10 Arredime të Mobiljeve për të Krijuar Dekor të Bukur

©depositphotos

Kur jetoni në një vend të vogël, duket se është më e vështirë të krijoni dekorin e duhur, veçanërisht kur bëhet fjalë për mobiljet në dhomën tuaj të ndenjes.

Për ta rregulluar siç duhet, duhet të tregoheni të kujdesshëm në lidhje me masat, pikat fokale dhe qëllimin e hapësirës. Por ka shumë ide që mund të ndiqni për të krijuar kompozime harmonike, madje pa blerë artikuj të rinj.

Për t’ju treguar se sa e lehtë është, ne renditëm 10 ide që do të ndryshojnë dhomën tuaj të ndenjes njëherë e mirë dhe do të rinovojnë gëzimin në shtëpinë tuaj.

Paraqitja e 2 pikave fokale

Ky rend është i orientuar nga 2 pika fokale, që do të thotë që ju duhet ta organizoni dhomën në atë mënyrë që të gjithë mund të kenë qasje në të dyja ato. Zakonisht, këto pika fokale janë TV, oxhaku, dhe / ose dritaret, dhe të gjitha këto meritojnë vëmendje.

Për dhoma të vogla, filloni duke vendosur artikullin tuaj më të madh, si një divan, përballë një kësaj pike. Pastaj rregulloni mobiljet e tjera në një mënyrë që vendi të ketë një pamje tjetër.

Rendi i bisedës

Ky konfigurim ka të bëjë me jetën tuaj shoqërore. Fokusi kryesor këtu është të bëni një bisedë të mirë me çdo personi në dhomën tuaj të ndenjes. Kështu që ju duhet të vendosni karrige dhe divane në një orientim katror ose të rrumbullakët.

Një tryezë e mirë kafeje është e domosdoshme që njerëzit të vendosin pije mbi të ose që mikpritësi të shërbejë qerasjen. Kujdes nga hapësira midis vendeve, njerëzit duhet të ndjehen rehat është mirë të mund të jenë në gjendje të lëvizin nëpër dhomë.

Vendosja e ekuilibruar

Ju e keni parë tashmë këtë plan urbanistik. Është shumë i zakonshëm dhe shumë i efektshëm sepse balancon të gjithë elementët e një dhome ndenjeje. Përbëhet nga një divan i mesëm / i madh, 2 karrige ose divan i vogël në anët e kundërta, dhe një tavolinë kafeje në mes.

Mos harroni të vendosni gjithçka paralelisht me pikën fokale, në mënyrë që të gjithë të kenë qasje në të.

Një rend me hapësirë për tavolina

Ky dizajn ka formën e një “U-je” dhe mund të përshtatet plotësisht në një dhomë të vogël ndenje nëse keni pjesë të vogla të mobiljeve. Truku këtu është të garantosh që të gjithë ata që qëndrojnë kanë tryezën e tyre. Mund ta krijoni me 2 deri në 4 karrige (në varësi të madhësisë së dhomës tuaj), 2 tavolina të vogla midis tyre dhe një tavolinë kafeje. Ky është padyshim një opsion i mirë nëse organizoni shumë festa.

Vendosja e planit të hapur

Nëse dhoma juaj e ndenjes është e hapur për zona të tjera të shtëpisë tuaj, por ju ende keni një hapësirë të vogël në të, kjo është konfigurimi i përsosur për ju. Ideja është që të ndani hapësirat sipas funksionit, kështu që mund të shtoni një divan në formë “L” apo edhe një divan normal. Karrige shtesë dhe tavolina kafeje janë të shkëlqyera për të shtuar në imazh.

Paraqitja e TV

Nëse dhoma juaj e ndenjes është gjithashtu një dhomë ku shikoni TV, duhet të mendoni për aranzhimin tuaj të mobiljeve në mënyrë që të gjithë ta shikojnë pa pengesa. Kjo do të thotë vendosja e çdo sendi në mënyrë që të përballet me TV ose të paktën me një orientim që nuk e bën shumë të vështirë përshtatjen me të.

Një fakt tjetër i rëndësishëm është se një dritare mund të jetë gjithashtu një pikë fokale sekondare, por që mund të shkaktojë disa probleme shikimi për shkak të dritës së pakëndshme. Mundohuni ta vendosni TV në të njëjtën anë me dritaren ose të menaxhoni sasinë e dritës që merr përmes dritares me disa perde.

Rënditja në formë L-je

Këndi i duhur mund të krijojë paraqitjen e duhur nëse keni një dhomë të vogël ndenje. Rendi i formës “L” nuk kërkon shumë hapësirë, strehon miq në rehati dhe lë një zonë të hapur për qarkullim. Mos harroni për kafen dhe tryezat anësore, ato janë thelbësore për këtë marrëveshje.

Konfigurimi i oxhakut

Ky është i njëjti me orientimin me TV: oxhaku duhet të jetë i arritshëm për të gjithë të cilët janë të ulur në dhomën e ndenjes, por në një mënyrë që ndërthur nxehtësinë e zjarrit dhe kënaqësinë e një bisede të mirë. Nëse gjithashtu keni një TV në këtë dhomë, mund ta vendosni mbi oxhak, në mënyrë që të jetë i dukshëm edhe për të gjithë.

Vendosja e tryezës së kafesë

Ky është një rend që ka tryezën e kafesë si udhëzuesi kryesor për dhomën e ndenjes. Vendosni çdo kolltuk në mënyrë që të jetë i arritshëm për një tryezë të vetme pushimi në mes të dhomës. Sigurohuni që është mjaft e madhe për ta përdorur të gjithë, ose vendosni 2 tavolina të vogla që mund të përshtaten lehtësisht me rendin. Sugjerimi është 2 karrige dhe një kolltuk tjetër i vetëm.

Dizajni diagonal

Përmirësoni pamjen e dhomës tuaj të ndenjes duke përdorur një paraqitje diagonale për mobiljet tuaja, veçanërisht nëse dhoma juaj e ndenjes është si një shesh. Është e ekuilibruar estetikisht, kursen hapësirë dhe është me të vërtetë e thjeshtë për t’u vendosur. Thjesht rrotulloni mobiljet tuaja në një kënd prej 45 ° dhe do të ndjeheni si në një dhomë krejt e re.

Largojini mobiljet tuaja nga muri për ta bërë dhomën të duket më e madhe.

Një gabim shumë i zakonshëm është të besoni se duhet të vendosni çdo pjesë të vetme të mobiljeve përballë murit për të pasur më shumë hapësirë për qarkullim. E vërteta është krejtësisht e kundërta: nëse vendosni mobiljet tuaja larg mureve, do të keni më shumë hapësirë që dhoma të marrë frymë, një zonë shtesë për kalim dhe më shumë intimitet midis jush dhe mysafirëve tuaj. Për të mos shfaqur pjesën e pasme të divanit në këto zona qarkullimi, mund të shtoni një dërrasë anësore dhe të vendosni disa pajisje shtesë dekorative.