Neuroshkenca Sapo i Çuditi të Gjithë: Rekomandon Seriozisht që të Shihni Bregun e Detit çdo Ditë

Ne të gjithë e dimë se kalimi i kohës jashtë në natyrë është i mirë për ju në të dy nivelet fizike dhe mendore, por përfitimet e kohës së shpenzuar në mënyrë specifike në plazh sapo janë zbuluar.

Kjo ndjenjë e pabesueshme e paqes dhe qetësisë që përjetoni në plazh tani është duke u referuar si “Hapësira Blu”.

Kështu e kanë quajtur shkencëtarët efektin që kombinimi i erërave dhe tingujve të ujit kanë në trurin tuaj. Hapësira blu është e mjaftueshme për t’ju bërë të ndiheni mirë në një mënyrë hipnotike.

Kur vëreni se sa i relaksuar ndjeheni në plazh, nuk është vetëm në kokën tuaj. Shkenca thotë se është një ndryshim në mënyrën se si truri juaj reagon ndaj mjedisit të tij duke ju bërë të ndiheni të lumtur, të relaksuar dhe të rilindur.

Në përgjithësi, kjo hapësirë blu ju efekt në katër mënyra të ndryshme:

1. Të shkuarit në plazh zvogëlon stresin

Uji është kurimi i natyrës ndaj stresueve të jetës. Është plot me jone pozitive të natyrshme që janë të njohura për aftësinë për t’ju bërë të ndiheni mirë.

Kështu që, nëse bëni një not ose thjesht futni këmbët në ujë, të jeni të sigurtë se do të përjetoni një ndjenjë relaksimi. Ky është një përforcues i humorit të menjëhershëm që mund ta përdorim të gjithë herë pas here!

2. Plazhi rrit kreativitetin tuaj

Ndiheni sikur jeni në një gjendje kreative? Epo, shkencëtarët tani besojnë se zgjidhja për këtë është plazhi. Duke qenë në Hapësirën Blu, ju lejon të pastroni kokën nga shqetësimet dhe t’i qasni problemet ose projektet në një mënyrë më kreative.

Ngjashëm si meditimi, plazhi shkakton një ndjenjë të qetësisë që ju lejon të rregulloni çdo gjë tjetër jashtë dhe të reflektoni se për çfarë jeni duke kërkuar të përqëndroheni.

3. Shkuarja në plazh mund të ndihmojë në uljen e ndjenjave depresive

Ashtu si efektet që plazhi ka në ndjenjat e stresit dhe rrugët kreative, plazhi gjithashtu siguron një lehtësim për ndjenjat depresive. Tingujt hipnotikë të valëve në kombinim me pamjen dhe erërat e plazhit mund t’a bëjnë hapësirën meditative.

Nga ana tjetër, ju mund të pastroni mendjen tuaj dhe të reflektoni mbi jetën në një hapësirë të sigurt, larg nga kaosi i jetës tuaj të përditshme.

4. Në përgjithësi, koha e shpenzuar në plazh do të ndryshojë perspektivën tuaj në jetë

Dhe kjo perspektivë do të ndryshojë për mirë! Natyra në përgjithësi ka qenë gjithmonë një faktor në jetën e shëndetshme e të lumtur, por plazhi në veçanti është shumë i mirë për shpirtin.

Ndaj, merrni kremin e diellit dhe palnifikoni një piknik, sepse është koha për të shkuar në plazh!