Gratë e Forta Nuk Vazhdojnë t’i Respektojnë Disa Standarte dhe Rregulla Boshe

Gratë u përmbahen disa prej standardeve më të çmendura në pothuajse çdo vend të botës.

Ju duhet të silleni sipas një mënyre të caktuar, të veproni në një mënyrë të caktuar, të mendoni në një mënyrë të caktuar, të punoni në një mënyrë të caktuar, të argëtoheni në një mënyrë të caktuar dhe të qëndroni në krye të të gjitha rregullave, ndyshe nga burrat që nuk u duhet ta bëjnë këtë. Pse?

Ka shumë arsye që ne nuk do t’i shpjegojmë tani. Zonja, është koha që ju të ndaloni dhe të mos i jepni më rëndësi të gjithë kësaj marrëzie për të cilën ju është thënë se duhet të merakoseni.

Është koha që ju të filloni të vallëzoni në melodinë tuaj dhe t’i bëni gjërat sipas mënyrës tuaj. Shumica e gjërave për të cilat ju është thënë se duhet të kujdeseni, në të vërtetë nuk duhet ta bëni.

Çfarë e bën jetën më të këndshme për gratë e forta në krahasim me një person mesatar?

Ato as që duan t’ia dinë për gjërat e vogla.

Ato e dinë se çfarë është me të vërtetë e rëndësishme në jetë. Ato e rrokin ditën dhe e jetojnë jetën me pozitivitet dhe pasion.

A dëshironi të jeni një grua e fortë? Lexoni listën tonë të këshillave për të mësuar se si të ndaloni së shqetësuari për gjërat e vogla dhe të bëni një jetë më të përmbushur dhe të suksesshme.

Ne do të paraqesim një listë të gjërave për të cilat nuk keni përse të shqetësoheni më. Disa prej tyre mund të jenë të vështira për t’u ndjekur. Por na dëgjoni gjithsesi.

Ndaloni së intetresuari për ish-in tuaj.

Kjo është një e vështirë. Është e vështirë të shërosh veten emocionalisht pas ndarjes me dikë që me siguri e keni dashur thellësisht në një moment të caktuar.

Por kur marrëdhënia ka përfunduar, është koha që të ndaloni së interesuari për ish-in tuaj. Problemet e tij ose të saj, dramat, problemet financiare ose çfarëdo tjetër.

Edhe nëse vendosni të mbeteni miq me ish-in tuaj, kjo nuk do të thotë që ju duhet të mbani sërish peshën e dramës së tyre. Kështu që merreni veten me të mirë. Ndaloni së shqetësuari për ish-in tuaj.

Ndaloni së shqetësuari për modën.

Nëntë herë nga dhjetë veshja e femrave është një gjë e komplikuar dhe qesharake.

Paksa pa lidhje, por sa çmenduri është që pantallonat e grave janë bërë me xhepa më të vegjël për t’i detyruar të blejnë çanta? Çfarë humbjeje. Por më mirë le të ndërrojmë temë.

Zonja, është koha që ne të ndalojmë së shqetësuari për zgjedhjet e modës së ditës. Kujt i intereson? Sinqerisht.

Lini mënjanë një bluzë që keni blerë në dyqan, një palë xhinse, dhe një triko dhe ja ku u sistemuat për disa ditë të vitit. Ju nuk keni nevojë të shpenzoni energji duke menduar për të tilla gjëra.

Dhe sinqerisht, mos u lodhni për të vendosur kozmetikë ose ndonjë gjë tjetër. E gjitha natyrale është diçka e mrekullueshme.

Hillary Clinton u shfaq edhe pa makijazh si Sekretare e Shtetit dhe dukej shumë mirë. Ju ndoshta nuk keni nevojë të bëheni kukulla për të shkuar në një dyqan ushqimor.

Ndaloni së shqetësuari mbi etikën e statusit “zonjë”.

Nuk janë më vitet 1700.

