10 Gjërat të Përditshme që me Shumë Gjasë Nuk ua Dini Qëllimin

©shutterstock

Ka shumë karakteristika të fshehura ose gjëra të cilave nuk ua dimë qëllimin kur përdorim objekte të rregullta të përditshme. Gjëra të tilla si kapakët e stilolapsave që kanë një hapje në majë mund të duken të zakonshme, por ka një arsye specifike pse janë ashtu.

Ne do të dëshironim t’ju tregonim 10 qëllime më pak të njohura të disa objekteve të njohura, të përditshme, të cilat mbase nuk i dini.

Vrima në lavamanin tuaj

Të gjithë kemi të paktën një nga këto në lavamanët në shtëpi dhe mund të mendojmë se është e padobishme, por i shërben një qëllimi – 2 përdorime, për të qenë specifike. E para është parandalimi i tejmbushjes dhe e dyta ndihmon në daljen e ajrit përmes saj.

Kutitë e krueseve të dhëmbëve

© C R / Flickr

Disa kruese dhëmbësh kanë brazda të vogla aty ku i mbajmë, por nuk janë vetëm për t’i bërë ato të duken zbukuruese. Qëllimi i tyre i vërtetë është të shërbejnë si mbajtëse për një kruese dhëmbësh të përdorur. Thjesht mund të mbështesni pjesën e përdorur mbi të në mënyrë që të mos prekë tryezën.

Biçikletat e grave

© Depositphotos.com

Ju mund të mendoni se skeleti i ulët është aty për gratë që kanë gjatësi më të shkurtër, por në të vërtetë ka më shumë se kaq. Biçikletat me kornizë të ulur janë projektuar posaçërisht për gratë që veshin funde dhe fustane pasi, në gjeneratat e mëparshme, kjo është ajo që ato vishnin gjatë gjithë kohës.

Sirtari i furrës

© Chris Winters / Flickr

Shumë prej nesh mund të vendosin sende si tigan dhe tabakaja brenda sirtarit të vendosur në fund të furrave tona, dhe në disa modele, është thjesht – një sirtar për ruajtje. Por shumë sirtarë furre në të vërtetë kanë për qëllim mbajtjen e ushqimit tuaj të ngrohtë përpara se ta hani atë.

Qepja në çantat e shpinës

© herschelsupply / instagram

Ato arna katrore në çantat e shpinës quhen “feçka derri”. Fillimisht, ju mund të kalonit një tel përmes tyre ose t’i mbërthehni ingranazhet kur dilnit shëtitje. Sot, kompanitë u vendosin lloje të ndryshme çantave të shpinës këto hapësira në emër të stilit dhe për një pamje më të lezetshme.

Varëse rrobash druri

© amazon.com

Varëset e palltove prej druri nuk janë vetëm një version i zbukuruar por edhe me erë të këndshme e varëseve tuaja të zakonshme plastike ose metalike. Ato kanë një përdorim shumë të rëndësishëm, i cili është aftësia për të sprapsur tenjat dhe të meta të tjera falë drurit të kedrit.

Kreshtat e tasteve “F” dhe “J”

© unsplash.com

Shumica e tastierave kanë këto gunga të vogla në butonat “F” dhe “J” dhe ato janë përdorur për të na ndihmuar të gjejmë vendndodhjen e tasteve, duke na lejuar të shkruajmë pa pasur nevojë të shikojmë vazhdimisht në tastierë.

Laket e çizmeve

© Kevin Spencer / Flickr

Sythet në pjesën e pasme të çizmeve tuaja nuk janë vetëm si një deklaratë mode ose për t’ju ndihmuar të tërheqni këpucët. Ju gjithashtu mund t’i varni në një gozhdë nëse ato duhet të thahen ose të sillni lidhëset përmes tyre dhe t’i lidhin rreth kyçit të këmbës tuaj, gjë që është shumë e dobishme kur jeni duke ecur shëtitje.

Mbajtësja e çantës së shpinës

© Seibuh / reddit

Shumë çanta shpine, kryesisht ato të destinuara për t’u përdorur në natyrë të cilat kanë mbajtëse të përfshira në shiritat e gjoksit. Ato mund të jenë shumë të dobishme nëse e gjeni veten në një situatë të vështirë dhe keni nevojë për të tërhequr vëmendjen e dikujt ose për t’u shpëtuar. Shikoni për shenjat e vogla që i ngjajnë ajrit që fryhet.

Shirita gjirimi rrugor

© shutterstock.com

Këto gunga të vogla në disa rrugë dhe autostrada janë atje për një arsye të mirë. Ato njihen gjithashtu si vija për të përgjumurit dhe janë një tipar i sigurisë rrugore që njofton shoferët për rrezikun e mundshëm me një dridhje të dukshme.

Ato mund të aplikohen përgjatë drejtimit të udhëtimit në një vijë buzë ose përgjatë vijës qendrore, duke njoftuar shoferët nëse largohen nga korsia e tyre.