Një Teknikë e Thjeshtë për të Zbuluar çdo Gënjeshtar me Pyetjen e Duhur

© Lie to Me / Imagine Television

Është acaruese të dyshosh se dikush po të gënjen sy për sy, por për fat të mirë, mund të vëresh një gënjeshtar në sekonda me një pyetje të thjeshtë. Ata as nuk do ta kuptojnë se ju po vendosni një kurth për ta dhe ju do të mund të shihni se me kë keni të bëni në të vërtetë.

Ne do t’ju pajisim sot me një teknikë për të identifikuar se sa të ndershëm janë njerëzit.

Arti i teknikës

© Catch Me If You Can / DreamWorks

Ky mekanizëm është një teknikë delikate për të kontrolluar se sa i vërtetë është dikush. Dr Jack Shafer, një ish-analist i sjelljes i Byrosë Federale, shpjegon se metoda konsiston në bërjen e një pyetje që ju tashmë e dini përgjigjen, për temën.

Duhet të jetë një deklaratë e rremë në mënyrë që, nëse personi pajtohet me ju, ju e dini se gënjen, dhe nëse personi nuk pajtohet, ju mund të verifikoni se ata janë të sinqertë.

© Molly’s Game / STEX Entertainment

Mundohuni të mos e përdorni shumë këtë mekanizëm pasi njerëzit mund të fillojnë ta vënë re dhe të kuptojnë qëllimet tuaja të fshehura për të identifikuar një mashtrues. Kjo do të ndihmojë për të siguruar që gënjeshtari i mundshëm të mos e kuptojë se po testohet dhe do të detyrohet të përballen me luftën e vërtetë kur të merret në pyetje.

Si ta realizoni atë:

© The Matrix Reloaded / Warner Bros.

Mund ta përdorni herë pas here, kur ndjeni se diçka nuk shkon mirë gjatë një bisede me dikë. Mundohuni të mbani qëndrimin dhe tonin tuaj, pasi një mënyrë efikase e aplikimit të mekanizmit është të siguroni që nuk ka asnjë gjurmë kërcënimi nuk fshihet pas pyetjeve tuaja dhe që ju po shijoni bisedën.

Për shembull, le të themi se po bisedoni me të dashurin e ri të motrës suaj. Ai përmend me padurim se ishte i ftuar në dasmën e Princit Harry dhe Meghan Markle. Ju e pyesni nëse ishte e shijshme ajo torta e madhe me çokollatë, kur, në të vërtetë, e dini se ishte një tortë e bardhë me vanilje e zbukuruar me lule. Nëse i dashuri thotë se shija e çokollatës ishte e mrekullueshme, do të keni një gënjeshtar para jush.

Po sikur personi të thotë të vërtetën?

© American Hustle / Columbia Pictures

Nëse personi tjetër, në të vërtetë, po thoshte të vërtetën, mos harroni ekziston gjithmonë një klauzolë arratisjeje në rast se keni gabuar në lidhje me dyshimet tuaja.

Imagjinoni që i dashuri i motrës suaj nuk e kujton tortën me çokollatë në dasmën mbretërore, por deklaroi se vanilja e zbukuruar me trëndafila të bardhë ishte tërheqëse. Atëherë do të kuptonit se ai ishte në të vërtetë në dasmën e tyre dhe se dyshimet tuaja ishin të pabazuara.

Për të dalë nga kjo situatë thjesht thoni diçka si, “Oh, unë mendova se ishte një tortë me çokollatë që është e preferuara ime”, dhe ndryshoni bisedën.

Kur të flisni për zbulimin tuaj

Të akuzosh dikë se nuk po thotë të vërtetën ose duke nënkuptuar që nuk janë duke thënë të vërtetën, mund të dëmtojnë marrëdhënien tuaj me ta, dhe aq më tepër nëse nuk ishin duke gënjyer. Për shembull, motra juaj do të zemërohej shumë me ju dhe i dashuri i saj madje mund të ofendohej.

Në vend të kësaj, provoni të bëni një bisedë private më vonë me personin që ju konsideroni të pandershëm. Ndoshta flisni me motrën tuaj më pas për të mos lejuar atë që të mendojë se ju nënkuptuat se personi i saj i zemrës nuk është aq dhe transparent. Në këtë mënyrë do të shmangni një dramë intensive dhe do t’i jepni këshillat më të mira motrës suaj ose të dashurit të saj.