Këshilla Inteligjente që ju Mësojnë t’i Lexoni Njerëzit si Libra të Hapur!

©depositphotos

Me siguri e keni menduar ndonjëherë se si do të ishin gjërat nëse do të mund t’i lexonit mendjet e njerëzve të tjerë.

Disa njerëz përdorin intuitën e tyre për këtë, por nëse nuk jeni dhe aq perceptues, mbetet vetëm një zgjidhje: të mësoni të lexoni gjuhën e trupit të njerëzve.

Është e ditur se ne  marrim mbi 55% të informacionit nëpërmjet komunikimit joverbal. Allan Pease, një ekspert i gjuhës australiane, shkroi për këtë.

Mimikat, gjestet dhe lëvizjet e tjera të trupit mund të demaskojnë një person dhe t’ju thonë se çfarë ata me të vërtetë mendojnë apo ndjejnë.

Ne ju ftojmë t’i kushtoni vëmendje sinjaleve që njerëzit e tjerë na dërgojnë pa e kuptuar.

Mbyllja e syve

Nëse një person po flet me ju dhe po mbyll sytë, ju duhet të dini se po përpiqet të fshihet nga bota e jashtme.

Një gjë e rëndësishme për të mbajtur mend: kjo nuk do të thotë se personi ka frikë nga ju. Përkundrazi, po përpiqet të largohen prej jush, sepse mund të jetë lodhur nga ju.

Dhe nëse i mbyllin sytë, ju largohuni të parët!

Mbulimi i gojës me dorë

Kjo na kujton fëmijërinë. A e mbani mend kur e mbulonit gojën kur nuk dëshironit të thonit diçka?

Kjo ndodh edhe në jetën e të rriturve. Disa gishta, një pëllëmbë, apo edhe një grusht pranë gojës na ndihmon të mos i lëshojmë fjalët që nuk duam të themi.

Ndonjëherë ky gjest maskohet me kollitje të rreme.

Kafshimi i krahëve të syzeve

Nëse ju shikoni një person që po kafshon krahët e syzeve mundohuni ta mbështetni ose ti sillni humorin.

Ata janë të shqetësuar për diçka në një nivel të nënndërgjegjeshëm. Ata po përpiqen të ndihen të sigurt sikur ishin kur ushqeheshin nga nëna e tyre me gji.

Meqë ra fjala, një laps, një stilolaps, një cigare, madje edhe çamçakëz në gojë mund të tregojnë të njëjtën gjë.

Paraqitja në fytyrë

Në përgjithësi, ky gjest përdoret për tërheqjen e njerëzve të seksit të kundërt. Kur vendosim duart poshtë mjekrës, ne paraqesim fytyrat tona sikur po përpiqemi të themi, “Kjo jam unë. Ju mund të shijoni sa të dëshironi. “

Burrat duhet ta mësojnë këtë gjest për të gjetur momentin dhe për të dhënë një kompliment në kohën e duhur.

Fërkimi i mjekrës

Kjo është ajo që njerëzit bëjnë kur ata po përpiqen të marrin një vendim. Ata mund të shikojnë poshtë, lart, anash … ose kudo. Ata as që mund ta dinë se çfarë po shikojnë, sepse ata kanë rënë në mendime.

Krahë të kryqëzuar

Ky është një nga gjestet më të njohura. Nuk është çudi që shumë njerëz ndjehen shumërehat në këtë pozicion – i ndihmon ata të mbyllen nga njerëzit e tjerë.

Ne shpesh e përdorim këtë gjest kur jemi të acaruar për shkak të diçkaje. Krahët e kryqëzuara janë një shenjë e qartë se një person nuk ndihet mirë për diçka.

Rregullimi i paraqitjes

A pranoni që ky pozicion është më i hapur? Kur një grua dëshiron që një mashkull ta pëlqejë, ajo përpiqet ta paraqesë veten në mënyrën më të mirë të mundshme.

Ajo e drejton shpinën për të nxjerrë në pah gjoksin e saj dhe gjithashtu mund të kryqëzojë këmbët. Duart e bashkuara të vendosura poshtë janë sinjal i një vëmendje dhe interesimi të madh për një person.

Përkulja përpara

Kur njerëzve u pëlqen dikush dhe duan të kontaktojnë me ta, ata zakonisht përkulen përpara. Në këtë pozicion, këmbët mund të jenë të palëvizshme, por trupi ecën përpara në mënyrë intuitive.

Shtrirja prapa

Nëse dikush mbështet në pjesën e pasme të karriges së tyre, ata tregojnë se janë të lodhur nga biseda. Ndoshta ndihen në parehati në prani të personit tjetër.

