10 Arsye pse Ata që Kanë Një Motër më të Madhe Janë të Bekuar

@shutterstock

Nuk ka gjë më të çmuar sesa të kesh një motër të madhe. Kush tjetër do të të shpëtojë nga prindërit netëve kur ktheheni vonë? Dhe kjo nuk është e gjitha!

Motra juaj e madhe është shoqja juaj më e mirë, një person të cilit gjithmonë mund t’i besoni, partneri juaj në krim, dikush që gjithmonë do t’ju japë një mendim të sinqertë, nëna tjetër e juaja dhe shumë më tepër.

Këtu është një listë me 10 gjërat që shpjegojnë pse njerëzit që kanë një motër më të madhe janë të bekuar.

Ajo do të jetë aty për ju. Gjithmonë.

– Njerëzit shkojnë e vijnë, por miqtë e vërtetë qëndrojnë në jetën tonë përgjithmonë. Kjo është aq e vërtetë kur bëhet fjalë për motrën tuaj të madhe. Pavarësisht se çfarë do të ndodhë – e mirë apo e keqe ajo do të jetë në anën tuaj.

Ajo është një person që do t’ju falte gjithmonë.

– pavarësisht se sa e keni lënduar, motra juaj do të gjejë gjithmonë një mënyrë për t’ju falur. Miqtë tuaj mund të mos jenë të njëjtë gjatë fazave të ndryshme të jetës tuaj. Por kjo nuk është rasti me motrën tuaj të madhe. Ajo do të jetë gjithmonë shoqja juaj dhe do t’ju ndihmojë.

Ajo ju njeh jashtëzakonisht mirë

– Ndonjëherë motrat e mëdha na njohin edhe më mirë sesa e njohim veten. Ajo i di preferencat tuaja të ushqimit, faktin që ju e urreni ngjyrën blu dhe se kurrë nuk vishni funde të shkurtra sepse nuk dëshironi që njerëzit të shohin shenjën në gju. Por ajo gjithashtu e di pse i bëni gjërat në një mënyrë të caktuar dhe çfarë ju bën të ndjeheni të trishtuar ose të lumtur.

Ju mund t’i tregoni asaj të gjitha sekretet tuaja

– ajo është e para të cilës i treguat për puthjen tuaj të parë. Ajo është personi që ishte aty për ju kur po kalonit zemërimin tuaj të parë. Ju gjithmonë mund t’i besoni asaj, sepse ajo kurrë nuk do ta tradhtojë besimin tuaj dhe do të japë një mendim të sinqertë për situatën tuaj.

Ajo do t’ju japë këshillat më të mira

– Duke ju njohur aq mirë, ndoshta edhe më mirë se prindërit tuaj, ajo është ajo që ju jep këshillat më të mira. Ajo nuk do t’ju gjykojë apo fajësojë, por do t’ju tregojë se cila është gjëja e duhur për të bërë.

Ju nuk keni nevojë të shtireni si dikush tjetër

– Motra juaj është një nga njerëzit e paktë në jetën tuaj që gjithmonë do t’ju dashurojë për atë që jeni. Ajo është dikush që nuk do t’ju fajësojë për gabimet tuaja të vogla dhe as nuk do t’ju gjykojë kur nuk bëni zgjedhjen e duhur. Ajo mund t’ju kritikojë, por vetëm për t’ju treguar se çfarë është e drejtë të bëni. Atëherë ajo do t’ju përqafojë, do t’ju puthë dhe do të thotë se është në rregull.

Ajo ju ndihmon të shkoni mirë me prindërit tuaj

– Nëse keni pasur debate me prindërit tuaj, nuk ka asgjë më të çmuar sesa fakti që motra juaj e madhe me përvojë është në anën tuaj dhe do t’ju ndihmojë të bëni paqe me ta.

Pavarësisht nëse keni bërë një gabim, ose nuk u pëlqen i dashuri apo e dashura juaj, ajo do ti ketë kaluar më parë kështu që ajo të dijë se si të veprojë dhe çfarë të thotë. Dhe më e mira nga të gjitha është që nëse e prishni punën komplet, ajo mund të luajë rolin e ndërmjetësuesit dhe të përpiqet të qetësojë situatën.

Ajo e bën jetën tuaj shumë më interesante

– Të kesh një motër më të madhe është një avantazh i madh në jetë. Jo vetëm sepse ajo ju do pa kushte, por edhe sepse ajo gjithashtu e bën jetën tuaj shumë më interesante. Ajo është ajo që ju tregon tendencat më të reja, është personi që do t’ju sjellë në koncertin e grupit tuaj të preferuar ose do të blejë për ju për herë të parë setet e makijazhit.

Ajo është tezja/halla më e mirë

– zakonisht, motrat e mëdha janë hallat apo tezet më të mira fëmijëve të vëllezërve dhe motrave të tyre. Arsyeja për këtë është ndoshta sepse ato janë bërë nëna tashmë dhe dinë të kujdesen për një fëmijë. Megjithatë, ato janë shumë më tolerantë ndaj fëmijëve të motrës/vëllait së tyre dhe i lastojnë sa më shumë që të munden.

Ajo është nëna tjetër e juaj

– Kushdo që është i bekuar me të pasurit një motër të madhe, do të konfirmojë që ajo do të të mbrojë, të dojë, të kujdeset për ty dhe të pranojë ty po aq sa një nënë dhe do të jetë aty sa herë që të jetë e nevojshme.

Pra, nëse keni një motër të madhe kurrë mos harroni t’i tregoni asaj sa e doni dhe e vlerësoni.

Ajo meriton të dijë se ju vlerësoni praninë e saj në jetën tuaj.