5 Vetitë e një Femre të Fortë, që e Veçojnë Prej të Tjerave

©shutterstock

Çfarë do të thotë në të vërtetë të jesh një grua e fortë? Çfarë i vendos këto gra larg të tjerëve? Në thelb, ato nuk i pranojnë broçkullat e askujt. Ato qëndrojnë të gjalla vetë dhe nuk lejojnë askënd që t’ua “presë krahët”. Ato e dinë vlerën e tyre dhe nuk lejojnë që dikush ta ndrydhë atë.

Këto ditë, të gjithë ne duhet të mbledhim gjithë forcën vetëm sa për të kaluar nëpër këtë botë të çmendur, por gratë e forta e kanë zotëruar tashmë artin e të jetuarit sipash kushteve të tyre.

Ato mund të na tregojnë mësime të vlefshme për të qenë të durueshëm përballë vështirësive dhe për t’u lartësuar mbi pengesat që jeta mund të na vërë përpara.

Nëse besoni se keni një grua të fortë në jetë, mund ta njihni atë nëpërmjet shenjave të mëposhtme.

“Bota ka nevojë për gra të forta; gra që do të duan dhe do të duhen, gra që jetojnë me guxim, si të brishta dhe të ashpra; gra të vullnetit të pamposhtur.” – Amy Tenney

Ajo respekton veten dhe të tjerët.

Një grua e fortë e respekton veten mjaftueshëm sa për të mos u trajtuar si një portier, dhe ajo i jep të njëjtin respekt të tjerëve. Ajo e di se të gjithë meritojnë të kenë një zë dhe të dëgjohen; ajo pret që njerëzit t’i tregojnë asaj të njëjtën mirësjellje.

Në vend që të shqetësohet kur njerëzit nuk e trajtojnë atë ashtu siç dëshiron të trajtohet, ajo thjesht bëhet një person edhe më i madh dhe i vret me mirësinë e saj.

I duhet shumë pjekuri një personi që të përballet dhe të mos lejojë sjelljen e njerëzve të tjerë ta tërheqin poshtë. Gruaja e fortë vazhdon të habitë njerëzit me mençurinë dhe përulësinë e saj. Ajo gjen ekuilibrin e duhur mes arrogancës dhe mungesës së vetëbesimit, sepse ajo kërkon respekt, por nuk gjen në të një kompleks superioriteti.

Me fjalë të tjera, ajo i trajton të gjithë në mënyrë të barabartë si veten dhe pret të njëjtën gjë nga të tjerët.

Prindërit e saj e mësuan atë që me një roje të sillet në të njëjtën mënyrë si me një njeri me post të lartë dhe ne mund të mësojmë shumë nga një grua e fortë për mënyrën se si t’i trajtojmë njerëzit.

Është e PAVARUR.

Ajo nuk ka nevojë për ndonjë mashkull apo femër për ta ndihmuar atë të ecë përpara në jetë. Do të ishte më mirë për të që t’i kryejë vetë gjërat se sa të zhgënjehet prej dikujt tjetër. Ajo ka standarde të larta për veten. Ju do ta shikoni atë duke realizuar qëllimet e saj vazhdimisht, sepse ajo nuk dëshiron që kur të kthejë pas kokën në jetën e saj të shohë me keqardhje.

Sidoqoftë, kjo ndjenjë pavarësie mund ta fusë atë në vështirësi ndonjëherë. Në një artikull mbi Psikologjinë Sot, Marcia Reynolds, një trajnere udhëheqëse dhe me doktoraturë në psikologji, thotë, “Ne gratë e forta shpesh ndjehemi se duhet të përballemi vetë me vështirëtë. Ne harrojmë t’i lëmë të tjerët për të na ndihmuar.

Gratë e forta shpesh janë ngritur me “mentalitetin e fituesit”, që do të thotë se prindërit e tyre i shohin ato si arritëse të larta, të cilat mund të arrijnë një marrëveshje të madhe për veten e tyre. Ato janë edukuar për madhështinë, gjë që e bën të vështirë për gratë e forta t’i lejojnë të tjerët t’i ndihmojnë.