Të gjitha këto kërkesa të sjellshme, për zonja, që burrat përpiqen t’ju drejtojnë kanë marrë fund. Ju mund të lëshoni gazra. Mund të dromësini. Ju nuk keni pse të depiloni sqetullat dhe këmbët tuaja. Ju mund të vishni pantallona të ngushta ose funde, ose pantallona të gjera, apo pantallona të shkurtra ose asgjë, nuk ka rëndësi.

Standardet për sjelljen ndaj grave janë absolutisht qesharake. Nëse burrat nuk kanë nevojë të depilojnë këmbët dhe sqetullat, as ju nuk keni përse ta bëni nëse nuk dëshironi. Nuk është diçka e shpifur.

Nëse është diçka e keqe, atëherë pse dreqin trupi juaj rrit qime atje? Dhe nëse një djalë nuk dëshiron të jetë me ju sepse keni sqetulla të padepiluara, urojini atij fatin në tregun e takimeve dhe vazhdoni përpara.

Ndaloni së shqetësuari për gabimet tuaja.

Mendimet ndërhyrës mund të jenë me të vërtetë lodhëse. A keni qenë ndonjëherë duke bërë dush dhe ju janë shfaqur në mendje disa gabime masive të së kaluarës duke mos ju lënë të qeta?

Ndaloni së shqetsuari për këtë. Mos u shqetësoni për gabimet tuaja.

Nëse gabimet tuaja nuk ishin aq të këqija sa të vazhdojnë t’ju përndjekin, ato me siguri nuk janë aq të këqija sa ju i bëni ato.

Mos ma merrni për keq. Unë nuk jam duke thënë se ju jeni të shkëlqyeshëme, pavarësisht gabimeve që keni bërë.

Nëse keni bërë disa gabime të mëdha dhe nuk jeni shqetësuar të mësoni prej tyre dhe të rriteni si një person, shanset janë që nuk jeni me të vërtetë të shkëlqyeshme si person.

Më vjen keq. Por nëse keni marrë kohën për të mësuar dhe t’u “rritur”, ndaloni së shqetësuari për gabimet e vjetra.

Ndaloni së shqetësuari për miqt e dyshimtë.

Dikush më tha njëherë “nuk mund të prishesh me miqtë e tu”. Më thoni kush?

Jam shkëputur me kaq shumë miq të mi. Arrijmë në një pikë ku, kur kemi një mik toksik, thjesht nuk mund të vazhdojmë më.

Një mik që thotë gjëra për ty pas shpinës nuk është miku yt. Një mik i cili zë një të dashur të ri dhe nuk ju flet më kurrë nuk ishte shoku juaj – kështu që mos iu ktheni atyre vetëm kur të jenë përsëri vetëm.

Një mik që të tradhëton me të dashurin tënd nuk është miku yt. Hidhni miqtë tuaj hileqarë. Do të më falënderoni më vonë.

Ndaloni së munduari për t’u përshtatur.

E gjithë bota nuk është shkollë e mesme. Ndaloni së shqetësuari për t’u bërë pjesë e “grupit”.

Nëse po e lexoni këtë dhe jeni në shkollë të mesme, zbatohet po e njëjta këshilla zbatohen. Përgjatë kësaj liste do të shihni një meme të përsëritur: bëhuni ata që jeni dhe lini njerëzit e vërtetë në këtë botë të vijnë tek ju.

Mos pretendoni të jeni diçka që nuk jeni në mënyrë që të bëni miq dhe të tërhiqni njerëz tek vetja. Ose mendoni për këtë në këtë mënyrë, nëse jeni i rremë, do të tërhiqni të rremë.

Nëse po pretendoni të jeni diçka që nuk jeni, do të tërhiqni vetëm njerëz që pretendojnë të jenë diçka që nuk janë shumë.

Dhe personi që jeni në të vërtetë del në pah me kalimin e kohës, kështu që edhe nëse akti juaj sillte njerëz të vërtetë, ata nuk do të pëlqejnë të zbulojnë se ishte një aktrim i tërë.

Ndaloni së shqetësuari për gjëra që nuk mund t’i kontrolloni.

Ka një thënie për këtë që thotë se “jeta është 10% ajo që ndodh me ty dhe 90% si reagon ndaj saj” dhe edhe pse më dhemb shumë ta them, kjo është e vërtetë.

