6 Këshilla për të Lënë një Mbresa të Mira tek Çdokush që Takoni

Ne të gjithë do të preferonim të gjykoheshim nga aftësitë dhe njohuritë tona dhe jo nga ajo që shfaqim në pamje të parë. Por duhen vetëm pak sekonda që dikush t’ju vlerësojë kur ta takoni për herë të parë. Kjo është arsyeja pse të lini një përshtypje të parë të mirë është jashtëzakonisht e rëndësishme sepse ajo vetëm një herë krijohet.

Ne besojmë se pamja juaj mund të ketë një ndikim të madh në aftësinë tuaj për të patur sukses, kështu që këtu janë 6 këshilla që duhet t’i mbani në mend mirë.

 Qëndrimi juaj

© freepik

Kushtojini vëmendje mënyrës se si ju merreni vesh dhe bashkëveproni me të tjerët. Jini të vetëdijshëm për komunikimin joverbal, shprehitë tuaja të fytyrës dhe gjuhën e trupit – studimet kanë treguar se kanë katër herë më shumë ndikim në përshtypjet e para sesa fjalët tuaja. Dhe mos e nënvlerësoni fuqinë e një buzëqeshje të sinqertë!

Proksiemi

© freepik

Proksiemi është studimi se si e përdorim hapësirën kur ne po komunikojmë. Duke ditur më shumë rreth tij mund të rrisë më shumë gjasat për sukses dhe pranim.

Kjo është shumë e rëndësishme për intervistat për punë. Vendi ku ndodheni jep një mesazh se si e perceptoni rolin tuaj dhe rolin e një intervistuesi në atë situatë. Kur intervistuesi ju ofron të uleni, uluni të qetë, mbani qëndrim të drejtë dhe serioz.

Nëse intervistuesi juaj nuk ju fton të uleni në një karrige të veçantë, zini një vend drejtpërdrejt me të. Mundohuni të mos kryqëzoni krahët dhe këmbët, pasi kjo mund t’ju bëjë të dukeni të tensionuar.

Veshjet tuaja

© freepik

Rrobat tuaja duhet të përputhen me sjelljen tuaj dhe fjalët që përdorni. Nëse doni të lini një përshtypje të parë të mirë, sigurohuni që veshja juaj të jetë e pastër, masa juaj dhe është e përshtatshme për situatën.

Pajisje shtesë

Sa më pak aq më mirë. Mbani bizhuteri të thjeshta: aksesorët duhet ta zbukurojnë veshjen tuaj, jo ta rëndohnë atë. Këpucët tuaja gjithashtu luajnë një rol shumë të rëndësishëm, prandaj sigurohuni që ato janë në gjendje të përsosur.

Flokët

© freepik

Flokët tuaj mund të kontribuojnë në imazhin tuaj ose ta shkatërrojnë plotësisht. Flokët e ngatërruara, të yndyrshme, me model ose të mbingarkuara mund të japin përshtypje të gabuar për ju, prandaj sigurohuni që flokët tuaj (dhe thonjtë!) të jenë të pastër dhe të rregullt.

Makijazhi juaj

© freepik

Mkijazhi mund t’ju bëjë të ndiheni më të fuqishëm dhe të sigurt, por ju duhet ta zgjidhni atë sipas rastit në mënyrë që të siguroheni që jeni duke dhënë përshtypjen e duhur.

Shfaqja në një intervistë pune me një makijazh të rënduar është një JO e madhe. Zgjidhni një grim të lehtë dhe pamje natyrale që rrit bukurinë dhe karakteristikat tuaja natyrore.

Mos harroni se mënyra se si ju paraqiteni është shumë e lidhur me mënyrën se si bota ju percepton. Nëse mësoni të menaxhoni elementët e ndryshëm që ndërtojnë imazhin tuaj, ju do të keni më shumë mundësi për të lënë një përshtypje të mirë.