Si të Hapni Biseda që Njerëzit të Duan të Flasin Gjithçka me Ju

©depositphotos

Shpesh, ne zhvillojmë një bisedë me qëllimin e vetëm për ta mbajtur atë të gjallë, në vend që të përpiqemi ta bëjmë atë veçanërisht interesante. Rezultati është që shpesh bëhet e mërzitshme dhe e pakëndshme.

Kjo është arsyeja pse ne përgatitëm disa këshilla për ju se si ta shmangni këtë situatë dhe përkundrazi të mahnitni seriozisht partnerin tuaj të bisedës.

Një pyetje e formuluar mirë mund ta bëjë një person t’ju tregojë një histori. Nuk ka asnjë mënyrë që ata mund t’i përgjigjen asaj në mënyrën standarde.

Thyejeni pasqyrën

Kur një bisedë po shkon keq, shpesh zhvillohet një situatë zbavitëse e cila nganjëherë quhet “pasqyra”. Në mënyrë që të dukemi të sjellshëm, ne shpesh i bëjmë partnerit tonë bisedë me pyetje standarde, përsërisim fjalët që ata përdorin ose thjesht pajtohemi me gjithçka që thonë. Si rezultat, ne humbasim çdo kënaqësi që mund të marrim nga biseda.

Kur “thyejmë pasqyrën”, diçka e veçantë shfaqet në bisedë dhe ajo menjëherë nuk është më e mërzitshme.

Luaj me përgjigjen e pritur

Një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për të dalë nga një bisedë e mërzitshme është të shmangni dhënien e përgjigjes së pritur.

Një përgjigje jo standarde për një pyetje nuk do t’i largojë njerëzit nga ju. Në fakt, do t’i tërheqë ata sepse do të dukesh ndryshe nga të tjerët. Shtyjeni bisedën përpara, parashtroni pyetje të pazakonta dhe ofroni përgjigje të pazakonta. Në këtë mënyrë, të gjithë rreth jush do të jenë të magjepsur.