E Thotë Studimi: Çiftet që Shpenzojnë më Pak për Dasmat e Tyre Janë më Shumë të Prirur të Qëndrojnë Sëbashku

Ta mendosh një martesë si diçka që ndodh vetëm një herë në jetë – është një magji që mund të shkatërrojë kufijtë e çdo buxheti. A e tejkalon ajo veshja apo unaza e njëjtë me atë për të cilën keni ëndërruar buxhetin tuaj? Nuk ka problem, është një sakrificë e denjë për diçka që do të zgjasë përgjithmonë. Por, para se të zhyteni në botën e kredisë dhe borxhit, kontrolloni për të parë se çfarë ekspertët thonë për këtë.

Ne zbuluam se një martesë e vogël mund të jetë çelësi i një martese të qëndrueshme dhe duam t’ju tregojmë më shumë rreth kësaj.

Një martesë e shtrenjtë nuk nxit një martesë të qëndrueshme.

© Melancholia / Zentropa

Ndërsa e gjithë industria e dasmave përpiqet të na bindë të shpenzojmë sa më shumë që të jetë e mundur për një martesë përrallore, profesorët në Universitetin Emory vendosën të bëjnë diçka që askush nuk e ka bërë më parë – kontrolloni për të parë nëse ekziston një lidhje midis shpenzimeve të dasmës dhe kohëzgjatjes së martesës.

© margemedia / Pexels © thaciastirling / Pixabay

Për të arritur në përfundimin e tyre, ata vëzhguan festimet e dasmave të më shumë se 3,000 njerëzve. Ekspertët zbuluan se njerëzit që shpenzuan më pak se 1000 dollarë në ceremoninë e tyre të dasmës, kishin pothuajse një shans orej 50% më të lartë për të qëndruar së bashku, në krahasim me ata që shpenzuan më shumë se 20,000 dollarë.

E njëjta ide është e vërtetë për unazën e fejesës. Kërcënimi i divorcit u rrit së bashku me çmimin e unazës.

Njerëzit hyjnë në borxh dhe kjo bëhet një barrë më pas

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Sipas ekspertëve, stresi i borxhit është një arsye e mundshme që ne mund të fajësojmë këtu. Studimet e mëparshme kanë treguar se një barrë monetare është çështja kryesore për të cilën diskutojnë çiftet. Dhe kjo është arsyeja e dytë (menjëherë pas tradhëtisë) që çon në divorc.

© Melancholia / Zentropa

Pra, magjia është mjaft e thjeshtë – një martesë e vogël nuk çon në borxhe (ose pothuajse jo), dhe ka çështje më pak serioze për të luftuar dhe arsye më pak serioze që do t’ju bëjnë të ndaheni.

Por ky konstatim nuk është i vetmi që u zbulua gjatë studimit. Profesorët gjithashtu zbuluan se ka disa gjëra që mund t’ju ndihmojnë të qëndroni së bashku.

Ata që preferojnë të festojnë vetëm sa divorcohen më shpesh

© Depositphotos.com

Ja se çfarë ndodh, një martesë e shtrenjtë nuk është e njëjtë me një martesë të madhe. Hulumtimi konfirmon se çiftet, dasma e të cilëve kishte më shumë se 200 mysafirë priren të qëndronin së bashku, në krahasim me ata që e festuan vetëm këtë ditë.

Një muaj mjalti mund ta bëjë bashkimin tuaj të zgjasë

© Duplex / Miramax Films © officiallyquigley / Instagram

Dhe nëse nuk dëshiron të keni shumë njerëz përreth, thjesht mund të investoni në një muaj mjalti. Një pushim i bukur duket se i shton një bashkim të gjatë – çiftet që vendosën të përjetojnë aventura së bashku ishin 59% më të predispozuar të kishin një martesë të suksesshme.