Ato me të vërtetë nuk mendojnë se kanë nevojë për ndihmë, duke bërë që ato të marrin përsipër më shumë nga sa mund të përballojnë.

Në këtë mënyrë pavarësia është një shpatë me dy tehe. Nëse jeni një grua e fortë, përpiquni të kuptoni dobinë e të lejuarit të vetes për të pasur nevojë për të tjerët.

Di si t’i kontrollojë emocionet.

Një grua e fortë e di fuqinë e mendjes dhe nuk lejon që ajo të kontrollojë jetën e saj. Ajo i merr nën zotërim emocionet e saj dhe nuk lejon që ata të qeverisin. Kjo grua e di se emocionet ndryshojnë vazhdimisht, ashtu si moti, kështu që ajo nuk i jep shumë vlerë ëndjes në situata apo ndjenja. Ajo i lejon veten të ndjejë emocionin dhe më pas vazhdon përpara.

Po ashtu, ajo nuk lejon që njerëzit apo ngjarjet të diktojnë mënyrën se si ndihet ajo. Në vend që t’i lërë të tjerët të kontrollojnë energjinë e saj, ajo vendos energjinë e saj mbi gjithë të tjerët.

Ajo lë gjurmë të qëndrueshme tek njerëzit e tjerë, sepse ajo e di saktësisht se çfarë dëshiron të shfaqë në tavolinë në çdo situatë të caktuar. Ajo nuk lejon që frika apo dyshimet të kontrollojnë energjinë e saj, sepse ajo e di se këto emocione nuk do ta lejojnë atë të arrijë rezultatin e dëshiruar.

Ajo e sheh jetën më shumë si një lojë. Për të fituar, gruaja e fortë e di se ajo duhet të jetë vetja e saj më e mirë gjatë gjithë kohës. Ajo vendos një fytyrë të guximshme dhe fiton mbi çdo gjë që qëndron në rrugën e saj dhe e bën këtë me një gjendje mendore të ekuilibruar dhe nën kontroll.

Një grua e fortë merr përsipër rreziqet…

Gruaja e fortë e di se kur duhet të ndërmarrë rreziqe. Ajo e di se jeta kërkon që ne ta nxisim veten përpara nëse duam të rritemi dhe të mësojmë; nëse qëndrojmë të mbërthyer pas frikës, vetëm sa do të shkaktojë vetëkënaqësi.

Ajo merr rreziqe në mënyrë që të ketë një formim më të mirë dhe të testojë limitet e saj. Kjo grua e di se shumë nga kufijtë tanë mund të kalohen në qoftë se ne kapërcejmë së pari pengesat mendore.

Ndërsa jemi fëmijë, ne besojmë se mund të bëjmë gjithçka, sepse prindërit dhe mësuesit na thonë se mundemi. Ne nuk kemi frikë, sepse programimi i botës nuk na ka prekur ende. Nëse ne rrëzohemi dhe lëndohemi si fëmijë, nuk fiksohemi pas ngjarjes dhe nuk lejojmë që frika të rritet në ne.

Ne thjesht përballemi me frikën tonë pa pushim derisa të mësojmë se si ta mposhtim atë. Fëmijët i jepen momentit aktual sepse kanë mendje të hapura. Ata duan të absorbojnë gjithçka që mund t’u mësojë jeta.

Pastaj, kur rritemi, fillojmë të vendosim mure dhe t’i tregojmë vetes se nuk mund të bëjmë gjëra të caktuara. Ne formojmë një imazh të vetes në kokat tona i cili bëhet identiteti ynë.

Pas një kohe, ne bëhemi fikse. Ne nuk besojmë që ne mund të përulemi dhe t’i përshtatemi diçkaje të re. Megjithatë, gruaja e fortë e thyen shpesh këtë cikël. Ajo e shtyn veten të bëjë gjëra të reja në mënyrë që identiteti i saj dhe vetë-imazhi të mos ngurtësohen.

