10 Gabime që Burrat Duhet t’i Shmangin Kur Vishen me Kostum

©Depositphotos.com

Veshja e një kostumi nuk ka të bëjë vetëm me veshjen e një këmishe, një palë pantallona dhe të një xhakete.

Është më shumë një afirmim stili që nënkupton një njohje të thellë të madhësisë, ngjyrave dhe aksesorëve të duhur. Ne kemi përgatitur një udhëzues të saktë mbi dozat dhe mosmarrëveshjet se si të dukeni mirë me një kostum.

Ja se çfarë ju duhet të merrni parasysh kur dëshironi që kostumi juaj të qepet në mënyrën e duhur:

Gjatësia e xhaketës

©Depositphotos.com

Gjatësia e xhaketës gjithmonë varet nga gjatësia juaj. Por kur vishni xhaketën, sigurohuni që nyjet e sipërme të rreshtohen me pjesën e poshtme të xhaketës, ose duhet të përfundojë nën kockat e kofshës.

Nëse gjatësia juaj është 1.75 cm ose më e shkurtër, atëherë xhaketa duhet të mbarojë pak poshtë kockave të kofshës. Nëse jeni më e gjatë se 1.75, atëherë gjatësia e xhaketës mund të jetë pak më e ulët.

Hapësirat poshtë krahëve

Krahët e xhaketës duhet të jenë të barabarta me sqetullat tuaja. Sigurohuni që ato të mos përtypen në sqetulla. Ato duhet të jenë mjaft të rehatshme që krahët tuaj të lëvizin lart e poshtë.

Qepjet e shpatullave

©Depositphotos.com

Shtresat e shpatullave duhet të qëndrojnë gjithmonë të sheshta, nuk duhet të ketë rrudha ose ndarje në pjesën e shpatullave. Qepja duhet të përfundojë në skajet e shpatullave tuaja.

Nëse keni shpatulla të rrumbullakosura, kërkojini rrobaqepësit tuaj të fusë disa mbushje për të zvogëluar efektin e rrumbullakosur.

Këmba dhe pala

©Depositphotos.com

Ju gjithashtu mund të dëshironi të mbani pantallonat tuaja në mënyrë që një këmbëz e lehtë të duket në pjesën e poshtme. Këmbëza këtu i referohet pjesës së pantallonës që prek pjesën e sipërme të këpucës tuaj kur qëndroni në një pozë të rregullt.

Gjatësia e mëngës

©Depositphotos.com

Kur përkulni kyçet ndërsa vishni xhaketën, një pjesë e vogël e mëngës së këmishës duhet të duket jashtë. Me fjalë të tjera, mënga e këmishës duhet të arrijë mbi dore. Pra, mënga e xhaketës duhet të përfundojë disa centimetra nga maja e duarve tuaja.

Trupi i xhaketës

©Depositphotos.com

Xhaketa duhet të përqafojë pak bustin tuaj, por jo shumë. Gjithashtu nuk duhet të tërheqë kërthizën tuaj. Gjithmonë rekomandohet të keni një xhaketë pak më të madhe sesa të keni një shumë të vogël dhe të ngushtë.

Jaka e xhaketës duhet të qëndrojë gjithmonë përkundër jakës së këmishës tuaj. Nëse ka ndonjë boshllëk, atëherë gjasat janë që xhaketa juaj të jetë shumë e lirë. Nëse grumbullohet nën pjesën e pasme të jakës, atëherë është shumë e ngushtë.

Kollarja

©Depositphotos.com

Jaka e xhaketës duhet të qëndrojë gjithmonë përkundër jakës së këmishës tuaj. Nëse ka ndonjë boshllëk, atëherë gjasat janë që xhaketa juaj të jetë shumë e lirë. Nëse grumbullohet nën pjesën e pasme të jakës, atëherë është shumë e ngushtë.

Vendi i pullës

©Depositphotos.com

Nëse keni një xhaketë me 2 pulla, pulla e sipërme e xhaketës duhet të jetë gjithmonë mbi kërthizë. Në rastin e një xhakete me 3 pulla, është pulla e mesme që duhet të jetë mbi kërthizë.

Pantallona: beli dhe prehri

©Depositphotos.com

Pantallonat duhet t’i përshtaten gjithmonë belit tuaj në mënyrë të përsosur pa rrip. Gjithashtu, kur bëhet fjalë për prehërin, të jetë pak centimetra i rënë është zgjedhja më klasike. Zgjedhja moderne nuk kërkon prehër, për të treguar pak kyçin e këmbës ose çorapin.

Beli i pantallonave tuaja nuk duhet të jetë shumë i ngushtë ose shumë i lirë, ai thjesht duhet të ndihet përsosur kur përpiqeni të uleni.

Aksesorët

©Depositphotos.com

Aksesorët shtojnë prekjet e fundit në kostumin tuaj që ju bën të dukeni më të mprehtë. Këtu janë disa që duhet të konsideroni të vendosni:

Kollarja: Nuk duhet të bjerë kurrë përtej brezit të belit. Ngjyra e saj duhet të jetë gjithmonë më e errët se ngjyra e këmishës tuaj.

Kapëse kravatë: Kapëset e kravatës nuk duhet të jenë kurrë më të gjera se kravata juaj dhe duhet ta vendosni midis pullës së tretë dhe të katërt të këmishës tuaj.

Pullat e manshetave: Manshetat vishen kryesisht kur keni veshur një kostum me një kravatë të bardhë ose të zezë.

Ora: Ora duhet të vishet gjithmonë nën mëngë dhe duhet të jetë e dukshme vetëm kur krahu juaj është i përkulur.

Katrori i xhepit: Nëse keni veshur një kostum me model, atëherë zgjidhni një shesh xhepi të zbutur ose neutral. Nëse keni veshur një kostum të thjeshtë, atëherë dilni guximshëm me sheshin e xhepit. Bilanci është çelësi këtu.

Rripi: Ky është një aksesor opsional që ju ndihmon të mbani pantallonat në vend. Nëse keni një kostum të bërë me porosi, atëherë nuk ju duhet aspak rripi, pasi do ju përshtatet në mënyrë të përsosur.