bëjë ushqimin të ekuilibruar dhe do të bëjë të mundur shmangien e shpenzimeve të nxituara dhe të panevojshme.

Mos e tejkaloni shpejtësinë

© depositphotos , © depositphotos

Tifozët e ngasjes së shpejtë shpenzojnë një sasi të madhe të karburantit. Përveç kësaj, shpejtësia mund të çojë në gjoba të majme. Ndoshta ia vlen të rishikoni qëndrimin tuaj ndaj leximeve në shpejtësimatës – kjo është e dobishme jo vetëm për buxhetin, por edhe për sigurinë tuaj.

Rishikoni planet tuaja tarifore një herë në vit

Bëni një rregull për të rinegociuar kontratat me kompanitë celulare, Internet dhe ofruesit e sinjaleve televizive një herë në vit. Për klientët e rinj, shërbimet e tyre po bëhen gjithnjë e më të lira, dhe nëse jeni një klient afatgjatë i kompanisë, ju mund të paguani me tarifat më të pafavorshme që kanë qenë në fuqi për shumë vite.

Përdorni rregullin 10 sekondësh

© depositphotos , © depositphotos

Nëse shkoni në dyqan pa një listë ushqimesh, ky rregull do t’ju ndihmojë të shmangni tundimin për të blerë sende ushqimore të panevojshme. Para se të shtoni një produkt të caktuar në karrocë, ndaloni dhe mendoni për 10 sekonda: a ju nevojitet vërtet? Nëse keni dyshime, vendoseni përsëri pa u penduar.

Mos bëni pazar në 3 ditët e para pas pagës suaj

Mos e humbni pagën tuaj në 3 ditët e para. Gjatë kësaj kohe, shumica e njerëzve bëjnë blerje impulsive. Mundohuni të merrni gjithçka që ju nevojitet paraprakisht në mënyrë që udhëtimi juaj i ardhshëm në dyqan për bukë të mos përfundojë me një humbje të paplanifikuar.

Përdorni rregullin me 5 zarfe

© depositphotos

Nëse keni nevojë të jeni në gjendje të futeni në mënyrë rigoroze në një buxhet të caktuar, ndani të gjitha të ardhurat mujore të marra në 5 zarfe me pjesë të barabarta. Mund të shpenzoni vetëm nga një zarf në javë. Zarfi i 5-të është për pjesën tjetër të muajit, në rast të shpenzimeve të paparashikuara, dhe pjesën tjetër në të përdorni për kursime.

Nëse keni pagesa të mëdha, atëherë duhet të shtyni shumën e kërkuar dhe vetëm atëherë të ndani buxhetin në 5 zarfe.

Provoni makina të rastit

Ndoshta kolegu ose një i njohuri i juaj jeton afër dhe punon pranë jush. Në këtë rast, ju mund të bini dakord dhe të vozisni së bashku, duke ndryshuar makinën dhe shoferin disa herë. Në këtë mënyrë ju të dy mund të përgjysmoni përdorimin e automjeteve dhe kostot e karburantit.

 Pastroni filtrin e ajrit të makinës suaj dhe fryni gomat

© depositphotos

Për çdo 0,1 atmosferë nën nivelin e rekomanduar të presionit, konsumi i karburantit rritet me 1%. Duke fryrë rrotat, mund të kurseni një sasi të konsiderueshme të karburantit. Për ta bërë këtë, kontrolloni presionin e rekomanduar të gomës për automjetin tuaj në manualin e automjetit. Në çdo pikë karburanti ku ka një kompresor, mund të kontrolloni presionin dhe të fryni gomat në nivelin e dëshiruar.

Një filtër i pastër i ajrit gjithashtu zvogëlon konsumin e karburantit me 7%. Filtri mund të pastrohet për disa minuta – thjesht ndiqni udhëzimet në manualin e makinës tuaj.

Lëreni gruan të bëjë pazar.

Sipas hulumtimtimeve, burrat shpenzojnë më shumë para në blerjet impulsive dhe ka shumë më pak të ngjarë të pendohen. Prandaj, nëse jeni në gjendje të shlyeni shpejt huanë ose të shkoni në det me të gjithë familjen gjatë verës, ndoshta një grua nuk duhet ta dërgojë bashkëshortin e saj në dyqan vetëm.

Shkëmbeni shërbime me të njohurit

© depositphotos , © depositphotos

Me siguri secili prej nesh di të bëjë atë që u duhet miqve apo të njohurve. Pse të mos e shfrytëzoni maksimalisht këtë mundësi? Për shembull, nëse keni njohuri të mira në kompjuter, mund ta ndihmoni shoqen tuaj në riparimin ose instalimin e programit, dhe ajo, si avokate, në këmbim të kësaj, mund t’ju ndihmojë të përpiloni dokumente.