Pse është e saktë të dëgjoni nënën tuaj nëse ajo thotë se nuk i pëlqen i dashuri juaj

Situata kur mendoni se mund të keni gjetur njeriun e zemrës dhe me nënën tuaj nga ana tjetër e cila  nuk e pranon atë person, mund të jetë vërtet zemëruese. Kur kjo të ndodhë, është normale të ndjeheni sikur nëna juaj nuk interesohet për lumturinë tuaj ose nuk ju kupton. Por, kur gërmoni më thellë, do të kuptoni se ajo ju do më shumë se gjithçka në këtë botë.

Ne kemi zbuluar që, në shumicën e rasteve, nëse jo të gjitha, është më mirë të dëgjoni nënën tuaj kur ajo nuk e pranon të dashurin tuaj. Ja pse:

Kur jeni i /e dashuruar, nuk mund të mendoni kthjellët

Të qenit i dashuruar mund t’ju bëjë që të merrni vendime të këqija. Është zbuluar se kur një person është i dashuruar, gjykimi i tyre mjegullohet dhe ata nuk janë në gjendje të mendojnë siç duhet. Nga ana tjetër, nënat dihet se ndajnë një lidhje më të ngushtë me vajzat e tyre dhe janë të afta të dinë kur fëmija i tyre është në rrezik.

Në vend që të grindeni, përpiquni t’i shikoni gjërat nga këndvështrimi i saj.

© Freaky Friday / Disney

Nga sjellja në jetë, tek rritja dhe deri tani nëna juaj ka qenë gjithmonë aty për ju dhe ajo vetëm dëshiron më të mirën për ju. Ajo ka frikë se nëse përfundoni me dikë të keq, i cili do t’ju ​​thyejë zemrën, kjo është arsyeja pse ajo dëshiron t’ju mbrojë.

Instinkti i një nëne është jashtëzakonisht i fuqishëm.

© Lady Bird / A24

Nëse ajo thotë se ka një ndjesi të keqe, mund të jetë të duke folur instinkti i saj si nënë, i cili dihet se nuk gabon shumicën e kohës. Për më tepër, mbani mend, nëna juaj ishte dikur edhe vetë një vajzë e re. Ajo e ka i kaluar këto gjëra në jetë, dhe kjo është arsyeja pse ajo nuk dëshiron që edhe ju të vuani po të njëjtat.

Ajo mendon se ju meritoni më shumë.

© Mamma Mia! / Universal Pictures

Për një nënë, fëmija i saj është krijimi më i çmuar në botë. Ju ndoshta nuk e dini vlerën tuaj, por mamaja juaj e di se sa e mahnitshme jeni. Arsyeja e saj për mospranimin e të dashurit tuaj mund të jetë fakti që ajo beson se meritoni më mirë.

Nëse jeni të sigurt që i dashuri juaj është i duhuri për ju, provoni të qetësoheni dhe t’i tregoni mamasë tuaj se sa i mrekullueshëm është ai dhe sa të lumtur ju bën. Nëse edhe ajo e dallon këtë akt, ajo nuk do të dojë asgjë tjetër përveç që ju të jeni të lumtur në jetën tuaj.