9 Pajisje të Dobishme që i Gjen në Pak Shtëpi

©depositphotos.com,©pixabay

Për ta bërë më të rehatshme jetesën në një apartament, duhet të planifikohen disa nuanca në fazën e rinovimit.

Sidoqoftë, lajmi i mirë është se shumë pajisje mund të instalohen pa shkaktuar ndryshime të mëdha në shtëpinë tuaj.

Për shembull, është e lehtë të zgjidhësh çështjen e një numri të madh telash dhe kordonash zgjatues të shpërndarë përreth shtëpisë ose të qetësoni mendjen nga bllokimet e kullimit – ekziston edhe një mënyrë për të hequr qafe erën në koshin e plehrave.

Ne përgatitëm diçka për këtë temë të famshme në lidhje me gjërat e dobishme të jetës për shtëpinë. Bazuar në këtë temë, më poshtë do të lexoni një përmbledhje të vogël të problemeve të përditshme që mund t’ju ndihmojnë ta bëni jetën tuaj më të lehtë.

Deponimi i mbeturinave

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Një deponues i mbeturinave është instaluar nën lavamanin e kuzhinës dhe të gjitha mbeturinat shkojnë menjëherë në të përmes kullimit. Kur ena mbushet me mbeturina, ju shtypni një buton të veçantë dhe pajisja do të copëtojë gjithçka që ka brenda. Pas kësaj, përmbajtja dërgohet në ujërat e zeza me ndihmën e presionit të fortë të ujit.

Funksioni kryesor i asgjësimit të mbeturinave është parandalimi i bllokimeve dhe përdorimi i mbetjeve organike, të cilat zakonisht hidhen në një kosh plehrash dhe së shpejti fillojnë të nuhasin erë të keqe. Ju nuk do të keni nevojë të merrni mbeturinat çdo ditë.

Dush higjenik

© Robin Taylor / flickr, © Karl Baron / flickr

Koka higjienike e dushit ka një bollëk përdorimesh, dhe përveç avantazhit të dukshëm të përdorimit të bidetit që nuk ka nevojë të zëvendësojë letrën e tualetit, ekziston edhe një plus i madh – është shumë më e lehtë të pastrosh tualetin me ndihmën e kësaj koke dushi. Ju gjithashtu mund të lani këpucët me të nëse nuk doni ta bëni në vaskë ose në lavaman. Edhe thjesht mbushja e një kovë me ujë është shumë më e lehtë me këtë pajisje.

Për më tepër, ky dush është shpëtim i vërtetë për të moshuarit. Është e vështirë për ta që të futen në vaskë çdo ditë dhe ky dush i lejon ata të kryejnë procedurat e larjes çdo ditë.

Çelësi master në hyrje të banesës

© freebie.photography / freeimageslive

Shumë hotele kanë një sistem të fikjes automatike të energjisë elektrike në dhomë: kur mysafiri po largohet dhe nxjerr kartën e dhomës nga foleja speciale, të gjitha dritat fiken. Ju mund të instaloni të njëjtin buton magjik në banesën tuaj gjithashtu që do të de-energjizojë të gjitha pajisjet tuaja. Për shembull, mund të bëni përjashtime për disa si frigoriferi. Kjo është arsyeja që është një çelës kryesor.

Dërrasa e prerjes që mund të vendoset mbi lavaman

© peesinseanspool / reddit

Përparësitë kryesore të këtij lloji të dërrasës së prerjes janë përshpejtimi i procesit të gatimit (ju lani dhe pritni produktet në një vend) dhe kurseni hapësirën (veçanërisht kur hapësira juaj e punës është e vogël).

Pastrues ajri

©shutterstock, ©pixabay

Një pastrues ajri është një pajisje ventilimi me ngrohje dhe pastrim të ajrit. Është një njësi e pazëvendësueshme kur bëhet fjalë për një shtëpi apo apartament në një qytet të madh të ndotur. Qëllimi kryesor i tij është të furnizojë me ajër të pastër nga jashtë. Ato funksionojnë gjatë gjithë vitit.

Fole të anulueshme në kuzhinë

© depositphotos.com

Ju mund ta ndërtoni këtë lloj foleje në tryezë ose në një banak kuzhine. Përparësia më e madhe e kësaj zgjidhjeje është se bazat nuk do të ndoten sepse ato do të nxirren vetëm kur është e nevojshme. Për më tepër, ato nuk krijojnë mbingarkesë vizuale.

Dritat e zbehta në banjë

© Govi Reddy / flickr, © Haydn Blackey / flickr

Mund të vendosni drita të zbehta pranë pasqyrës dhe të instaloni një kyçës të veçantë për to. Kjo është zgjidhja perfekte për ata që shpesh përdorin banjën gjatë natës – sytë tuaj nuk do të verbohen nga drita e fortë. Një tjetër mundësi për të zgjidhur problemin është instalimi i një dimmer-i që ju lejon të kontrolloni intensitetin e dritës. Sidoqoftë, ky opsion është më i shtrenjtë.

Shumë priza elektrike

© Marco Verch Professional Photographer / flickr

Sa më shumë baza të ketë në apartament, aq më e lehtë do të jetë jeta juaj. Edhe nëse nuk po planifikoni të përdorni shumë pajisje shtëpiake, mund t’ju duhen në të ardhmen. Nëse ka një mungesë bazash, dhoma do të mbushet me kordonë zgjatues, të cilët në asnjë mënyrë nuk kontribuojnë në bukurinë e banesës.

Për gjëra të tilla si pastruesit e vakumit, mund të instaloni bazat nën çelësat e dritës, sepse nuk ka gjasa që të vendosni një gardërobë ose njësi tjetër mobiljesh atje dhe të bllokoni ndërprerësin. Kjo gjithashtu do të thotë se foleja do të jetë gjithmonë e disponueshme gjithashtu.

Fole pranë dritareve

©pixabay,©depositphotos

Këto baza bëhen veçanërisht të dobishme para pushimeve. Pjesa më e madhe e kurorës së perdeve që varet mbi dritare zakonisht ka një kordon të shkurtër. Kjo është arsyeja pse ju duhet të përdorni një kordon zgjatues që përfundon i varur diku në mes të murit. Një fole e instaluar pranë dritares mund ta zgjidhë këtë çështje.

Kjo zgjidhje mund të jetë e dobishme edhe në kuzhinë. Për shembull, kur ka pak hapësirë dhe keni nevojë për një mikrovalë ose pajisje të tjera elektrike shtëpiake – nëse ka një fole pranë dritares, do të jeni në gjendje t’i vendosni ato pajisje në prag të dritares.