14 Gjëra të Vogla që Tregojnë Saktësisht Nëse një Veshje është Për Ju

©unsplash,©depositphotos.com

A keni blerë ndonjëherë një gjë dhe pastaj papritmas keni zbuluar se ajo rri ngusht në vendet më të papërshtatshme…

Apo duket sikur e ke marrë nga supi i dikujt tjetër? Kur blejmë, ne shpesh tërhiqemi nga momenti dhe nuk i kushtojmë vëmendje nuancave. Por tashmë mund ta kuptojmë që në dhomën e provës nëse rrobat do të na përshtaten apo jo.

Ne zbuluam se cilat truke të vogla mund t’ju ndihmojnë të përcaktoni nëse rrobat tuaja përshtaten siç duhet.

Bluzë

© JasminkaM / Shutterstock , © Depositphotos.com

Një T-shirt është një artikull i tillë i zakonshëm i veshjeve, që kur e zgjedhim, ne shikojmë vetëm madhësinë në etiketë. Por kjo nuk do të thotë aspak se ajo do t’ju qëndrojë ashtu siç duhet. Për një bluzë me një madhësi të përshtatshme, mëngët duhet të arrijnë pothuajse deri në gjysmën e shpatullës. Nëse ato janë më të shkurtra – veshja është e vogël.

Xhaketë 

© Depositphotos.com

Mënyra më e lehtë për të kuptuar nëse ju përshtatet një xhakete apo jo është të përqafosh pak veten, gjë që mund ta bësh mu në dhomën e provës. Është e rëndësishme që gjëja të mos kufizojë lëvizjen dhe që të jetë e mundur të kapni me qetësi bërrylat me duart tuaja. Në të njëjtën kohë, duhet të ndjeni një tërheqje të lehtë; nëse jo, xhaketa do të jetë shumë e madhe.

Fustani

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Kur blini një fustan klasik pas trupit, kushtojini vëmendje qepjeve të shpatullave. Është e rëndësishme që ata të qëndrojnë të sheshtë dhe që pëlhura të mos rrudhet. Veshja është e vogël, nëse palosjet janë të dukshme në pjesën e përparme, kjo do të thotë që pëlhura është e shtrirë, do të jetë e papërshtatshme për të lëvizur.

Bluza

© Unsplash

Kur zgjidhni madhësinë e bluzës, përqendrohuni në pjesën më të gjerë të trupit – për shembull, supet, bustin ose belin. Pëlhura midis butonave nuk duhet të lirohet nga tensioni. Ashtu si në rastin e një bluze, shtresat e shpatullave nuk duhet të “zvarriten” në mëngë dhe të përshtaten fort kundër trupit.

Këmishë

© Depositphotos.com

Kur zgjidhni një këmishë, duhet t’i kushtoni vëmendje disa pikave në të njëjtën kohë. Jaka duhet të prekë qafën, por jo ta shtrëngojë atë. Nëse, kur ktheni kokën, kthehet me të, atëherë ajo është shumë e ngushtë. Në mënyrë ideale, dy gishta duhet të futen lirshëm nën një jakë.

Mëngët nuk duhet të jenë aq të ngushta sa mund t’i shihni duart në detaje nën to, por ato gjithashtu nuk duhet të jenë aq të lirshme sa të formojnë valë. Kur përkulni krahun, mëngët nuk duhet të ngrihen më shumë se 2-3 cm nga kyçi i dorës.

Funde

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Për të përcaktuar nëse madhësia e fundit është e përshtatshme për ju apo jo, përpiquni të kapni pëlhurën e rripit me gishta dhe ta tërhiqni atë të paktën 2 cm. A funksionoi? Kjo është madhësia juaj për t’ju dhënë hapësirën që ju nevojitet kur lëvizni ose uleni në mënyrë aktive. Nëse hendeku i rrobave në rrip është më pak ose nuk ka fare, atëherë fundi është shumë i ngushtë dhe duhet të merrni një madhësi më të madhe.

Hidhini një sy prerjes: kur jeni në këmbë, skajet e tij nuk duhet të ndryshojnë. Skaji i fundit duhet të shkojë rreptësisht paralel me dyshemenë. Nëse, natyrisht, nuk ka një prerje asimetrike.

Pantallona

© Depositphotos.com

Pantallona të prera rregullisht i përshtaten rregullisht vetëm pjesës së sipërme të kofshës, ndërsa pjesën e poshtme e mbajnë të lirë. Për të përcaktuar nëse madhësia është e saktë, provoni të vendosni dy gishta pas rripit. Një mënyrë tjetër për të provuar është të uleni në një karrige në dhomën e provës dhe të vendosni gishtin e madh në rripin tuaj.

Nëse keni sukses, mund të blini me siguri pantallona të tilla – kjo do t’ju lejojë të futni një këmishë në to pa krijuar presion të pakëndshëm në bark. Hidhni një vështrim më të afërt në xhepat e përparmë. Kur jeni në këmbë, ato nuk duhet të rrudhen. Por nëse shihni palosje pasi jeni ulur, është në rregull.

Veshje sportive

© Depositphotos.com , © Depositphotos.com

Kur zgjidhni veshje sportive, duhet të bazoheni në atë që bëni saktësisht. Për shembull, pantallona të shkurtra çiklizmi kanë një mbushje të veçantë që e bën shumë më të rehatshme për të kapërcyer garat e gjata. Vrapimi ose trajnimi në grup në to nuk është shumë i përshtatshëm. Anasjelltas, vrapimi disa kilometra me pantallona të shkurtra do ta bëjë të vështirë çiklizmin. Mungesa e mbushjes mund të shkaktojë kallo.

Kushtojini vëmendje pëlhurës: pambuku i mirë do të thithë lagështi, por nuk do të avullojë shpejt – kjo do të rëndojë rrobat. Pëlhura artificiale mund të prodhojë energji elektrike statike, e cila është e padëshirueshme.

Opsioni më i mirë për një palestër është pëlhura që përmbajnë najlon. Ato lejojnë që ajri të kalojë dhe të largojë lagështinë nga trupi. Merrni parasysh prerjen e pantallonave tuaja.