Psikologët Zbuluan 10 Gjërat mbi Burrat dhe Gratë që Shmangin Divorcin

Divorci është aq i zakonshëm në ditët e sotme, dhe kjo dhemb më fort po të shohim statistikat. Megjithatë, të gjithë duan të kenë një martesë të lumtur për vitet që vijnë.

Ne kemi përpiluar një listë këshillësh nga psikologët më të respektuar dhe përvojat personale të njerëzve për të shmangur gabimet dhe për të shpëtuar martesën.

Respekti i ndërsjellë

Respekti i ndërsjellë është shtylla e një martese të lumtur. Edhe kur jeni të zemëruar, shpreheni veten përmes prizmit të respektit. Respekti ju lejon të shmangni situatat ku njëri prej partnerëve mendon se gjysma tjetër po manipulon dhe po ushtron presion ndaj tyre.

Mos e krahasoni partnerin tuaj me të tjerët

Mos e krahasoni partnerin me bashkëshortët apo bashkëshortet e tjerë, sidomos me dikë në rrjetet sociale si Instagrami ose Facebook. Kjo vlen si për mendimet tuaja ashtu edhe për ato që i shpreh me zë.

Mos harroni se njerëzit shpesh zgjedhin të mos tregojnë realitetin e tyre të vërtetë, por imazhin e tyre të sajuar të jetës dhe marrëdhënieve.

Pra, kur burrat e tjerë i mbysin zonjat e tyre me buqeta, i çojnë ato në restorante të shtrenjta, ose u blejnë dhurata, është shumë e mundshme të jetë falsitet. Edhe nëse ua dhurojnë vërtetë, nuk do të thotë që ato çifte janë të lumtur.

Qëndro në formë, dhe kujdesu për veten

Gjithmonë kujdesuni për veten. Një martesë e lumtur është sinonim i një jete të mirë seksuale. Njerëzit duan të shohin se çfarë është tërheqëse. Qëndro i përshtatshëm dhe i shëndetshëm. Përfytyroni se si dukeni kur jeni përpara partnerit tuaj, madje edhe në shtëpi. Pantallonat sportive për të fshehur mbipeshën dhe bluzat e gjëra janë një minus i madh.

Një trup i ndërtuar mirë dhe jo i superpalestruar por ende sexy? Ky është një plus i madh. Ky rregull zbatohet si për burrat edhe për gratë.

Burri është përparësia numër një, atëherë fëmijët

Prindërsia ka të bëjë me të qenit vetëmohues për fëmijët tuaj, por do të ishte gabim nëse do ta sakrifikonit martesën për të.

Së pari, nëse fëmijët janë gjithçka doni në këtë botë, kjo është e keqe, sidomos për fëmijën tuaj. Së dyti, një çift i martuar është qendra e familjes.

Dhe së treti, një ditë fëmijët do të rriten dhe do të largohen nga shtëpia juaj. Kjo është koha kur ju të dy do të mbeteni vetëm dhe do ta gjeni veten me një histori të përbashkët.

Apo ndoshta do të shihni se nuk ka mbetur asgjë nga martesa juaj, vetëm një person që nuk ju pëlqen më. Pyesni veten nëse doni me të vërtetë që kjo të ndodhë.

6. Falni njëri-tjetrin

Askush nuk është perfekt. Të gjithë bëjmë gabime. Çdo marrëdhënie sjell keqkuptime dhe lëndime në mes të partnerëve. Nëse një çift nuk mund ta falë njëri-tjetrin, atëherë me kalimin e kohës, marrëdhënia do të shembet nën barrën e ankesave të grumbulluara.

Mos u mundoni të ndryshoni partnerin tuaj

Njerëzit janë të gabuar të mendojnë se dikush mund ta ndryshojë bashkëshortin ose bashkëshortin e tij.

Gjithkush ka të metat e tij dhe është pothuajse e pamundur t’i rregulloni ato te personi që dëshironi.

Gjërat që nuk duhet të përpiqeni kurrë të ndryshoni janë zakonet e këqija, pikëpamjet fetare, marrëdhëniet me prindërit, hobi, mënyrën se si e shohin këtë botë dhe çfarë bëjnë ato me prioritetet e tyre.

Por një gjë e mirë për të bërë është krijimi i rutinave të përbashkëta familjare dhe traditave që të gjithë do t’i përjetojnë si të kënaqshme.

Shmangni fjalët e rënda, veçanërisht fjalën “divorc”

Mundohuni të shmangni fraza si: “Nëse kjo vazhdon, unë do t’ju lë”. Mos thuaj kurrë fjalën “divorc”. Nëse do ta thoni atë, atëherë jini gati të shkoni dhe të shihni një avokat. Mos u zvarrit më vonë në gjunjë me fjalët, “Nuk ia dita rëndësinë!” Partneri juaj mund edhe të thotë papritmas, “Mirë. Largohu. ”

Frazat e tilla, që thuhen shpesh në zemërim, nuk harrohen. Edhe pasi të jeni penduar, ajo vetëm do t’i rrisë shanset për një divorc të vërtetë.

Kontrolloni emocionet tuaja

Mundohuni t’i thoni vetes “Ndal!” sa herë që doni ta fyeni të dashurin tuaj. Nëse ju mendoni se nuk mund të kontrolloni veten, pushoni, merrni frymë thellë dhe shkoni për një shëtitje.

Tregojuni atyre se do të ktheheni në bisedë kur të keni qetësuar. Dhe me çdo kusht, mbaje fjalën tënde.

Asnjëherë mos flisni keq për partnerin tuaj

Asnjëherë mos thuaj gjëra të këqija për partnerin tënd me të tjerët. As ne nënën tënde. As me miket tuaja. Pas grindjes tuaj, ju do të harroni gjithçka dhe falni njëri-tjetrin, por nëna juaj dhe të dashurat nuk do t’i harrojnë. Kështu partneri juaj do të mbetet në një pikëvështrim negativ për ta, dhe ato do ta trajtojnë atë keq.

Kur gjërat janë vërtet të vështira, së pari duhet të bisedoni me bashkëshortin tuaj. Nëse vërtet duhet ta ndani me dikë tjetër, kontaktoni një psikolog familjar.

Mësoni gjuhën e dashurisë së partnerit tuaj

Çdokush flet gjuhën e tij të dashurisë. E juaji mund të ndryshojë nga gjuha dashurore e partnerit tuaj. Për të folur për dashurinë, ai mund ta shfaqë atë me fjalë mbështetëse dhe lavdërimi, ndoshta me prekje të lehta, ose edhe me gjëra materiale si dhurata.

Secili prej nesh ka një gjuhë dashurie. Cilado që të jetë gjuha e dashurisë së partnerit tuaj, mësojeni dhe përdoreni atë.