“Gratë duan një burrë me mundësi, pamja jote është e rëndësishme…”/ 15 Këshillat e Çdo Babai për të Birin

©shutterstock

Me kohën ndryshojnë edhe këshillat.

Disa janë me fat që ta kenë prezencën atërore pothuajse në të gjithë rrugëtimin e tyre në këtë botë e disa të tjerë për një kohë më të shkurtër ndoshta, e të tjerë ndoshta pak fare.

Sidoqoftë, djemtë kanë nevojë për këshillat e babait që të rritet si një burrë që meriton respekt e vlerësim.

Ndaj ne kemi zgjedhur disa prej atyre këshillave që çdo baba do të donte t’ia thoshte të birit.

Familja jote është biznesi më i rëndësishëm që do të drejtosh ndonjëherë

Bizneset e suksesshme kanë një vizion. Ato kanë një mision dhe vlera. Ju kurrë nuk dëshironit të fillonit një biznes pa zell dhe pa qëllim. Dhe kurrë nuk do të fillonit pa partnerin e duhur. Pse do të ishte ndryshe me familjen juaj?

E vërteta është virtyti më i lartë

E vërteta është objektive. Ekzistojnë ligje të natyrës dhe rregulla për jetën. Suksesi nuk është një aksident, është një algoritëm. Nëse preferon një version subjektiv të së vërtetës, përfundimisht do të gënjesh veten. Kërkoje të vërtetën, gjithmonë thuajeni atë, dhe mbrojeni fort.

Merrni këshilla në mënyrë selektive

Shumica e këshillave janë të këqija. Njerëzit japin këshilla pa kursim për tema për të cilat dinë pak. Ose ata do të përdorimin metodën e pasqyrimit, duke ju thënë atë se çfarë do të dëshironit të dëgjonit. Por herë pas here do të gjeni dikë që ka vërtet atë që dëshironi. Kjo është këshilla për të dëgjuar.

Asnjëherë mos u ankoni

Nuk ka asgjë më të mëshirshme se një njeri që ankohet. Kur diçka nuk shkon sipas mënyrës suaj, bëjani vetes këtë pyetje: “A kam fuqi ta ndryshoj atë?” Nëse po, merrni masa për ta ndryshuar atë. Nëse jo, prano situatën tënde dhe vazhdo përpara. Por asnjëherë, kurrë mos u anko.

Familjariteti krijon nënçmim

Njerëzit lodhen dhe mërziten nga sjelljet që mund t’i parashikojnë. Kjo lodhje çon në mërzi, dhe mërzia është një hap larg nga inati. Mos u bëj i thjeshtë dhe mos ji i parregullt. Por kënaquni me pak mister herë pas here. Bashkëmoshatarët tuaj do t’ju falënderojnë.

Asnjëherë mos u justifikoni

Justifikimet janë të kollajta, prandaj të gjithë i kanë të gatshme. Marrja e përgjegjësisë është e vështirë. Të shikosh veten në mënyrë objektive dhe të zotërosh të metat e tua është një paraqitje e përulësisë që shumica e burrave nuk e zotërojnë kurrë. Dhe kjo është pikërisht arsyeja pse ju duhet ta bëni atë.

Asnjëherë mos bëni thashetheme

Një burrë nuk bën thashetheme. Një burrë nuk i beson një burri tjetër që bën thashetheme. Nëse dikush është i kënaqur të flasë hapur për punët private të një tjetri, ai do të ishte i qetë të bëjë të njëjtën gjë edhe për ty. Ik larg thashethemexhinjve. Reputacioni juaj varet nga kjo.

Mirënjohja është një veprim

Mirënjohja nuk është një lakmi. Është një teknikë njohëse e veprueshme që mund të përdorni për të përmirësuar lumturinë tuaj. Tregojuni njerëzve në jetën tuaj se jeni mirënjohës për ta. Tregoju atyre. Shprehni mirënjohjen tuaj për jetën tuaj me mendime, fjalë dhe vepra. Çdo ditë.

Njerëzit nuk janë të interesuar për problemet tuaja

Nëse keni prindër të pranishëm dhe të afërm, ndani pengesat tuaja me ta. Një vëlla ose mik i dashur do ta bënte gjithashtu. Gjeni burra të aftë tek të cilët të besoni. Por, a vlen t’i thoni problemet tuaja në botën e gjerë? Me siguri do të përballeni me përbuzje.

Mos e humb kohën e qetë

Jeta do ju shfaqë vështirësi. Kur gjërat janë të qeta, përdoreni atë kohë me mençuri. Përgatituni, krijoni, mësoni, ndërtoni veten tuaj. Mblidhni atë që do t’ju duhet për të tejkaluar dimrin. Edhe nëse nuk do të krijohen rrathanat, ti bie në nivelin e përgatitjes tënde.

Gratë duan një burrë me mundësi

Gratë duan një burrë me vlera shoqërore me një mision përpara vetes, i cili ka të ngjarë të përmbushë ambiciet dhe aftësitë e tij. Ajo dëshiron një burrë i cili mund të ketë këdo, por dëshiron pikërisht atë. A doni të dini se si t’i tërhiqni gratë? Filloni duke u bërë ky lloj burri.

Pamja jote është e rëndësishme

Qëndrimi juaj trupor është përshtypja juaj e parë. Forma e trupit tuaj është e dyta. Ajo që keni veshur është e treta juaj. Mos dëgjoni kur njerëzit thonë “vlen vetëm ajo që ka brenda”. Pamja jote do të hapë dyert për ty, vlerat tuaja do t’ju çojnë përtej pragut.

Bëni atë që thoni

Ti je aq i mirë sa ç’janë fjalët tuaja. Një burrë që thotë se do të bëjë një gjë dhe nuk e realizon kurrë nuk do të ketë respektin e burrave të tjerë të vlefshëm. Nëse nuk mund të realizoni, mos e premtoni. Nëse nuk jeni të sigurt, caktojini pritshmëritë në mënyrë të përshtatshme. Sipas premtimit gjithmonë.

Ju jeni rrethi juaj

Lidhjet tuaja flasin më fort se veprimet tuaja. Asgjë nuk të zhvlerëson më shumë në sytë e publikut të gjerë sesa rrethi i keq i një shoqërie të keqe. Ju jeni mesatarja e pesë miqve tuaj më të ngushtë. Dhe njerëzit e tjerë do të vërejnë se kush janë ata, unë e ta garantoj këtë.

Ju merrni atë që kërkoni

Nëse nuk e kërkoni, nuk do ta merrni kurrë. Avokoni për veten tuaj, ose nuk do të merrni kurrë atë që dëshironi, aq më pak atë që meritoni. “Kërkoni dhe do t’ju jepet.” Bota u jep me mirësjellje guximtarëve, por një gojë e mbyllur nuk ushqehet.