5 Arsyet Pse Dashuria e Qetë është më e Mira, Kur Ekziston Besimi!

@shutterstock

Sipas një studimi, vetëm rreth 12% e çifteve qëndrojnë së bashku për më shumë se 20 vjet, por ata që arrijnë të mbajnë një marrëdhënie afatgjatë, kanë nivele të aktivitetit të trurit të ngjashme me ata që sapo kanë rënë në dashuri! Kjo do të thotë se dashuria e qetë është përgjigjja për një marrëdhënie të lumtur dhe të përhershme.

Ne besojmë se të jesh pjesë e një çifti të lumtur kërkon përpjekje dhe se dashuria e qetë është në të vërtetë lloji më i vlefshëm për të gjithë. Shkoni poshtë për të zbuluar pse.

Dashuria e qetë nuk është një sinonim i përgjumjes.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Justin Timberlake (@justintimberlake) in data:

Studiuesi Aaron Ben-Zeév i përshkroi marrëdhëniet e qeta si marrëdhënie pa elemente negative, siç janë konfrontimet e ashpra, xhelozia dhe ankthi. Kjo nuk do të thotë që zhvillimi juaj si çift ndalet ose nuk ka momente emocionuese, dhe është e sigurt që kjo lloj marrëdhënie nuk krijoj një gjendje amullie.

 

Sigurisht, ju mund të keni flutura në stomak, por dashuria e qetë do të thotë kryesisht të ndjeheni të sigurt dhe rehat, të përjetoni faza të reja të jetës, të rriteni personalisht dhe si çift, dhe të mbështesni njëri-tjetrin.

Dashuria e qetë do të thotë një mjedis i sigurt.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Beyoncé (@beyonce) in data:

Studiuesi Art Aron vërtetoi se çiftet afatgjata që raportuan nivele të larta të afërsisë romantike kishin nivele të aktivitetit të trurit që ishin të ngjashëm me ata që sapo kishin rënë në dashuri!

Arsyeja që dashuria e qetë është më e qëndrueshme është sepse partnerët mësojnë të mos shkelin kufijtë e njëri-tjetrit, të mos humbasin durimin e tyre, të përmbahen nga kritika dhe gjykimi, dhe të jenë të durueshëm dhe tolerantë dhe të krijojnë një mjedis të sigurt dhe me harmoni.

Dashuria e qetë nuk është e mundur pa besimin.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da chrissy teigen (@chrissyteigen) in data:

Dashuria e qetë ndërtohet mbi besimin e gjerë dhe hapjen e zemrës në këmbim të sigurisë. Me fjalë të tjera, ju pranoni të mos e lëndoni kurrë njëri-tjetrin – ndërsa agresioni nga gjysma tjetër e juaj është më i dhimbshmi. Pa besim, transparencë, mbështetje emocionale, mirëkuptim dhe respekt nuk mund të jemi kurrë të qetë ose të ndihemi vërtet të sigurt dhe të dashur.

Dashuria e qetë është romantike.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Keith Urban (@keithurban) in data:

Siç e përshkroi Aaron Ben-Zeév, duhet të kuptojmë ndryshimin midis romanticizmit intensiv dhe të thellë. I pari është pasioni dhe dëshira e menjëhershme. Është i shkurtër në kohëzgjatje, por nuk ka zhvillim të mëtejshëm.

Romanticizmi i thellë, nga ana tjetër, është një përvojë e vazhdueshme, që përfshin edhe intensitetin, edhe zhvillimin e qëndrueshëm, si dhe lulëzimin e secilit dhe marrëdhënien e tyre në tërësi.

Qetësia është kënaqësia e re.

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da camila mendes (@camimendes) in data:

Në botën e sotme që bazohet në marrëdhënie sipërfaqësore me të gjitha këto aplikacione për takime në mediat sociale, dashuria e thellë dhe e qetë është një gjë shumë e vlefshme.

Me kalimin e kohës, ju arrini me partnerin tuaj në një nivel më të thellë, më kompleks, duke mësuar gjëra të reja rreth njëri-tjetrit, duke realizuar aktivitete të përbashkëta dhe përvoja të përbashkëta emocionale – sjell diçka të re në marrëdhënie.

A jeni dakord se dashuria e qetë është më e qëndrueshme dhe mund të mbijetojë në çdo kohë të vështirë? Do të jemi të lumtur të dëgjojmë historitë tuaja në pjesën e komenteve më poshtë!