Gjërat që ju ndodhin kryesisht nuk janë në dorën tuaj. Të shqetësoheni për këtë është një keqpërdorim i kohës dhe energjisë tuaj.

Është e vështirë të arrish veten në një pikë ku të jesh gati pothuajse në çdo kohë për çdo gjë që mund të ndodhë, por në këtë ditë dhe moshë, gratë veçanërisht duhet të jenë të mprehta dhe të vetëdijshme dhe të përgatitura për të marrë përsipër ndonjë gjë.

Prandaj ndaloni të shqetësoheni për këtë dhe filloni të përgatiteni për mënyrën se si reagoni ndaj gjërave që nuk mund t’i kontrolloni.

Mjaft u shqetësuat për statusin tuaj.

Gratë nuk duhet të shqetësohen për atë se çfarë statusi tregojnë aksesorët e tyre. Dreqin, edhe burrat mund të futen këtu.

Zonja dhe zotërinj, nuk keni pse të vërtetoni vlerën tuaj përmes simboleve të statusit, si unaza, makina luksoze, rroba firmato dhe çanta të personalizuara. Këto sende nuk kanë rëndësi. Nuk janë të vërteta.

Një çantë Gucci është thjesht një çantë. Kujt i intereson? Është vendi ku vendosni tamponat, portofolin dhe gjëra të tjera. Nuk është aq e rëndësishme. Mos e trego statusin tënd me të. Tregojeni veten me atë që dini. Tregojeni veten me atë se ku ke qenë.

Aventurat që keni kaluar. Njerëzit që keni takuar. Përvojat që keni pasur. Personi që jeni në brendësi është shumë më interesant se çdo simbol i statusit që mund të duket nga jashtë.

Dhe përveç kësaj, është shumë më argëtuese të visheni, të udhëtoni dhe të bëni gjithçka që dëshironi në vend që të mendoni se çfarë njerëzit e tjerë mendojnë se duhet të bëni.

Mjaft u shqetësuat për marrëdhëniet toksike.

Njerëzit mund të pafytyrë të tillë. Dhe një gjë e tillë nuk mund të injorohet në jetë.

Pothuajse çdo grua mund t’ju tregojë për një kohë kur njëra nga shoqet e tyre fliste pas shpine për të, u bëri disa padrejtësi dhe thjesht nuk ishte një shoqe shumë e mirë. Këto gjëra ndodhin.

Para së gjithash, mos e ulni në nivelin e tyre. Kjo është ajo që mbretëreshat e dramës duan që ju të bëni; t’i ndihmoni ato të krijojnë më shumë drama. Ndërpritini këto gjëra.

Këto gra nuk janë miqtë tuaj, dhe ju nuk mund të mbani miqësi  duke u treguar po aq të këqija sa janë ato.

Kur largoheni nga njerëzit toksikë dhe i hidhni pas miqtë tuaj toksikë, jo vetëm që çliroheni nga ndikimi i tyre, por ju zvogëloni ndikimin e tyre.

Dhe kjo është ajo që këto gra duan më shumë se gjithçka tjetër. Lërini ato pas.

Ndaloni së shqetësuari për imazhin tuaj.

Kam njohur kaq shumë gra, veçanërisht gra në të 20-tat, të cilat mendojnë se duhet të jenë diçka super specifike, në mënyrë që të bëhen pjesë e “habitatit” që dëshirojnë.

Unë kam njohur gra qesharake që përpiqen të jenë si Zooey Deschanel dhe gra të ashpra që përpiqen të jenë Sarah Connor nga filmi i dytë “Terminator”.

Ja një ide e re: mbase thjesht të jesh gruaja që je. Është shekulli 21; nuk keni pse të pretendoni të jeni në një mënyrë e caktuar për të marrë vlefshmëri në shoqëri.

Hej zot, madje nuk të duhet asnjë lloj vlefshmërie. Thjesht bëhu vetvetja. Nëse dikush e ka problem këtë, harrojini këto persona.

