4 Etapat që Nënat dhe Vajzat Duhet t’i Kalojnë Bashkë, për të Gjetur Harmoni

© Snorlax / MEGA/Mega Agency/East News

Ekzistojnë 4 etapa të rëndësishme që çdo vajzë duhet të kalojë së bashku me nënën e saj, sipas psikologut dhe autores së librave popullorë për gratë, Olga Valyaeva. Ajo i përshkruan ato në librin e saj, “Fati i të Qënit Nënë”, ku pretendon se vetëm pasi të gjitha këto etapa janë kapërcyer, mund të arrihet një marrëdhënie e shëndetshme nënë-bijë.

Ne e konsiderojmë familjen si një nga vlerat kryesore në jetë, kështu që mezi presim të ndajmë mendimet e këtij autori me ju.

Simbioza

© kyliejenner / Instagram

Mosha: 0-7

Elementet: nevoja e përhershme për kujdesin dhe dashurinë e një nëne.

Detyrat: të krijoni një lidhje të fortë midis një nëne dhe një vajze dhe të keni një fëmijëri të lumtur.

Rreziqet e të qenit ngecur në këtë fazë: të qëndroni shumë të varur nga nëna, kurrë të mos e gjeni veten ose të mos rriteni vërtet

Kujtimet e lumtura të fëmijëve, dhe veçanërisht marrëdhëniet e mira me prindërit, janë thelbësore për jetën e një personi. Disa hulumtime madje sugjerojnë që kjo çon në shëndet më të mirë dhe aftësi konjitive në të ardhmen.

Argumentet

Mosha: 7-14

Elementet: argumente në vazhdim, krijimi i pikëpamjeve të jetës së tij dhe ngritja në këmbë e tyre.

Detyrat: formimi i një personaliteti.

Rreziqet e të qenit ngecur në këtë fazë: të grindeni gjatë gjithë kohës dhe gjithmonë të përpiqeni të provoni se ju dini gjithçka më mirë se nëna juaj.

Psikologët shpjegojnë se fëmijët e kësaj moshe kthejnë fjalë sepse ata kanë filluar të vënë në dyshim autoritetin e prindërve të tyre, dhe ata testojnë idetë e tyre në mënyrë që të gjejnë zgjidhje alternative dhe të bëhen përgjegjës për vendimet e tyre.

Pavarësia

© Zdyma4/easyfotostock/Eastnews

Mosha: 14-21

Elementet: jeta e pavarur e një vajze dhe dobësimi i një lidhjeje.

Detyrat: të kuptoni se si duket jeta pa nënën.

Rreziqet e të qenit ngecur në këtë fazë: humbja e marrëdhënies shumë unike me nënën e tyre përgjithmonë.

Ndërsa shumica e prindërve pretenduan se ata bënë mjaft për të inkurajuar pavarësinë e fëmijëve të tyre, hulumtimet tregojnë se mbinvlerësimi çon në një proces të kundërt, kjo është arsyeja pse iniciativa dhe motivimi i një vajze janë shumë të rëndësishme për të kapërcyer këtë fazë.

Mirënjohje dhe respekt

© kimkardashian / Instagram

Mosha: 21+

Elementet: duke u bërë miq të ngushtë me nënën e tyre.

Detyrat: të arrijnë një mirëkuptim të vërtetë me nënën e tyre dhe të kuptojnë vlerën e saj.

Finalizimi i këtyre fazave dhe marrja e një niveli kaq të lartë të lidhjes me një nënë çon në kaq shumë përparësi për një vajzë, njëra prej tyre – siç tregon studimi – një nivel i lartë i vetëvlerësimit.