10 Gjëra që e Bëjnë Shtëpinë të Duket e Rëndomtë

© Chait Goli / Pexels

Ambienti në shtëpi jo vetëm që ndikon në mirëqenien e njerëzve që jetojnë aty, por gjithashtu mund t’ju tregojë shumë për zakonet, temperamentin dhe mënyrën e jetesës së tyre.

Ju ndoshta keni vërejtur se sa informacion mund të mësoni për dikë thjesht duke parë dhomën e tyre. Dhe ndërsa disa gjëra tregojnë se një person është krijues, të tjerat mund të tregojnë se janë të varfër qoftë në financa qoftë në mentalitet.

Kur zgjedhim mobilje dhe elemente dekorative për shtëpitë tona, nuk duhet të përpiqemi t’u bëjmë përshtypje mysafirëve tanë. Por ne duam të jetojmë në apartamente të thjeshta, komode dhe moderne, jo në një vend që është plot me “psikologjinë e varfërisë”. Kjo është arsyeja pse ne vendosëm të gjenim gjëra që mund ta bëjnë çdo dizajn të brendshëm të duket i rëndomtë dhe do ta donim shumë prej jush të shtonit diçka në listën tonë.

Qilima dhe dyshekë në korridore

©imgur

Qilimat jo vetëm që mbledhin shumë papastërti, por gjithashtu nuk mund të përdoren për një kohë shumë të gjatë. Qilimat dhe rrugicat që kanë parë breza të tërë njerëzish mund ta bëjnë çdo vend të duket i tmerrshëm. 20-30 vjet më parë, qilimat ishin jashtëzakonisht të popullarizuar sepse ato janë zgjidhje të shkëlqyera dhe të thjeshta të izolimit të zërit. Ato u përdorën gjithashtu për të kursyer në rinovim. Kjo është arsyeja pse shumë qilima të ndryshëm, madje edhe në një apartament të bukur modern, duken pa shije dhe të rëndomtë.

Perde në dyer

© Depositphotos

Në të kaluarën, shumë njerëz varnin perde të bëra me fije, rruaza dhe elementë të tjerë dekorativë në hyrjet e derës. Ata nuk kanë ndonjë zbatim praktik dhe, vitet e fundit, ata në thelb janë bërë një anti-trend.

Fotografitë në korniza madhështore

© Aliexpress

Meqenëse pikturat nuk janë absolutisht të nevojshme, ato janë një pasqyrim i personaliteteve të njerëzve dhe dëshirës së tyre për të dekoruar shtëpitë e tyre. Por ndërsa pikturat e famshme duken të shtrenjta, fotot e thjeshta në korniza qesharake bëjnë që edhe shtëpitë më të mira të duken të rëndomta.

Një alternativë e mirë për këto foto janë posterat e brendshëm që nuk janë të shtrenjta.

Jastëkët që janë bërë nga i njëjti material si divani

Aksesorët që kanë të njëjtën ngjyrë me mobiljet duken të lira dhe të mërzitshme. Gjithashtu, ata vizualisht shtrembërojnë formën e mobiljeve.

Ju mund të blini jastëkë dekorativë me pamje të bukur ose mbulesa me stil për jastëkët që tashmë keni. Është e rëndësishme për ta që të kenë një kontrast ngjyrash me materialin e mobiljeve.

Çarçafë të bërë nga mëndafshi

© Depositphotos, © Depositphotos

Për shkak se mëndafshi është mjaft i shtrenjtë, shumë njerëz blejnë shtroja të lira poliestre që duken keq dhe janë shumë të pakëndshme. Por edhe mëndafshi i vërtetë nuk është domosdoshmërisht një tregues i pasurisë. William Hanson, ekspert i rregullave të mirësjelljes dhe komentator social, pretendon se vetëm “playboys të rinj” blejnë mëndafsh. Njerëzit e pasur blejnë çarçafë të bërë nga pambuku ose liri.

