9 Rregullat e Etikës që Çdo Zonjë Moderne Duhet t’i Respektojë

©depositphotos

Në të kaluarën, ekzistonin rregulla të rrepta të normave shoqërore që njerëzit duhej të ndiqnin.

Por në shoqërinë moderne, këto rregulla janë mjegulluar paksa, dhe rregullat e sjelljes kanë ndryshuar. Por akoma, ekzistojnë disa detaje që mund të zbulojnë një zonjë të vërtetë.

Ne jemi të bindur që sjelljet e mira nuk janë vetëm për mbretëreshat dhe princeshat. Dhe ka disa truke që lidhen me pamjen, sjelljen dhe madje edhe tesktet e mesazheve që do t’ju ndihmojnë të silleni me finesë dhe të lini shijen e njeriut të edukuar dhe kulturuar.

Mos u lësho e tëra në karrige

©Depositphotos.com ©Depositphotos.com

Nëse një zonjë ulet në një tryezë, ajo do të duhet të ulet në mes të karriges. Është shumë e rëndësishme të lini pak hapësirë midis karriges dhe shpinës. Ky pozicion i trupit korrespondon me të ashtuquajturën paraqitja e dukeshës. Ju duhet të uleni drejt, por lirshëm, dhe hapësira midis trupit tuaj dhe skajit të tryezës duhet të jetë e barabartë me distancën midis kyçit dhe majës së gishtave të dorës tuaj. Për më tepër, një zonjë mund të vërehet nga sjellja e saj – nëse mbështeteni në pjesën e pasme të karriges gjatë gjithë kohës, harrojeni shpinën e drejtë dhe proporcionet e distancave.

Mos ki bezdi nga puna

©freestockphotos

Një zonjë e vërtetë nuk e shmang kurrë punën fizike. Për shembull, gjatë kohës së luftës, dukeshat e mëdha dhe simpatizantët punuan si infermiere në spitale. Kështu, Dukesha e Madhe, Elena Pavlovna, vizitoi spitalet çdo ditë dhe madje edhe fashonte vetë. Ndoshta në kohët moderne, ju mund të bëni disa punë në kopsht.

Ndiqni rregullat e make up-it

©Depositphotos.com ©Depositphotos.com ©Depositphotos.com

Hija e errët e syve dhe buzëkuqi i kuq janë një kombinim që nuk do ta shihni kurrë në fytyrën e një zonjë të vërtetë. Është e mundur t’i përdorni këto produkte bukurie veç e veç, në mënyrë që të keni vetëm pak theks në fytyrën tuaj. Thjesht hidhni një sy përbërjes që anëtarët të familjes mbretërore moderne preferojnë të veshin.

Respekto veten dhe kohën tënde

Nëse të ftuarit vijnë pa paralajmëruar, ju mund t’i lejoni vetes t’i prisni ata në pizhama apo rroba banje. Ne gjithashtu këshillojmë që të huazoni këtë truk që përdori një zonjë britanike. Kur vizitorët e paftuar shfaqeshin në pragun e shtëpisë së saj, ajo gjithmonë vishte këpucë, vendoste kapelë dhe rrëmbente një çadër. Nëse ajo do të ishte e kënaqur me vizitorët, ajo do të thoshte: “Ah, sa me fat, sapo jam kthyer në shtëpi!” Nëse jo, ajo do të bërtiste, “Ah, sa keqardhje që duhet të largohem!”

Mos e vendos smartfonin në tavolinë

© kkolosov / easyfotostock / Eastnews

Një zonjë moderne nuk do ta vendosë telefonin e saj në tryezë kur është në një vend publik, si një kafene apo një restorant. Ajo nuk do të përqendrojë shumë vëmendje ndaj kësaj pajisje. Për më tepër, është e qartë për të që informacioni në smartphone-in e saj është një pjesë e jetës së saj private dhe është më mirë t’i fshehësh ato nga të huajt.

Mësoni rregullat e korrespondencës

Kohët moderne po bëjnë rregullime, kjo është arsyeja pse janë shfaqur rregulla speciale për tekstet e mesazheve. Zonjat nuk duhet t’u përgjigjen mesazheve të tyre menjëherë për 2 arsye. Para së gjithash, për ta njoftuar personin me të cilin është duke shkruar të kuptojë se mund të ketë gjëra të tjera personale për të bërë, kjo nuk do ta lejojë atë të përgjigjet menjëherë. Dhe së dyti, ajo e di se është mirë të telefononi një person nëse doni t’i informoni ata për diçka urgjente. Por ajo nuk do ta shtyjë përgjigjen e saj për më shumë se 20 minuta, për shkak të respektit për personin që i shkruan.

Mos i mbaj duart në bel

© Brent Perniac / AdMedia / Capital Pictures / EAST NEWS, © Joel C Ryan / Invision/AP / East News

Pozimi gjatë mbajtjes së duarve mbi vithe është rrallëherë poza që një zonjë zgjedh. Sigurisht, të gjithë ne përballemi me një situatë të përbashkët, ku thjesht nuk ka vend për të vënë duart tona. Por në këtë rast, është më mirë të mbani duart përpara trupit tuaj, kështu që pozicioni i trupit tuaj do t’i korrespondojë rregullave të mirësjelljes.

Përdori fjalët vlerësuese me kursim

Ndërsa mund të duket se një grua me një edukim të mirë duhet të nxjerrë vërtet mirënjohje dhe vazhdimisht të recitojë fraza vlerësimi, kjo nuk është e vërtetë. Është më mirë të mos teproni fjalë si, “faleminderit” dhe “të lutem”. Përndryshe, kuptimi i tyre thjesht do të zhvlerësohet dhe do të perceptohet si lajka.

Mos jep përgjigje nëse një person nuk të thërret në emër

© pxhere

Një grua me sjellje të hijshme nuk do të kthehet kurrë pasi të dëgjojë “Hej!” në rrugë. Ky thirrje vulgare është një formë joshëse nga një i huaj dhe është plotësisht e papërshtatsh,e sipas rregullave të mirësjelljes. Ky lloj dialogu duhet të fillohet me fjalë asnjanëse si, “më falni” ose “ndjesë për shqetësimin”.