7 Rregullat e Steve Jobs që e Ndihmuan të Arrijnte Qëllime Shumë të Vështira për 90% të Njerëzve

© Moneyball / sonypictures

Steve Jobs ishte një nga sipërmarrësit më të suksesshëm që të gjithë ne njohim. Dhe megjithëse shumë prej nesh e quajnë atë thjeshtë me fat, ky nuk është aspak rasti.

Bashkëthemeluesi i Apple bëri disa përpjekje që i hapën rrugën drejt suksesit dhe pasurisë dhe bota u njoh me pajisje të mrekullueshme. Dhe jemi të sigurt që nëse do t’i miratonim teknikat e tij, jeta do të ndryshonte për shumë prej nesh.

Ne me të vërtetë duam të mësojmë nga njerëzit që kanë arritur të bëjnë botën tonë një vend më të mirë, më të thjeshtë dhe më të bukur. Ne kemi përpiluar 7 Rregulla Suksesi të Steve Jobs për t’ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja.

Shfaqni emocionet tuaja

© Jobs / silver-reel

“Ai me fiksonte kur fliste. Pas pak, fillova të mos e shikoj më kompjuterin, sepse isha i hipnotizuar nga pasioni i tij. ” – Wynton Marsalis, borizan dhe kompozitor Amerikan

Në shitje, fymëzimi i njerëzve të tjerë për të vepruar, emocionet, besimi në produktin tuaj dhe pasioni janë shumë të rëndësishme. Steve Jobs i bëri të gjitha siç duhej. Prezantimet më interesante ishin marka e tij tregtare. Vetë Steve besoi në produktin e tij dhe ai e përcolli frymëzimin e tij me pasion te të tjerët.

Ka punuar pa gabime. Ai për shembull mund të kalonte orë të tëra duke biseduar me kompani reklamuese, duke u përcjellë idetë e tij në detaje. E gjithë kjo e ka ndihmuar Apple të krijojë reklama të ngarkuara emocionalisht dhe e ka ndihmuar Apple të bëhet më shumë sesa thjesht një organizatë që bën kompjutera.

Kur merrni një vendim, drejtohuni nga shpejtësia

“Në shumicën e vendeve, ky vendim do të zgjaste me muaj. Steve e mori atë për gjysmë ore.” – Jony Ive, Shefi Dizenjues i Apple

Steve Jobs nuk hezitoi të merrte vendime, veçanërisht kur bëhej fjalë për krijimin e produkteve të reja. Në biznesin e madh, shpesh nuk ka kohë për reflektime të gjata, dhe ai e kuptoi këtë në mënyrë të përsosur.

Punëmarrësit e vlerësonin kohën e tij dhe prandaj më shpesh dëgjonin intuitën e tij sesa të dhënat e hulumtimit të tregut. Për shembull, ai menjëherë vendosi që iMac-et e para do të dilnin në ngjyra ylberi, dhe ai kishte të drejtë: ata ishin të suksesshëm në treg. Sigurisht, ndonjëherë kishte gabime, por Steve i korrigjoi ato menjëherë.

Ji i sinqertë deri në atë pikë sa të jesh i ashpër

© Moneyball / sonypictures

Nëse diçka ma shpif, atëherë e them direkt. Është detyra ime të jem i sinqertë. Unë e di për çfarë po flas dhe zakonisht kam të drejtë. Unë kam krijuar një kulturë të ngjashme të komunikimit. Ne jemi të vrazhdë por të sinqertë me njëri-tjetrin. Çdokush mund të më thotë se jam i keq. Por unë do të përgjigjem në të njëjtën mënyrë. ” – Steve Jobs

Njerëzit i donin idetë e Jobs sepse ai fliste gjithmonë me sinqeritet. Për të qenë në gjendje të zgjidhni problemet, ju duhet të punoni së bashku, përndryshe është e vështirë të kuptoni njëri-tjetrin dhe të arrini një qëllim. Themeluesi i Apple e përdori këtë zakon ku ndershmëria e tij shpesh arrinte kulmin e vrazhdësisë.

Kur Jobs u kthye në Apple, kompania lançoi ​​shumë produkte, por nuk kishte një vektor të përbashkët. Steve mblodhi të gjithë drejtuesit dhe u ngjit në skenë. Ai ishte veshur shumë thjesht: me atlete dhe pantallona të shkurtra. Ai i pyeti se çfarë nuk shkon këtu. Por askush nuk mund të thoshte ndonjë gjë të kuptueshme. “Këto janë produktet tona. Po çfarë nuk shkon me to? këmbëngulte Jobs. – Produktet janë kot fare! Nuk ka më pasion për to! “U përgjigj me të madhe ai.

