9 Shenjat Delikate Kur Partneri Nuk është i Lumtur në Lidhjen Tuaj

© Girls / Apatow Productions

Sipas një studimi 19% e amerikanëve janë të pakënaqur me marrëdhëniet e tyre, por sidoqoftë qëndrojnë me partnerin e tyre. Ndërsa është e pamundur të lexoni mendjen e një personi tjetër për të ditur me siguri nëse diçka nuk është në rregull, ekzistojnë modele të caktuara të sjelljes që mund të zbulojnë qëllimet e vërteta të partnerit tuaj dhe që tregojnë se ata nuk janë më të kënaqur nga marrëdhënia.

Ne e kuptojmë se sa konfuze dhe të mundimshme mund të jenë disa lloje marrëdhëniesh, kështu që ne po ju japim një listë të disa shenjave delikate që mund të tregojnë se për partnerin tuaj, marrëdhënia juaj mund të jetë duke ecur në drejtimin e gabuar.

Partneri juaj nuk ju përfshin në jetën e tyre sikur përpara.

Është komplet e natyrshme të kesh një jetë jashtë marrëdhënies dhe të kalosh ca kohë vetëm. Sidoqoftë, nëse ndiheni sikur partneri juaj po distancohet dhe kërkon vazhdimisht hapësirë, mund të jetë një shenjë që ata nuk janë plotësisht të kënaqur me mënyrën se si po shkojnë gjërat midis jush.

Për shembull, partneri juaj mund të fillojë të ndjekë një hobi të ri, të planifikojë pushime vetëm ose të rrijë me miqtë tuaj të përbashkët pa ju. Nëse filloni të ndiheni sikur partneri juaj po përpiqet t’ju përjashtojë sa më shumë që të jetë e mundur, është koha që të bisedoni.

Ndjeni sikur ndjenjat e partnerit tuaj ndryshojnë gjatë gjithë kohës.

© Leaving / Red Production Company

Një moment partneri juaj sillet sikur të jeni dashuria e jetës së tyre dhe në tjetrin, ata bëhen të ftohtë dhe të painteresuar. Nëse njiheni me këtë situatë, diçka ndoshta nuk shkon. Partneri juaj mund të ndiejë një nivel të caktuar shqetësimi dhe pakënaqësie dhe nuk është në gjendje të zgjidhë ndjenjat e e veta, kështu që ata mund të fillojnë të shfaqin konfuzionin dhe acarimin e tyre ndaj jush.

Mbani në mend se luhatjet e humorit mund të jenë një shenjë e disa problemeve psikologjike si depresioni ose çrregullimet e ankthit, kështu që së pari bisedoni me partnerin tuaj për të përcaktuar shkakun e vërtetë për sjelljen e tyre.

Partneri juaj nuk shfaq ndonjë dashuri fizike.

© Between us / Barry Films

Disa njerëz pëlqejnë prekjet më shumë se të tjerët, por nëse ju dhe partneri juaj më parë ishit shumë të dashur dhe tani vini re se partneri juaj nuk përmbahet nga prekja, përqafimi apo puthja, apo bën një hap pas kur ju shfaqni shenja dashurie, mund të jetë shenjë alarmante. Mund të jetë mënyra e tyre për të mbajtur hapësirë midis jush dhe për të treguar shkëputje emocionale dhe pakënaqësi në marrëdhënie.

Ju luftoni vazhdimisht pa ndonjë arsye të dukshme.

© Vicky Cristina Barcelona / Mediapro

Nëse partneri juaj vazhdon të zgjedhë të luftojë për gjëra të vogla që me siguri as që nuk do t’i kishin vërejtur në të kaluarën, mund të jetë një shenjë e zhgënjimit të tyre nga marrëdhënia.

Partneri juaj mund të mos dijë t’i shprehë ndjenjat, kështu që zënkat janë mënyra e vetme në dispozicion për të treguar irritimin dhe zemërimin e tyre. Disa njerëz gjithashtu nuk duan të mbajnë barrën e përfundimit të marrëdhënies, kështu që ata në mënyrë të ndërgjegjshme dëshirojnë ta bëjnë partnerin e tyre të jetë iniciatori i ndarjes.

