8 Gjëra që Shumë Njerëz i Kursejnë Kur Riparojnë, Pastaj Pendohen Rëndë

© Anastasiya 99 / Shutterstock

Riparimi është një proces i shtrenjtë. Bërja e gabimeve në proces do të vendosë një barrë të rëndë në buxhetin e familjes.

Ne kemi bërë gabime shumë herë gjatë rinovimit të gjërave  dhe kemi studiuar gabimet më të zakonshme që ju bëjnë të shpenzoni para përsëri, si edhe e tregojnë gjënë shumë më të lirë.

Kursimi në pllaka qeramike

© Depositphotos.com , © Shutterstock

Vendosja e pllakave është një detyrë e plotë. Është e nevojshme të përgatitni me kujdes sipërfaqen, të rregulloni në mënyrë të sigurt elementet dhe të fshini ndarjet. Po, dhe është jashtëzakonisht e shtrenjtë. Prandaj, shpesh çreferohen panelet plastike. Dhe më kot, ato kanë shumë disavantazhe.

Uji që rrjedh nga mikser gradualisht “shpëlan” veshjen, dhe përpjekja e parë për të fshirë njollat nga panelet përfundon me pika të bardha mbi to. Përveç kësaj, ekziston gjithmonë një hendek i vogël midis paneleve dhe murit, ku grumbullohet lagështia. Me kalimin e kohës, kjo çon në formimin e mykut.

Përballimi i tavanit me panele plastike

©pexels

Panelet plastike mund të dëmtohen nga nxehtësia, veçanërisht nëse janë të veshura me tavan në kuzhinë. Nga njëra anë, ato ndikohen nga llambat inkandeshente dhe nga ana tjetër, nga avulli që ngrihet nga soba. Me kalimin e kohës, gjurmët e blozës fillojnë të shfaqen në panele. Dhe nëse ato fillojnë dhe grumbullohen në boshllëqet midis paneleve dhe murit ato krijojnë efektin e njollave të ndryshkur.

Instalimi i dritareve PVC në vend të atyre prej druri

oleg_spb_kuzmenkov / Instagram

Në kushte të caktuara, jeta e shërbimit të dritareve prej druri mund të jetë dy herë më e gjatë se ajo e plastikës. Përveç kësaj, ato janë miqësore me mjedisin, mirëmbahen lehtë, kanë përçueshmëri të ulët termike dhe veti të mira izoluese.

Sidoqoftë, dritaret PVC mund të zbardhen ose të zverdhen për shkak të ekspozimit në diell dhe janë të kushtueshme për t’u riparuar. Përveç kësaj, PVC-ja është një material shumë i dëmshëm. Prodhimi i dritareve plastike kërkon 9 herë më shumë energji sesa ato prej druri. Dhe vetë materiali konsiderohet potencialisht toksik për njerëzit dhe ekosistemin.

Instalimi i bazave të të njëjtit lloj

©pexels,©pexels

Është ide e keqe të kursesh në bazat. Para së gjithash, vlen të merret parasysh rregullimi i mobiljeve dhe pajisjeve shtëpiake, imagjinoni se ku do të karikoni pajisjet dhe, bazuar në këtë, ku do të instaloni bazat e një plani tjetër: të integruar, me një kohëmatës që do të kursejë energji, me ndriçimin e pasëm që nuk do t’ju lejojë të dëmtoni veten në errësirë, me dalje USB dhe me një modul për Wi-Fi.

Pasi të keni instaluar të njëjtën prizë, herët a vonë do të krijoni një rrëmujë “me tela” në apartament, dhe do t’ju duhet të kaloni gjithë kohën me adaptorë dhe kabllo zgjatues në duar.

Mungesë hapësire për një router interneti

© DwellerON91 / Pikabu , © R186 / Pikabu

Para se të riparoni, duhet të merrni parasysh se ku do të qëndrojë routeri për “shpërndarjen” e Internetit. Pastaj drejtojeni kabllon në apartament dhe gjatë instalimit të bordeve, fshehni tela në to. Nëse e lini këtë pjesë për më vonë, gjysma e kabllit do të shtrihet përgjatë murit dhe do t’ju pengojë këmbët.

Përveç kësaj, kur instaloni kabllon, kërkoni nga punëtorët që të lënë më shumë tela pa një lidhës në fund. Kjo do të ndihmojë në shmangien e situatës kur thjesht nuk ka kabllo të mjaftueshme në vendin e instalimit. Lëreni vetë lidhësin veç. Kur vendosni telin, bashkojeni vetë.

Dyert e brendshme prej xhami

© Depositphotos , © Depositphotos

Dyert prej xhami duken me stil. Por me kalimin e kohës, banorët vlerësojnë të metat e tyre – nga njollat e vazhdueshme dhe shtypjet e duarve në xham me izolim të nxehtësisë dhe izolim të zërit.

Gjithashtu, dyert prej xhami mund të shkaktojnë shqetësime psikologjike. Edhe nëse xhami është e mbuluar ose lyer, ka mungesë të privatësisë, veçanërisht nëse një derë e tillë është në banjë. Dhe drita që kalon nëpër të mund të shqetësojë njerëzit në dhomën tjetër. Për shembull, nëse një person është në gjumë, dhe tjetri ka shkuar për të lexuar në kuzhinë, në mënyrë që të mos e shqetësojë atë. Dera e zakonshme “e verbër” në këtë situatë duket të jetë një mundësi më e favorshme.

Mungesa e bazave shtesë në banjë

© Depositphotos , © Depositphotos

Shpesh në banjë ka një hapësirë për makinën larëse. Sidoqoftë, pajisjet shtëpiake gjithnjë e më shumë po depërtojnë në jetën tonë dhe tani në raft mund të shfaqen shfaqen një rruajtës elektrik, një furçë, tharëse flokësh, makinë prerëse dhe pajisje të tjera. Shumica janë të furnizuar me energji elektrike, ndërsa të tjerët kanë nevojë për karikim të baterisë. Prandaj, banjo duhet të jetë e pajisur me të paktën një prizë tjetër të papërshkueshme nga uji.

Dorezat e dyerve me spërkatje

© Anastasiya 99 / Shutterstock

Ngjyra e dorezave metalike përcaktohet nga pluhurosja e tyre – hije argjendi, ari ose bronzi. Hardueri i lirë shpejt fillon të zhvishet. Kjo është për shkak të faktit se spërkatja zbatohet në një ose dy shtresa, dhe jo në disa, si me mostrat me cilësi të lartë.

Mund të jeni të sigurt nëse ndryshoni materialin. Për shembull, në dru ose qelq. Por nëse doni të shihni saktësisht pajisje metalike, hidhni një vështrim më të afërt nga bronzi. Këto janë më të shtrenjtë, por nuk e humbin pamjen e tyre me kalimin e kohës.