© The Social Network / sonypictures

“Kujtesa se një ditë do të vdes është një mjet i shkëlqyeshëm që më ndihmoi të marr të gjitha vendimet më të rëndësishme në jetë.“- Steve Jobs

Suksesi nuk vjen vetvetiu, gjithnjë ka shumë punë pas historive të shkëlqyera. Steve Jobs ishte jashtëzakonisht punëtor. Me t’u kthyer në Apple në vitin 1996, atij iu desh të punonte nga ora 7 e mëngjesit deri në 9 të darkës çdo ditë, pasi ai drejtonte paralelisht edhe studion e filmit Pixar.

Ai vazhdimisht i motivonte njerëzit për të krijuar produktet më të mira për të cilat ata mund të ishin krenarë dhe të cilat njerëzit e tjerë do të ëndërronin t’i blinin. Shpejt gjërat morën hov, dhe ai shpejt fitoi respekt.

Bëni më të mirën tuaj për të realizuar gjërat

© Jobs / silver-reel

Jobs ishte i heshtur dhe i injoronte situatat që i jepnin atij siklet“. – Walter Isaacson, gazetar Amerikan

Për Steve Jobs, praktikisht nuk kishte qëllime të pamundura: ai veproi me vendosmëri dhe bëri gjithçka që ishte në fuqinë e tij. Në shumë raste, ai rrezikoi, duke vendosur për atë që të tjerët nuk guxuan. Falë kokëfortësisë së tij, Jobs mori punën e tij të parë në Atari: ai erdhi për një intervistë dhe tha se nuk do të largohej derisa të pranohej. Dhe ata e punësuan.

Kur nuk ishte e mundur të veprohej në mënyrë aktive, Steve thjesht priste dhe nuk ndërhynte. Për shembull, pasi familja e tij u zhvendos në një shtëpi të re, ai donte të prishte rezidencën e tyre të vjetër dhe të ndërtonte atje një shtëpi me një pemishte. Por publiku ishte kundër, pasi ishte një ndërtesë historike. Steve nuk mendoi për ndonjë gjë më të mirë sesa ta linte ndërtesën e rrënuar të prishej plotësisht, dhe çështja u zgjidh vetë.

Kapni ritmin

© Moneyball / sonypictures

Steve hodhi poshtë protestat e mia dhe tha se na duhen para për të rinegociuar marrëveshjen e Disney.” – John Lasseter, Pixar dhe Walt Disney Animator dhe Regjisor

Steve Jobs nuk e kënaqi veten me sukses, madje edhe në kulmin e popullaritetit dhe pasurisë, ai vazhdoi të punonte shumë. Pas triumfit të Toy Story, Jobs vendosi të dilte në publik me kompaninë e karikaturave Pixar. Kolegët dhe investitorët e bindën atë për dështimin e planit dhe që të priste për publikimin e filmit të dytë të kompanisë, por Steve ishte i prerë. Ai ishte i bindur se i duhej të vepronte ndërsa kompania po ecte mirë. Dhe ai mori vendimin e duhur: çështja u fitua, kompania fitoi pavarësinë, vlera e saj u rrit disa herë.

Mos e kufizoni veten

© The Wolf of Wall Street / sikeliafilm

Për Steve, thjesht nuk ka asnjë kornizë që ne të rregullojmë veprimet tona.” – Mike Murray, Drejtor Marketingu në Apple

Shumë gjëra të reja, të shkëlqyera thjesht nuk do të ishin shpikur kurrë nëse njerëzit nuk do të dinin se si të shkonin përtej mendimit të tyre të zakonshëm, nëse arsyetonin gjithmonë sipas një modeli.

Steve Jobs nuk idealizoi askënd, nuk njohu kufizime. Dhe megjithëse ai dëgjonte këshilla të mira, ai gjithmonë merrte vendime vetë, dhe ato shpesh tronditnin të tjerët. E gjithë kjo nuk e thjeshtoi jetën e tij, por e ndihmoi atë të arrijë ato qëllime që shumë as nuk i prekën, sepse ata vetë e pandehnin veten e tyre për paarritshmërinë e tyre. Ndoshta ky është një nga sekretet kryesore të suksesit të tij marramendës.