“Mendoja se gjëja më e keqe në jetë ishte të përfundoja vetëm, por…”/Thëniet Gjeniale të Robin Williams

Ne humbëm Robin Williams në 2014, dhe kjo plagë nuk do të shërohet kurrë. Por ajo që ne kurrë nuk do të humbasim është talenti i tij, zgjuarsia e tij, dhe sensi i tij i humorit dhe numri i madh i personazheve të paharrueshme që ai portretizoi në filmat e tij.

Nuk do të ndalojmë kurrë së admiruari Robin Williams dhe gjenialitetin e tij dhe sot duam të kujtojmë disa mësime të çmuara të jetës nga aktori ynë dhe karakteret e tij në filma.

© J. Vespa / Getty Images

Zgjidhni njerëzit e duhur.

“Mendoja se gjëja më e keqe në jetë ishte të përfundoja vetëm. Nuk eshte. Gjëja më e keqe në jetë është të përfundosh me njerëz që të bëjnë të ndihesh vetëm ”.

Mësoni të shihni se çfarë fshihet pas buzëqeshjes së dikujt.

“Unë mendoj se njerëzit më të trishtuar gjithmonë përpiqen për të lumturuar njerëzit e tjerë, sepse ata e dinë se si është të ndjehesh absolutisht i pavlerë dhe nuk duan që dikush tjetër të ndjehet i tillë.”

Pas çdo fatkeqësie ka një mësim të vlefshëm për jetën.

“Do të keni kohë të këqija, por ato gjithmonë do t’ju zgjojnë ndërgjegjen ndaj gjërave që nuk u kushtonit vëmendje.”

© Images Press / Getty Images

Dëgjoni më parë kritikat tuaja.

“Është e vështirë kur lexon një artikull që thotë gjëra të këqija për ju. Është sikur dikush po ju ngul një thikë drejt e në zemër. Por unë jam kritiku më i ashpër i punës sime “.

Lërini shqetësimet.

“Ju lutem, mos u shqetësoni aq shumë. Sepse në fund të fundit, askush prej nesh nuk ka shumë kohë në këtë Tokë.

Jeta fillon kur mbush 50 vjeç.

“Kam pasur krizën time të moshës së mesme kur isha rreth 30 vjeç, kështu që e kalova. Por kur arrita 50, mendoja: ‘Sa super’. Ndiheni, fjalë për fjalë, si në fillimet e jetës suaj. Gjërat po shkojnë mirë dhe ju keni arritur në pikën kur jeta nuk është më një luftë. “

© HBO

Ndonjëherë, vendimi i duhur vlen sa njëqind gabime.

“Ajo që është e drejtë është ajo që mbetet nëse bëni gjithçka tjetër gabim.”

Mos u pendoni për zgjedhjet tuaja.

“Ndonjëherë për gjëra që kam bërë, filma që nuk kanë rezultuar shumë të mirë – unë i them vetes,” Pse e bëre atë? “Por në fund të fundit, unë nuk mund të pendohem për ta, sepse kam takuar njerëz të mahnitshëm. Gjithmonë kishte diçka që ia vlente ”.

Askush nuk është i përsosur, por ne mund të jemi të përsosur për njëri-tjetrin.

“Ju nuk jeni perfekt dhe ja ku po ju them: as ajo vajza që keni takuar, as ajo nuk është perfekte. Por çështja është nëse jeni të përsosur apo jo për njëri-tjetrin. “

Mos kini frikë të bëni pushim dhe rikarikoni bateritë tuaja.

“Ju keni atë idenë që më mirë të vazhdoni të punoni përndryshe njerëzit do t’ju harrojnë. Dhe kjo është e rrezikshme. Dhe atëherë ti kupton që , jo, në të vërtetë nëse bëj pushim, njerëzit mund të jenë më të interesuar për mua. “

Trajnoni imagjinatën tuaj.

“Imagjinata funksionon më vete. Jam rritur si një fëmijë i vetëm, kështu që imagjinata ishte një domosdoshmëri, si një mekanizëm mbijetese. ”

Vlerësoni çfarë është me të vërtetë e rëndësishme.

“Unë nuk e di se sa vlerë kam në këtë univers, por e di se kam bërë disa njerëz më të lumtur sesa do të ishin pa mua, dhe për sa kohë që e di këtë, unë jam aq i pasur sa kurrë më parë ”.

© J. Vespa / Getty Images

Asnjëherë mos ndaloni së mësuari.

“Ka ende shumë për të mësuar dhe gjithmonë ka gjëra të shkëlqyera atje. Edhe gabimet mund të jenë të mrekullueshme. “

Flisni më shumë, shkruani më pak.

“Tweets? Këto gjëra e vrasin bisedën. Dhe njerëzit që bëjnë fotografi me telefonin e tyre ose ju regjistrojnë, ndonjëherë befasishëm, janë të frikshëm. Ata vijnë dhe fillojnë të flasin me ju, dhe ju mund të shihni dritën e kuqe në telefonin e tyre. “

Gëzoni atë që ju bën ju që jeni.

“Ju jepet vetëm një shkëndijë e vogël çmendurie. Ju nuk duhet ta humbni atë. “