Mobilje me pamje të keqe

© ruba85 / Pikabu

Mobiljet e modës së vjetër me arna, vrima dhe dhëmbëzime e bëjnë atë të duket sikur pronari nuk ka para të mjaftueshme për mobilje të reja. Kjo nuk do të thotë që njerëzit duhet të hedhin mobiljet e tyre sapo ato të kenë një defekt. Ata thjesht mund të ndryshojnë mbulesat ose edhe të përdorin disa metoda riparimi për t’i bërë mobiljet sa më të reja.

Ndriçimi i papërshtatshëm

© Mohsin K. / Unsplash

Një llambadar me lule dhe elementë të tjerë dekorativë të ndryshëm ndonjëherë mund ta bëjë një apartament të duket i çuditshëm, veçanërisht nëse njerëzit po përpiqen të duken të modës. Sot, një artikull më i thjeshtë është një zgjedhje më e mirë. Dritat themelore duken shumë më mirë sesa ato me shumë elementë shumëngjyrësh. Nëse vërtet keni nevojë për të ndriçuar një dhomë, një ide më e mirë është të keni forma të ndryshme të ndriçimit nëpër dhomë.

Lule artificiale

© Mohsin K. / Unsplash

Lulet e vërteta na bëjnë të lumtur, e bëjnë gjendjen tonë më të mirë dhe ulin stresin tonë. Dhe çfarë bëjnë lulet artificiale përveç mbledhjes së pluhurit dhe bërjes së tërë vendit të duket i rëndomtë?

Koleksione të çrregullta

©imgur

Një koleksion i gjërave të vjetra dhe pjesëve të rralla të artit duken elegant dhe kaotik, dhe grumbujt e çrregullt të disqeve vetëm e bëjnë vendin të duket i çrregullt. Mund të jetë edhe një shenjë e fiksimit të grumbullimit.

Nëse këto gjëra janë vërtet të vlefshme për ju, ato duhet të duken si një koleksion, dhe jo si një rrëmujë. Ka mënyra të organizimit të disqeve dhe koleksioneve të vinileve që mund t’i bëjnë ato të duken vërtet të lezetshme.

Peshqirë me fotografi të kafshëve

© Mick Haupt / Unsplash, © neopolitano321 / Reddit

Të gjitha pëlhurat me ngjyra humbin nuancat me kalimin e kohës, prandaj edhe peshqirët relativisht të rinj mund të duken të vjetër. Në qoftë se nuk janë të mbrojtur kimikisht nga zbehja, pëlhura sintetike me printime të kaotike humbin ngjyrën edhe më shpejt se materialet natyrore.

Peshqirët e mirë të bërë nga pambuku do të zgjasin shumë më gjatë dhe duken më mirë. Dhe nëse përputhen me modelin e banjës, e gjithë dhoma do të duket 10 herë më mirë.

Mobilje të vjetra me pajisje të reja

© Chebyrah90 / Pikabu

Pajisjet dhe mobiljet e reja së bashku me mobiljet e vjetra krijojnë disonancë dhe tregojnë se pronari ka probleme financiare. Duket sikur ata kanë para të mjaftueshme për pajisjen e re ose se e kanë blerë atë me kredi.

Ka mënyra për ta bërë mobiljen e vjetër të duket më mirë dhe më moderne.

Imitime të lira të dekoreve të shtrenjta

© Depositphotos

Materialet e lira që supozohet se duken si të shtrenjta krijojnë dizajne që imitojnë vetëm një jetë të pasur. Ju nuk mund të mashtroni askënd që të mendojë se keni pllakë ose tulla të shtrenjta prej guri natyror duke përdorur vetëm letër-muri.

Një hapëse për kanaçe

©imgur

Disa vjet më parë, një grua pohoi se motra e saj gjeti një tregues të ri që zbulonte nëse dikush është i varfër. Është një pajisje kuzhine e quajtur hapës për kanaçe. Ajo mendon se vetëm njerëzit e varfër blejnë kanaçe që nuk kanë unaza për t’i hapur. Dhe njerëzit e pasur blejnë kanaçe me unaza. Çfare mendoni për këtë…