Ju ndjenji se marrëdhënia juaj nuk po merr anjë drejtim.

© Atonement / Universal Pictures

Në një marrëdhënie të fortë, partnerët janë të gatshëm të bëjnë së bashku gjëra që ju pëlqejnë, të eksplorojnë botën ose të bëjnë plane për të ardhmen së bashku. Është plotësisht e natyrshme të përqendroheni në jetën tuaj herë pas here, por nëse ndiheni sikur të dy keni ngecur në të njëjtën faqe për një kohë të gjatë dhe nuk rriteni së bashku, mund të jetë një shenjë që partneri juaj nuk dëshiron të investojë më në marrëdhënie.

Marrëdhënia duhet të evoluojë në mënyrë që të dy partnerët të ndërtojnë intimitet dhe besim.

Partneri juaj pajtohet me gjithçka që thoni.

© Girls / Apatow Productions

Kompromisi është çelësi për një marrëdhënie të lumtur dhe të shëndetshme por nëse ndiheni sikur partneri juaj thjesht bie dakort me gjithçka që ju thoni, mund të jetë një shenjë shqetësuese.

Për shembull, nëse partneri juaj i ka qëndruar në mendimin të vet dhe tani thjesht shkojnë me rrjedhën, ndoshta nuk i intereson më kaq shumë për marrëdhënien tuaj. Ju gjithashtu mund të vini re një mungesë iniciativë, që do të thotë se nuk ka gjeste më romantike, takime, ose biseda për të ardhmen.

Partneri juaj sjell më shumë njerëz në marrëdhënie.

© Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald / Warner Bros.Warner Bros.

Të kesh një grup miqsh për të kaluar kohë me ta është një mënyrë e shkëlqyeshme për të sjellë emocione të reja në marrëdhënien tuaj. Por nëse mezi kaloni pak kohë në privatësi, kjo mund të tregojë që partneri juaj mund të jetë lodhur nga marrëdhënia juaj.

Kalimi i kohës së bashku është mënyra e vetme për të krijuar një lidhje të fortë emocionale dhe për të patur biseda të nivelit të thellë me partnerin tuaj, dhe nëse ato mungojnë, është koha për të zgjidhur punët në marrëdhënie.

Partneri juaj nuk ju kushton vëmendje.

© Riverdale / Archie Comics Publications

Edhe pse në fillim të marrëdhënies tuaj partneri juaj mund të ketë bërë ndonjë gjë për t’ju njohur më mirë dhe ju dhuron gjithë kohën dhe vëmendjen e tyre, me kohën, këto ndjenja të forta mund të zbehen.

Por nuk do të thotë që partneri juaj duhet të veprojë sikur ju nuk ekzistoni. Nëse vini re se ato harrohen kur flisni ose harroni datat e rëndësishme ose planet që keni bërë së bashku, ata mbase nuk e kanë më mendjen  tek marrëdhënia.

Partneri juaj injoron problemet në marrëdhënien tuaj.

© Friends / Warner Bros. Television

Nëse partneri juaj vazhdon të thotë që gjithçka është normal dhe se thjesht jeni paranojak, por ju sërish mund të ndjeni se ata ju shqetësojnë, mund të jetë një shenjë se diçka nuk shkon në marrëdhënien tuaj. Partneri juaj mund të mos jetë i gatshëm të flasë për ndjenjat e tyre, kështu që është më e lehtë për ta të pretendojnë sikur gjithçka është në rregull dhe të mos ndërmarrin ndonjë veprim.

Nëse e keni ngritur problemin disa herë dhe partneri juaj ende nuk është i gatshëm për diskutim, jepni atyre një hapësirë dhe përqëndrohuni në jetën tuaj.

A keni qenë ndonjëherë në një situatë kur ju ose partneri juaj keni qenë të pakënaqur nga marrëdhënia? Si e keni trajtuar problemin? Ndani historinë tuaj në komente.