Mund të jetë e vështirë të gjeni rrugën për jetën, veçanërisht kur jeni të rinj, por mos u mundoni të jeni ato që nuk jeni

Mos u shqetësoni me imazhin tuaj. Krijoni imazhin tuaj. Udhëhiqni rrugën tuaj.

Ndaloni së shqetësuari për atë që mendojnë njerëzit e tjerë.

Ju jeni në drejtim të jetës suaj. Nëse kaloni kohë duke u shqetësuar për mendimet e të tjerëve, mund të humbni gjurmët e asaj që ju bën të lumtur dhe çfarë do të thotë suksesi për ju.

Mos bëni ndryshime bazuar në gjykimet që bëjnë njerëzit e tjerë për stilin e jetesës tuaj. E vetmja kohë kur duhet të rishikoni mënyrën se si jetoni jetën tuaj është nëse ndiheni të pakënaqur me veten.

Ndaloni së shqetësuari për të qenë perfektë gjatë gjithë kohës.

Të gjithë bëjnë gabime. Është një pjesë e gjendjes njerëzore. Dallimi midis një gruaje të fortë dhe një mesatare është të kuptoni se si është të mësosh duke ecur përpara.

Në fakt, të bërit gabime është shpesh mënyra më e mirë për të mësuar diçka të re dhe për t’u përmirësuar. Të zotërosh dhe të pranosh kur gabon është një shenjë e sigurt që je një grua e fortë.

Mjaft u shqetësuar se keni ngelur beqare.

Të jesh vetëm kur të gjithë rreth jush duket se janë bashkuar mund të jenë irrituese dhe izoluese. Sidoqoftë, nuk do të thotë që ju duhet të krijoni një marrëdhënie më pak sesa përmbushëse.

Merrni kohën tuaj dhe mos u vendosni. Përqendrohuni së pari dhe sigurohuni që kushdo që zgjidhni të lidhni marrëdhënie me të ju respekton dhe ju admiron si grua e fortë që jeni.

Ndaloni së shqetësuari për të treguar veten në shtrat.

Ju dhe partneri juaj duhet të jeni në të njëjtën faqe kur bëhet fjalë për atë që ju bën të lumtur në shtrat.

Ndonjëherë, partneri juaj nuk do të dijë se çfarë të bëjë; në mënyrë që të keni përvojë më të përmbushur, do të thotë që ju duhet të merrni drejtimin – dhe kjo është në rregull.

Por mos kini frikë të merrni përsipër situatën për t’u siguruar që të kënaqeni dhe të keni përvojë më të mirë! Kjo ka të bëjë me ju.

Interesohun për shëndetin tuaj.

Ka shumë njerëz atje që duket se mendojnë se ju keni përgjegjësinë për të qenë të lumtur vetë pa marrë parasysh se çfarë, dhe është përgjegjësia e botës të përqafoni se kush jeni.

Unë personalisht mendoj se dashuria për veten është e mirë por vetëdija është gjithashtu e rëndësishme. Sidomos nëse jeni të reja, nëse po merrni vendime të këqija për shëndetin tuaj, ndaloni.

Nëse jeni duke pirë më tepër se sa duhet çdo fundjavë, jepini fund. Duajeni më shumë trupin tuaj, dhe do ta falenderoni veten më vonë.

E njëjta gjë vlen edhe për pirjen e duhanit. E njëjta gjë vlen për mungesen e ushtrimeve. E njëjta gjë vlen për të ngrënit çfarëdo që ju vjen në mendje. E njëjta gjë vlen edhe për mbipeshën. Do ta them. Ky reagim kundër “turpërimit të të shëndoshëve” është me vend.

Nëse jeni i/e dhjamosur, nuk duhet të ndjeni turp. Por nëse po qani për sharmin e dhjamit sepse fëmijët ju ngulin sytë dhe ju duhet të blini dy vende në aeroplan për shkak se sa i madh jeni, duhet të keni turp.

Unë do t’ju them se çfarë do të thotë çdo mjek i trajnuar mirë: nëse jeni mbipeshë sepse hani shumë, humbni ca peshë. Kujdesuni për shëndetin tuaj!