Ajo nuk lejon e frikën që ta kontrollojë atë, sepse ajo e që nuk mund të mësojë nëse nuk është e qetë dhe e sigurt.

Ruan POZITIVITETIN.

Mendimi pozitiv qëndron në ballë të mendjes së saj, sepse ajo e di se nuk mund të udhëheqë një jetë pozitive me një pikëpamje negative ndaj botës. Një grua e fortë e di se pozitiviteti mund të ndryshojë jetën e dikujt; ajo mund t’i nxjerrë ato nga thellësia e dëshpërimit deri në lartësimin e ndjenjës së gëzimit.

Prandaj, gruaja e fortë përdor fuqinë e të menduarit pozitiv në jetën e saj të përditshme. Ajo nuk i lejon retë të bllokojnë diellin e saj; në vend të kësaj bëhet burimi i dritës. Për shembull, nëse ajo ka humbur punën kohët e fundit, ajo nuk lejon që të menduarit negativ të krijojë në të besimin se ajo kurrë nuk do të gjejë ndonjë punë tjetër.

Ndoshta do të ishte më mirë pa atë punë. Ndoshta nuk e donte aq shumë sa mendonte ajo. Ajo shikon drejt të ardhmes dhe beson se do të gjejë diçka më të mirë. Duke shfaqur këtë energji, ajo e di se do të ketë një shans shumë më të mirë për t’i kthyer mendimet e saj në realitet.

Kjo grua nuk fiksohet pas problemeve;në vend të kësaj ajo fokusohet në zgjidhjen e tyre. Gruaja e fortë vëren se çfarë mund të bëjë për të përmirësuar situatën e saj, siç është kërkimi i vendeve të punës dhe kërkesa për mbështetës për të parë nëse ato mund ta ndihmojnë.

Të tjera tipare kryesore të një femre të fortë:

Ajo e di se çfarë dëshiron nga jeta dhe nuk ka frikë të shkojë pas saj asaj gjëje.

Një gruaje të fortë i pëlqen t’i ketë gjërat nën kontroll, por e di kur është koha që dikush tjetër duhet të udhëheqë.

Ajo është krijuese dhe përdor imagjinatën e saj për të krijuar realitetin e saj.

Asaj nuk i pëlqejnë dramat apo thashetheme dhe largohet nga njerëzit që angazhohen në këto sjellje të cekëta.

Ato nuk zbukurojnë asgjë. I tregojnë gjërat ashtu siç janë dhe presin që njerëzit e tjerë të bëjnë të njëjtën gjë.

Gratë e fuqishme kujdesen për shëndetin dhe lumturinë e tyre dhe nuk presin që të tjerët ta bëjnë këtë për ta.

Ato kanë nevojë për shumë kohë për të risjellë energjinë e tyre pasi që ato japin kaq shum prej vetes në baza ditore.

Një grua e fortë e rrethon veten me njerëz pozitivë dhe të fuqishëm. Ajo nuk është e dhënë pas njerëzve negativë.

Ato vazhdimisht duan të mësojnë gjëra të reja dhe të provojnë limitet e tyre.

Ato kanë një mendje të hapur dhe besojnë se mund të bëjnë gjithçka në jetë.

Ajo nuk lejon që dikush ta manipulojë. Ajo i di vlerat e saj dhe nuk beson se duke e mbajtur gojën mbyllur nuk do të shkaktojë probleme.

Gratë e forta janë njerëz të veçantë që sjellin  ndryshime të mëdha në këtë botë. Ato kanë një vizion dhe nuk ndalen derisa ëndrrat e tyre të bëhen realitet. Për ta, jeta është shumë e shkurtër për t’u kthyer në versionin më të vogël të vetvetes.

Një grua e fortë do ta shkundë këtë botë në themele dhe do të lërë një gjurmë të përhershme në univers.