7 Sjellje që Tregojnë se po i Jepni Fund Lidhjes Tuaj pa e Kuptuar

Kur diçka shkon keq në marrëdhëniet tona, ne synojmë të fajësojmë partnerin tonë. Por duhen dy vetë për të formuar një çift dhe është e pamundur që vetëm njëri të jetë gjithmonë fajtor për gjithçka.

Ne mendojmë se ju duhet të vini re këto 7 shenja që tregojnë se diçka nuk po shkon me marrëdhënien tuaj. Pra, ai që po e shkatërron marrëdhënien, jeni ju, nëse …

Ju jeni të varur nga pajisjet elektronike

Nëse kaloni shumicën e kohës së lirë në telefonin tuaj, mund të jetë një varësi dhe kjo është e dëmshme për marrëdhënien tuaj, siç u gjet nga shkencëtarët e Universitetit të Arizonës.

Mundohuni të provoni në diçka tjetër, si leximi i një libri ose krijimi i planeve. Përdorni aplikacione të veçanta për të kontrolluar kohën tuaj në Web.

Ju nuk jeni në gjendje të përcaktoni përparësitë

Nëse keni një orar shumë të zënë që nuk përfshin një jetë personale, vetëm vendosni atë si prioritet në listën tuaj. Ju mund të përdorni edhe aplikacione të posaçme planifikimi.

Është edhe metoda 2/2/2 që do të ndihmojë për të shpëtuar romancën: dilni në një takim me të dashurin tuaj një herë në çdo 2 javë, shkoni diku për një fundjavë një herë në çdo 2 muaj dhe shkoni me pushime së bashku çdo 2 vjet.

Nuk jeni mbështetës

Një “falenderim” i thjeshtë duket kaq i parëndësishëm saqë shumë harrojnë krejtësisht ta thonë atë. Sidoqoftë, nëse një person i dashur bën diçka për ju, mos e merrni si të mirëqenë. Gjithkush ka nevojë për një fjalë të mirë, kështu që falënderojeni partnerin tuaj për gjëra të thjeshta dhe bëjeni rregullisht.

Ju flisni në mënyrë formale

Njerëzit që duhen flasin me njëri tjetrin hapur dhe me sinqeritet. Ndani emocionet dhe detajet e ditës tuaj dhe dëgjoni njëri-tjetrin. Mendoni për pyetje jo-praktike. Në vend të “Si e kalove sot?” Provoni “Cila ishte pjesa më interesante e ditës së sotme?” Ose “Çfarë ju bëri të qeshni sot?”

Nëse diçka rreth partnerit tuaj ju shqetëson, thuajeni pa qortim dhe pa i ardhur rrotull me fjalë.

Ju zemëroheni keq

Mos u mundoni ta transformoni të dashurin tuaj. Karakteristikat e tyre të veçanta janë ato që ju bëjnë që ta doni. Më mirë lërini ata të kuptojnë rezultatet e veprimeve të tyre për veten e tyre.

Nëse burri juaj i lë çorapët kudo, i thoni atij se duhet t’i nuk do të viheni në kërkim të çorapeve kur të jeni duke larë rrobat. Kur atij t’i mbarojnë çorapet, nuk do të ketë më nevojë për fjalë.

Ju nuk jeni në gjendje të negocioni

Përqëndrohuni në zgjidhjen e problemeve së bashku. Mundohuni të diskutoni problemin para se të arrini pikën e nxehjes. Kur jeni në një bisedë të rëndësishme, prekeni partnerin për t’i bërë ato të ndihen më rehat. Dhe mos harroni rregullin e një problemi, diskutimi.

Gjatë një zënke, largohuni nga dhoma, madje vetëm për gjysmë minuti. Kur të qetësoheni pak, biseda do të bëhet më produktive.

Ju nuk keni besim

Nëse doni të keni një marrëdhënie të ngushtë, mësoni të besoni se i dashuri juaj është i sinqertë me ju. Mos kërkoni raporte se ku kanë qenë pa ju dhe mos u kontrolloni telefonin dhe email-in. Dyshimi i pajustifikuar mund ta bëjë partnerin tuaj të ndjehet i detyruar të bëjë atë për të cilin dyshohet. Përqëndrohuni tek e mira.