Lëkundjet nga thembrat në majë të gishtërinjëve

Po, jo vetëm fëmijët e bëjnë këtë. Kjo tregon që një person ndihet i shqetësuar për diçka.

Fërkimi i duarve

Besohet se duart transmetojnë atë që koka po mendon. Fërkimi i duarve së bashku zakonisht do të thotë se një person ka një ndjenjë pozitive për diçka. Ata janë me shpresë. Ne e bëjmë këtë kur po mendojmë për disa përfitime që vijnë në të ardhmen.

Shtrëngimi i duarve “doreza”

Nëse një person e kap kyçin e dorës suaj me dorën e tyre të lirë, ata po tregojnë se mund të besohen.

Shtrëngim duarsh me njërën pëllëmbë mbi shpinën e dorës suaj

Një pëllëmbë sipër dorës së dikujt tjetër tregon që një person ndjen dashamirësi. Por kjo është e vërtetë vetëm nëse një person e bën atë në çast.

Megjithatë, nëse e keni mbajtur shtrëngimin e dorës për disa kohë dhe vetëm atëherë personi tjetër e ka vënë dorën në krye, kjo mund të jetë një shenjë që ata duan t’ju tregojnë se kush është përgjegjësi këtu.

Shtrëngim duarsh me njërën pëllëmbë përballë dyshemesë

Nëse e mbani dorën e dikujt nga poshtë, doni t’u tregoni atyre se jeni gati t’i ndihmoni.

Shtrëngim duarsh me një prekje

Njerëzit ndonjëherë i prekin të tjerët me duart e tyre të lira. Ata mund të prekin në parakrah, bërryl, ose mbrapa. Një pushtim i tillë i hapësirës private do të thotë që një person nuk ka komunikim. Sa më afër bustit të jetë prekja, aq më shumë personi ka nevojë për shoqëri.

Rregullimi i kollares

Kuptimi i këtij gjesti varet nga situata. Nëse një njeri e bën këtë pranë një gruaje të bukur, kjo ndoshta do të thotë që ai e pëlqen atë. Megjithatë, ky gjest mund të tregojë gjithashtu se një person nuk ndihet rehat. Ndoshta ai gënjeu ose thjesht dëshiron të largohet nga kudo që ai është tani.

Mbledhja e fijeve të flokëve që as që janë aty

Ky është një gjest i ashtuquajtur zhvendosjeje. Njerëzit shpesh e përdorin atë për të shprehur se nuk pajtohen me diçka, por nuk duan ta thonë atë. Me fjalë të tjera, ata nuk e shprehin qartë mendimin e tyre, por definitivisht nuk pajtohen me diçka.

Vendosja e këmbëve mbi tavolinë

Një gjest i tillë mund të shprehë shumë gjëra: sjellje të këqija, mosrespektim, përpjekje për të treguar se kush është bosi, apo edhe që personi kujdeset vetë për shëndetin e tij.

Psikologët besojnë se nëse ndiheni rehat në këtë pozicion, nuk duhet të qëndroni në këtë mënyrë kudo, por në shtëpi.

Qëndrimi në një karrige të kthyer mbrapsht

Një karrige nuk është një kalë dhe edhe pse pjesa mbrapa e saj ngjan një mburoje, ajo shërben një qëllimi të ndryshëm. Shumë njerëz inatosen kur të tjerët ulen kështu, sepse ata e ndjejnë agresionin në mënyrë intuitive.

Ky pozicion është i popullarizuar në mesin e njerëzve dominues. Nëse nuk doni të dukeni të dobët, qëndroni në këmbë ndërsa ata ulen në këtë mënyrë.

Loja me këpucë

Këmbët e kryqëzuara janë një nga pozicionet më tërheqëse të femrave. Dhe nëse një grua po luan me këpucën e saj, ajo po përpiqet të tërheqë vëmendjen ndaj këmbëve të saj. Ky gjest tregon se një grua është e qetë dhe e relaksuar. Kjo është një lloj drite jeshile për një mashkull.

Kontakti me sy

Sytë janë dritarja e shpirtit dhe gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të komunikuar. Ju mund të lexoni të gjitha ndjenjat dhe emocionet e një personi në sytë e tyre.

Të dashuruarit e shohin njëri-tjetrin në sy, duke shpresuar që të shohin që bebëzat të bëhen më të mëdha. Në fakt, është shumë e lehtë të vërehet, sepse bebëzat mund të jenë deri në 4 herë më të mëdha në krahasim me gjendjen e tyre normale.

Meqë ra fjala, nëse një person është i zemëruar, sytë e tyre duken si rruaza sepse bebëzat bëhen shumë të vogla.