9 Gjëra Private që Nuk Duhet t’ia Thuash as Familjes

©depositphotos

Edhe nëse familja juaj është shumë e përfshirë në jetën tënde, kjo nuk do të thotë që duhet të diskutosh çdo temë me ta.

Disa gjëra mund të duken sikur janë krejt të pafajshme për të folur në lidhje me to, por në të vërtetë, ato mund të mbartin rrezikun e dëmtimit të atyre që janë afër jush dhe madje mund të shkaktojnë një mosmarrëveshje. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që ndonjëherë të vendosni një vijë kufiri dhe të mos i ndani disa detaje personale.

Ne dëshirojmë të diskutojë rëndësinë e kujdesit për emocionet tuaja dhe ndjenjat e atyre me të cilët jeni afër. Dhe edhe pse ka disa tema që është më mirë të shmangen, kjo nuk do të thotë që ti duhet të mbyllesh me familjen tënde ose të shmangni bisedat me ta.

Planet tuaja

©depositphotos

Kur ndajmë qëllimet tona me ata që janë afër nesh, kjo mund të mashtrojë trurin tonë duke na bërë të mendojmë sikur i kemi arritur ato tashmë, edhe pse në fakt nuk i kemi arritur. Kjo na bën të bëjmë më pak përpjekje për atë që duam të arrijmë, duke i bërë gjërat më të vështira për ne. T’i tregoni familjes suaj planet tuaja të sakta për të ardhmen nuk duhet të dëmtojë, por është më mirë të shmangni përmendjen e çdo detaji me imtësi.

Problemet në lidhjen tuaj

©depositphotos

Vënia e familjes suaj në dijeni se keni disa çështje të vogla zakonisht nuk është problem. Por kur përpiqesh të futesh në detaje në një nivel më të thellë, duke zbuluar të gjitha gjërat negative që mendon dhe ndjen mund të çojnë në disa telashe më vonë. Anëtarët e familjes tuaj nuk ndajnë të njëjtën lidhje me partnerin tuaj si ju, kështu që më vonë, kur falni dhe harroni, ata mund të mbajnë akoma inat ndaj tyre. Ata gjithashtu mund të shqetësohen për ty dhe vazhdojnë të dyshojnë dhe të jenë dyshues ndaj tjetrit tuaj të rëndësishëm.

Sa fiton dhe financat tuaja

©depositphotos

Nëse fitoni para vetë, atëherë thjesht thënia e shumës mesatare vjetore mund të jetë një ide e mirë. Familja juaj nuk ka nevojë të dijë për çdo cent që fitoni dhe si shkojnë gjërat. Gjithashtu, nëse ka ndonjë çështje financiare ose rritje, është më mirë të mos jepni shumë detaje. Temat delikate si paratë mund t’i shqetësojnë ata dhe t’i bëjnë ata të japin këshilla të panevojshme se si menaxhohen gjërat, të cilat mund të çojnë në mosmarrëveshje dhe debate.

Sekrete personale apo të të tjerëve

©depositphotos

Thashethemet mund të duken si një veprimtari e padëmshme për shumë prej nesh, veçanërisht me anëtarët e ngushtë të familjes. Por, pa marrë parasysh sa u besoni atyre, ka gjithmonë një shans që ata të lëshojnë disa informacione të panevojshme tek të tjerët. Kjo mund të ketë një efekt negativ mbi ju dhe ndoshta të prishë marrëdhëniet tuaja me miqtë tuaj të tjerë dhe anëtarët e largët të familjes.

Planifikimin tuaj familjar

©depositphotos

Prindërit tuaj mund të dëshirojnë nipër e mbesa dhe t’ju pyesin vazhdimisht kur doni të lindni. Por mos harroni, ju jeni ajo që në fund të fundit do të bëni zgjedhjen kur të vijë koha e duhur. Në mënyrë që të shmangni keqkuptimet apo edhe argumentet, ndonjëherë është më mirë të shmangni këtë temë ose të paktën të siguroheni që ata nuk do të kenë qasje në shumë informacion në lidhje me të.

Nxjerrja e diçkaje që ju ka bërë të ndjeheni keq në të shkuarën

©depositphotos

Sjellja e gjërave që ju kanë ndodhur në të kaluarën nuk është gjithmonë ideja më e mirë, veçanërisht nëse ato kujtime mund t’ju bëjnë të mbani mend përsëri atë dhimbje. Të flasësh përsëri për këtë temë mund të ngacmojë problemin përsëri në sipërfaqe dhe të shkaktojë telashe. Nëse keni mundësi, përpiquni ta zgjidhni atë brenda vetes dhe falini. Vetëm nëse problemi sjell një diskutim të shëndetshëm, jo-agresiv midis jush dhe familjes suaj, duhet ta nxirrni atë me kujdes.

Gabimet tuaja

©depositphotos

Disa gabime të vogla mund të zbulohen, por kur bëhet fjalë për dështime të mëdha, mund të jetë më mirë t’i mbani ato sekrete. Arsyeja për këtë është sepse mund të bëjë që prindërit tuaj të shqetësohen për ju dhe ata do të duan të ndihmojnë për të përmirësuar situatën. Por jo gjithçka mund të zgjidhet prej tyre – në fakt, ata nuk kanë nevojë ta bëjnë këtë për ju. Në shumicën e rasteve, mund të përpiqeni të ringrini gjendjen tuaj shpirtërore pa iu drejtuar atyre për ndihmë.

Bindjet dhe pëlqimet tuaja

©depositphotos

Feja, politika dhe pikëpamjet mbi këtë botë – këto tema delikate ndonjëherë duhet të shmangen, madje edhe me anëtarët e familjes. Ndonjëherë, kur njerëzit dëgjojnë mendime të kundërta, është e vështirë për ta të përmbahen dhe ata mund të dëshirojnë t’i imponojnë bindjet e tyre te të tjerët. Kjo mund të kthehet në një debat të madh dhe madje mund të prishë marrëdhënien tuaj me ta.

Vendndodhjen tënde preçize, 24/7

Kur jeni akoma fëmijë, është e natyrshme që nëna juaj të gjurmojë vazhdimisht se ku jeni. Kur të rriteni, nuk ka më nevojë për këtë. Nëse prindërit tuaj janë tepër mbrojtës dhe ende e kërkojnë atë, duhet të flisni me ta dhe të shpjegoni se kjo mund t’ju krijojë trysni mendërisht dhe të shkelë hapësirën tuaj personale.