Sa herë të kesh nevojë për të qetësuar mendjen, lexo këto këshilla dhe do të çlirohesh…

©shutterstock

“Paqe nuk do të thotë të jesh në një vend ku nuk ka zhurmë, telashe ose punë të vështira. Paqe do të thotë të jesh në mes të të gjitha atyre gjërave dhe të jesh akoma i qetë në zemrën tënde”.  – Anonim

Në shumë mënyra, mendja e pakontrolluar i ngjan një fëmije pesë vjeçar që dëshiron të vrapojë në rrugë nëpër qytet, duke u qetësuar vetëm për disa sekonda para se të marrë hovin përsëri. Nëse lejoni që truri juaj të vrapojë vazhdimisht një milje në minutë pa ndërhyrë kurrë, do të vazhdojë vetëm me çmenduri derisa të zbuloni se mendja juaj, dalëngadalë është kthyer në burg.

Sidoqoftë, ju mund ta çlironi mendjen, edhe nëse në fillim ju duket e pamundur. Njerëzit janë krijesa shumë të adaptueshme dhe marrin zakone të reja gjatë gjithë jetës së tyre. Kështu që, në këtë mënyrë, truri ynë riaktivizohet përsëri , sepse ne kemi instaluar një sistem të ri operativ në mendjet tona: kaos.

Për të krijuar një mendje paqësore, thjesht duhet të riktheheni te natyra juaj origjinale e harmonisë dhe ekuilibrit. Duket e vështirë? Epo, këtu janë disa teknika efektive për t’ju ndihmuar të rimerrni përsëri nën kontroll mendjen tuaj.

Fokusohuni në aspektet pozitive të vetes dhe të rrethanave

Me pak fjalë, ne në mënyrë kolektive kemi krijuar një çrregullimin masiv dhe konfuzionin për çdo gjë që vëzhgojmë rreth nesh çdo ditë me mendimet tona. Të gjithë ne kemi lejuar që mendimi negativ të mbizotërojë për shumë mijëvjeçarë, kështu që bota fizike është thjesht një produkt i mendimeve tona.

Thjesht dukr zhvendosur fokusin tuaj në atë që ju bën të lumtur, ose për të cilën jeni mirënjohës, mund të filloni të ridrejtoni mendjen tuaj për të menduar më pozitivisht. Si pasojë, ju do të filloni të ndjeheni më të qetë pasi nuk vendosni aq shumë theks mbi negativitetin që perceptoni brenda vetes dhe gjetkë.

Mos harroni, energjia rrjedh atje ku shkon mendja – ju mund të arrini paqen duke i krijuar me vetëdije mendimet tuaja.

Përsëritni vetes fjalë qetësuese gjatë gjithë ditës

Kushtojini vëmendje trurit tuaj në këtë moment … çfarë lloje mendimesh ju vijnë? Me shumë mundësi, do të vini re që shumica e mendimeve tuaja përqendrohen rreth asaj që duhet të bëni sot, ose asaj që dikush ju tha që ju zemëroi, ose madje mund t’ju vijnë edhe mendime poshtëruese për veten tuaj.

Mos u ndjeni keq, me kaq shumë negativitet që ka rreth nesh, mbajtja e një mentaliteti pozitiv të qëndrueshëm nuk është gjithmonë e lehtë. Sidoqoftë, ju në të vërtetë mund të kundërshtoni mendimet negative, që shkaktojnë stresin, me anë të fjalëve të thjeshta, paqësore.

Çdo herë që të ndjeheni në ankth, thojini fjalë qetësuese vetëdijes tuaj. Fjalët kanë shumë domethënie dhe fuqi, kështu që përdorni ato në avantazhin tuaj sa herë që ndjeheni të stresuar.

Meditim në mënyrë sistematike

Ne e sugjerojmë shpesh meditimin, por për një arsye të mirë. Kur meditoni, ju ndaloni rrjedhën e mendimeve që bombardojnë vetëdijen tuaj çdo sekondë, dhe në vend të kësaj zhvendoseni në një hapësirë ​​ku qetësia merr përparësi.

Ndërsa nuk keni pse të fikni trurin për të medituar, shumë njerëz mendojnë se mendimet e tyre ngadalësohen në mënyrë të pabesueshme dhe ata mund ta vëzhgojnë veten shumë më lehtë duke kontrolluar frymëmarrjen dhe duke mbajtur sytë mbyllur.

Meditimi thjesht sjell vetëdijen në trup, dhe e bën shumë më të lehtë përballimin me sfidat e përditshme.

Nëse doni të kultivoni më shumë paqe në mendjen dhe jetën tuaj, filloni të meditoni ose të uleni të qetë duke mës u përqëndruar në asgjë përveç frymëmarrjes tuaj për të paktën dhjetë minuta në ditë në baza ditore. Do të zbuloni që adoptimi i një mentaliteti më paqësor bëhet shumë më i arritshëm.

Jetoni këtu dhe tani

Harroni gjërat që duhet të bëni nesër pas punës, ose faturat që duhet të paguani javën tjetër, ose pasigurinë e së ardhmes suaj të cilën nuk e keni cekur ende. Kur lejoni që mendimet si këto të rimodelohen, mund të shkaktojë çlehtësim të madh brenda trupit, dhe madje të çojë në ankth, depresion, stres kronik dhe probleme të tjera serioze. Shumica e ankthit shkaktohet nga të jetuarit thjesht në një kohë tjetër nga ajo që jetojmë tani, kështu që kthejeni veten në të tashmen sa herë që ndjeni mendimet tuaja udhëtojnë gjetiu.

Duke e lejuar veten të shkojë me rrjedhën nga një moment në tjetrin, ashtu siç bëjnë fëmijët, do të rimarrim atë ndjesinë e paqes së vërtetë.

Largohuni pak kohë nga qyteti dhe gjeni lidhjen me natyrën

Kjo mund të thotë të shkoni në pushimin tuaj të drekës në një park aty pranë, ose të shkoni me pushime për të shpëtuar nga stresi i jetës së përditshme. Çdo gjë që mund të bëni për të forcuar lidhjen tuaj me natyrën, do t’ju sjellë shumë dobi në mendjen tuaj, dhe t’ju ndihmojë të mbani mend që stresin më të madh e krijojmë dhe ndiejmë në mendjen dhe trupin tonë.

Ne e kemi origjinën në një vend të harmonisë së pastër, dhe shumica e asaj që shohim rreth nesh është thjesht një iluzion shumë i vazhdueshëm. Mos harroni se natyra nuk lufton gjatë jetës, dhe ju nuk duhet të bëni. Mos u mërzit shumë për çështje të parëndësishme të botës materiale, sepse nuk do të gjeni paqe në shifra ose pasuri.

Me të vërtetë, paqja banon brenda zemrës suaj, por Nëna Tokë mund t’ju ndihmojë të mbani mend këtë duke siguruar ngushëllim nga sojet e shoqërisë moderne.